StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Night Waking door Sarah Moss
Bezig met laden...

Night Waking (origineel 2011; editie 2012)

door Sarah Moss (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2771695,658 (3.76)90
Historica Anna Bennet werkt hard aan haar proefschrift over de opvoeding van kinderen door de eeuwen heen. Ze heeft echter ook een peuter die geen nacht doorslaapt, een veeleisende 7-jarige én ze is getrouwd met een bioloog die hen heeft meegenomen naar het afgelegen eiland Colsay om daar papegaaiduikers te tellen. Dan ontdekt Anna tijdens het planten van een boom het skelet van een baby in de tuin van hun huis. Vervolgens vindt ze op zolder een stapel brieven die rond 1870 zijn geschreven door May, een jonge vroedvrouw die naar het eiland is gestuurd om de grote babysterfte tegen te gaan.… (meer)
Lid:streamsong
Titel:Night Waking
Auteurs:Sarah Moss (Auteur)
Info:Granta Books (2012), 384 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Aan het lezen, Read in 2022
Waardering:
Trefwoorden:fiction, Hebrides, Scotland, motherhood, mystery, feminism, working moms

Informatie over het werk

Doorwaakte nachten door Sarah Moss (2011)

Onlangs toegevoegd doorbesloten bibliotheek, jas16, CaitlinPhelps, michryder, BrambleBeard, TraceyDalton, wendy.verbiest, Souha, Danniroo, GillKHart
  1. 10
    Island of Wings door Karin Altenberg (chazzard)
  2. 10
    The Standing Pool door Adam Thorpe (alalba)
    alalba: In both novels a couple of academics with young children decide to move to a remote place to work on their research. In both there is a degree of 'mystery' involved.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 90 vermeldingen

Engels (12)  Nederlands (3)  Alle talen (15)
Toon 3 van 3
Anna Bennet (ik-figuur) trekt voor de zomer met haar man Giles en hun twee zoontjes (onder wie een peuter die haar vele slapeloze nachten bezorgt) naar het afgelegen eiland dat Giles van zijn adelijke voorouders geerfd heeft. Anna is oververmoeid, maar haar boek moet echt af, als ze haar carriere wil redden. Het gaat over de opvoeding van kinderen in de Moderne Tijd, zoals ze dat ook met haar eigen kinderen probeert te realiseren, terwijl haar man vogels bestudeert. Bij het planten van een boom ontdekken ze echter een babyskelet. De lezer dwaalt als het ware door de ingenieuze plot. Het humoristische, herkenbare verhaal van Anna's dagelijkse beslommeringen wisselt geraffineerd af met uitgekiende fragmenten uit opvoedkundige boeken rond 1800, Anna's boek, brieven uit 1978 aan Giles voorouders en stukken uit een geschiedenisboek over het eiland Colsay, die typografisch van elkaar onderscheiden zijn. Het einde is als het hart van een spinnenweb, waarin alle draden samenkomen. Aangename stijl, puike vertaling! Origineel, overtuigend tweede fictie boek van deze auteur.
  Anne-Rose | Aug 11, 2013 |
Ik heb het boek Doorwaakte nachten van Sarah Moss, weggelegd. Ik kom er niet door heen. Had ergens gelezen dat het een roman is en leest als een thriller, nou weinig thriller hoor, maar wel 2 vreselijke kleine kinderen waar zeer uitgebreid op wordt ingegaan. Een echtgenoot die je zelf (ik tenminste)niet zou willen. De schrijfstijl is ook niet super, erg lange zinnen en weinig alinea's. Nee dit is mijn 1ste miskoop van 2011. Heel jammer. ( )
  justine.m | Oct 10, 2011 |
Mooi geschreven roman over modern ouderschap.
Anna is met man Giles en 2 kinderen op een onbewoond eiland gaan wonen. Hij wil vogels tellen en zij een boek schrijven over de geschiedenis van opvoeding.
Hierdoorheen is het verhaal verweven van de barre omstandigheden waarin de bewoners van dit eiland vroeger leefden, de kindersterfte en de verantwoordelijkheid van Giles's voorvaders hierbij.
Door onnadrukkelijk de dagelijkse gang van zaken te beschrijven geeft Sarah een prima beeld van de problemen van het comineren van een gezin met een carierre. Voor jonge (aanstaande) ouders een aanrader. maar zeker niet voor hun alleen. ( )
  Petry | Sep 30, 2011 |
Toon 3 van 3
She continues, too, to thread historical research into her fiction in a way that is fresh and illuminating. If, as historian Anna insists, "there is no story in the muddle and pain of real life . . . only a twisted familiarity", it is territory as perilous as any far-flung archipelago, and Moss is a wry, winning guide.
toegevoegd door souloftherose | bewerkThe Guardian, Justine Jordan (Feb 26, 2011)
 
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
The swans are by the shore, drifting bright as paper cut-outs against waves blurred by dusk.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Historica Anna Bennet werkt hard aan haar proefschrift over de opvoeding van kinderen door de eeuwen heen. Ze heeft echter ook een peuter die geen nacht doorslaapt, een veeleisende 7-jarige én ze is getrouwd met een bioloog die hen heeft meegenomen naar het afgelegen eiland Colsay om daar papegaaiduikers te tellen. Dan ontdekt Anna tijdens het planten van een boom het skelet van een baby in de tuin van hun huis. Vervolgens vindt ze op zolder een stapel brieven die rond 1870 zijn geschreven door May, een jonge vroedvrouw die naar het eiland is gestuurd om de grote babysterfte tegen te gaan.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.76)
0.5
1 3
1.5
2 4
2.5
3 14
3.5 5
4 26
4.5 12
5 10

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,909,554 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar