StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

22-11-1963

door Stephen King

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
13,463760443 (4.21)1 / 766
Een man gaat terug in de tijd om de moord op John F. Kennedy te voorkomen.
  1. 172
    Het door Stephen King (watertiger, sturlington)
    watertiger: The characters from IT are referenced in 11/22/63
    sturlington: A section of 11/22/63 is set in Derry and features characters from It.
  2. 90
    Time and Again door Jack Finney (zwelbast, bookworm12)
  3. 80
    Replay door Ken Grimwood (SJaneDoe, dltj, HoudeRat)
    dltj: Shares a similar plot line that covers part of the same time period, and "Replay" even includes a story fragment about November 22, 1963.
  4. 80
    Dodelijk dilemma door Stephen King (StarryNightElf)
  5. 41
    Amerikaans riool door James Ellroy (glwebb)
    glwebb: If you liked 11/22/63 then American Tabloid should be right up your street. A very snappy, complicated, twisted look at the Kennedy Presidency and assassination. Ellroy dishes up a counterfactual history that seems almost too real to be anything other than the secret truth.… (meer)
  6. 30
    Blackout door Connie Willis (Navarone)
    Navarone: Both books are about time travel and how the future is affected due to the actions you make.
  7. 30
    All Clear door Connie Willis (Navarone)
  8. 20
    Bid Time Return door Richard Matheson (stevetempo)
    stevetempo: No change in history here...but a cross time romance is featured...if you saw and enjoyed the movie...read the book.
  9. 10
    Time and Time Again door Ben Elton (aliklein)
  10. 10
    Als je terugkomt door Rebecca Stead (Othemts)
  11. 33
    De Reiziger door Diana Gabaldon (mene)
    mene: Both books are about time travel through a kind of portal. In both books, the time traveller finds love on the other side, but the effects of the time travel and the way it works are different. In King's book, the time traveller also actively tries to change history, while in Gabaldon's book, the time traveller uses her knowledge of future events a lot less actively.… (meer)
  12. 33
    American Gods: Author's Preferred Text door Neil Gaiman (krazy4katz)
    krazy4katz: Both novels are epic. They both have elements of time travel and a sense that minor actions can lead to major unintended consequences.
  13. 00
    The Iowa Baseball Confederacy door W. P. Kinsella (Othemts)
  14. 00
    Zwarte winter door Connie Willis (Othemts)
1960s (74)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

» Zie ook 766 vermeldingen

Engels (728)  Nederlands (9)  Frans (6)  Spaans (3)  Duits (3)  Catalaans (3)  Deens (2)  Italiaans (2)  Zweeds (1)  Bulgaars (1)  Alle talen (758)
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
Geweldig boek. Dit boek laat zien dat het veranderen van de toekomst door in te grijpen in het verleden niet altijd zo goed uitpakt als je hoopt. Het is 2011 en Jake Epping, een leraar Engels in het volwasseneonderwijs, leert Al kennen die een hamburgershop runt en vlak bij een tijdgat woont. Hij noemt het een konijnenhol. Al gaat vaak op en neer naar het verleden om vlees te halen voor zijn beroemde burgers. Het vlees in 1958 is veel goedkoper. Als Jake Al leert kennen heeft Al al een idee uitgewerkt.om de moord op John F. Kennedy te voorkomen door Lee Oswald uit te schakelen, maar Al is te ziek en te oud om het zelf te doen. Hij komt altijd terug in 1958 en zou dus lang moeten wachten voor hij Lee kan uitschakelen. Maar hij heeft een schrift vol aantekeningen gemaakt over Lee Oswald. Jake besluit het voor Al te gaan doen en zo gaat hij terug naar 1958. Want hij wil ook een paar dingen aanpakken die in die tijd zijn voorgevallen onder andere het tragische verhaal van de familie van een van zijn leerlingen. Dus Jake gaat terug naar 1958 met een nieuwe identiteit, George Amberson. En dan begint hij aan zijn opdracht. Maar dat gaat niet allemaal zonder slag of stoot. Als hij hij dingen verandert en weer terug zou gaan naar 2011 en daarna weer naar 1958 worden alle veranderingen weer teniet gedaan. Dus het moet in een keer goed gaan. In de tijd die hij door moet brengen in het verleden krijgt hij een baan aan een middelbare school en leert hij Sadie Dunhill kennen en wordt verliefd op haar. Dat maakt het alleen maar ingewikkelder natuurlijk. Verder ga ik niet veel vertellen want ik wil niets verklappen over de afloop. ( )
  connie53 | Jun 14, 2020 |
Het boek schijnt te gaan over de moord op JFK, door de vermeende moordenaar Lee H. Oswald. Maar deze gebeurtenis is enkel het "voorwendsel" voor het eigenlijke onderwerp: de betekenis van tijd, het lot dat mensen treft en over de verstrikkingen waarin wij terechtkomen door de daden die we stellen en de motieven die eraan ten grondslag liggen.
Fantastisch spannend verhaal - tot de laatste blz. - van de grote meester. Tevens zeer wijs en van een grote diepgang. Inspirerend tot nadenken, bezinnen, filosoferen. ( )
  Passant46 | Jul 21, 2017 |
Wat een ontzettend goed boek was dit. Ik ben het lang niet altijd eens met de omschrijving van de openbare bibliotheken maar dit is echt de uitzondering. De omschrijving geeft precies aan hoe ik het boek heb ervaren. Ook vond ik de hernieuwde kennismaking van enkele personen uit Het heel erg leuk. ( )
  Gea1967 | Sep 22, 2013 |
Master storyteller King here explores the possibilities of time travel and how this would / could influence the reality as we know it today. As always, he lovingly brings the characters and their surroundings (America in the 50s) to life, unobtrusively displaying a great expertise when it comes to the part of history we all know: the murder of John F Kennedy in Dallas. ( )
  konchirad | May 2, 2013 |
Een Stephen King boek, maar ook weer niet. De hoofdpersoon krijgt de mogelijkheid om door een tijdgat naar 1958 terug te gaan. Zijn plan is om de moord op JFK te voorkomen. De geschiedenis is echter weerbarstig en doet zijn best om niet veranderd te worden. Een mooi (!) geschreven (grotendeels liefdes)verhaal, met een groot deel faction. Ondanks dat het een dikke pil is van Stephen King, toch zeker een aanrader! ( )
  JanHeemskerk | Jul 29, 2012 |
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
It all adds up to one of the best time-travel stories since H. G. Wells. King has captured something wonderful. Could it be the bottomlessness of reality? The closer you get to history, the more mysterious it becomes. He has written a deeply romantic and pessimistic book. It’s romantic about the real possibility of love, and pessimistic about everything else.
 

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
King, Stephenprimaire auteuralle editiesbevestigd
Bonomelli, RexOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cassel, BooVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Gassie, NadineVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hobbing, ErichOntwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Kuipers, HugoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rekiaro, IlkkaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Wasson, CraigReaderSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
22-11-1963, de dag dat John F. Kennedy werd vermoord en de wereld voorgoed veranderde... Wat als die fatale dag voorkomen had kunnen worden?
Opdracht
Voor Zelda,
Hé, schat, welkom op het feest.
Eerste woorden
Ik ben nooit iemand geweest die veel huilde.
Citaten
Het is nagenoeg onbegrijpelijk dat een eenzame kleine man een reus velde die omringd werd door zijn limousines, zijn legioenen, al zijn mensen en beveiliging. Als zo'n onbeduidend persoon de leider van de machtigste natie op aarde heeft gedood, is er een wereld van wanverhoudingen over ons neergedaald en leven we in een absurd universum.
- Norman Mailer
Als er liefde is, zijn littekens van pokken even mooi als kuiltjes in de wang.
- Japans gezegde
Dansen is leven
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (3)

Een man gaat terug in de tijd om de moord op John F. Kennedy te voorkomen.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
22-11-1963, de dag dat John F. Kennedy werd vermoord en de wereld voorgoed veranderde... Wat als die fatale dag voorkomen had kunnen worden?


Wat zou jij doen als je die mogelijkheid krijgt? Ga je ervoor? Grijp je die kans? Oke. Maar heb je al over de gevolgen nagedacht? Denk je echt dat de tijd zich zo gemakkelijk laat bespelen...


Jake Epping ontdekt een poort in de tijd en reist naar 1958. Lukt het hem om de moord op John F. Kennedy te voorkomen? En tegen welke prijs? Jake merkt dat het verleden zich niet graag laat veranderen en dat de gevolgen onomkeerbaar zijn.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.21)
0.5 2
1 34
1.5 4
2 93
2.5 26
3 462
3.5 153
4 1456
4.5 278
5 1582

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

Recorded Books

Een editie van dit boek werd gepubliceerd door Recorded Books.

» Informatiepagina uitgever

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,252,449 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar