StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het geheim (1997)

door Anna Enquist

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
451755,146 (3.31)18
Wanneer Bouw Kraggenburg erachter komt dat zijn ex-vrouw Wanda Wiericke, een pianiste, zich in de Pyreneeën heeft teruggetrokken, maakt hij een omweg naar San Sebastián langs de vrouw die haar muzikale ambities ooit zwaarde liet wegen dan hun huwelijk. Er komen geheimen uit Wanda's verleden aan het licht die tientallen jaren verborgen waren gebleven. Geheimen zo tragisch dat alleen muziek nog troost kan bieden.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 18 vermeldingen

Nederlands (3)  Engels (1)  Duits (1)  Frans (1)  Alle talen (6)
Toon 3 van 3
Hoe verder ik vorderde hoe meer ik merkte hoe goed het verhaal in elkaar zit. Natuurlijk is de psychologie van de karakters weer dik in orde. Soms hoorde ik de schrijfsters stem de tekst voorlezen.

Waarom lijkt het in de achterflaptekst alsof dit boek over de man gaat??? Het gaat over het leven de zoektocht wie ze is, van Wanda, de pianiste.

Pas als zij het geheim weet snapt ze zichzelf, haar leven, het leven, dat beschreven wordt, met de moeiten die - en geluk dat - zij heeft. ( )
  EMS_24 | Apr 13, 2024 |
Erg gevoelig geschreven boek over de interactie tussen muziek en menselijke relaties . Wanda Wiericke bouwt via haar muziek relaties uit met haar gehandicapte broer, de speciale relatie met haar vader, en haar moeder, haar pianoleraar . En doorheen het verhaal de zoektocht naar het geheim achter die relaties. ( )
  vroyen | Aug 21, 2015 |
Een precieuze en precieze novelle, delicaat en sensitief als de muziek waar het over gaat. Het verhaal van een pianiste en van het onmogelijke evenwicht tussen muziek en menselijke relaties. Ontroerend, sober en erg mooi geschreven. Als een pianosonate van Schubert. ( )
  judikasp | Jan 3, 2013 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (4 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Anna Enquistprimaire auteuralle editiesberekend
Ringold, Jeannette K.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
De vleugel hing in de lucht en tekende zich als een geblakerde karbonade af tegen de besneeuwde bergtoppen.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Wanneer Bouw Kraggenburg erachter komt dat zijn ex-vrouw Wanda Wiericke, een pianiste, zich in de Pyreneeën heeft teruggetrokken, maakt hij een omweg naar San Sebastián langs de vrouw die haar muzikale ambities ooit zwaarde liet wegen dan hun huwelijk. Er komen geheimen uit Wanda's verleden aan het licht die tientallen jaren verborgen waren gebleven. Geheimen zo tragisch dat alleen muziek nog troost kan bieden.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Op een avond leest Bouw Kraggenburg in de krant een recensie over een verzamel-cd van de pianiste Wanda Wiericke. Tientallen jaren is het geleden dat hij haar, zijn ex-vrouw, voor het laatst heeft gezien. De recensie vertelt hem dat zij begin jaren tachtig door ziekte ge dwongen werd het muziekleven te verlaten, terwijl hij dacht dat ze in Amerika zat. Wanneer Bouw erachter komt dat Wanda zich in de Pyreneeën heeft teruggetrokken, neemt hij het besluit de vrouw die haar muzikale ambities zwaarder liet wegen dan zijn liefde voor haar, te bezoeken. Zo naderen heden en verleden elkaar gaandeweg in Het Geheim. De tegenwoordige tijd wordt de lezer afwisselend getoond door de ogen van Wanda en Bouw. Daartussendoor ontvouwt zich de levensgeschiedenis van Wanda Wiericke, een leven waarin geheimen een grote rol spelen. Maar één, tragisch geheim is allesoverweldigend.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.31)
0.5
1 3
1.5 1
2 10
2.5 5
3 26
3.5 5
4 26
4.5 3
5 7

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,730,424 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar