StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The accidental further adventures of the…
Bezig met laden...

The accidental further adventures of the hundred-year-old man (origineel 2018; editie 2018)

door Jonas Jonasson, Rachel Willson-Broyles (Translator.)

Reeksen: De 100-jarige man (2)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5802940,994 (3.47)13
Een 100-jarige zet in korte tijd vier werelddelen in rep en roer door steevast op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn.
Lid:Michael_Godfrey
Titel:The accidental further adventures of the hundred-year-old man
Auteurs:Jonas Jonasson
Andere auteurs:Rachel Willson-Broyles (Translator.)
Info:London : 4th Estate, 2018.
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Aan het lezen
Waardering:
Trefwoorden:Contemporary novel

Informatie over het werk

De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden door Jonas Jonasson (2018)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 13 vermeldingen

Engels (23)  Nederlands (2)  Hongaars (2)  Italiaans (1)  Duits (1)  Alle talen (29)
Toon 2 van 2
‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ (2011) maakt zijn comeback in een vervolgroman die Jonas Jonasson naar eigen zeggen nooit had willen schrijven. Dat de Zweedse schrijver het toch deed, komt ‘omdat het zo slecht gaat met de wereld’, zoals hij in de inleiding verklaart. Niet toevallig luidt de titel van de sequel ‘De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden’. De moraliserende ondertoon is onmiskenbaar en blijft de hele roman lang nadreunen, hoezeer de schrijver ook zijn best doet om weer een hilarische schelmenroman op papier te krijgen.

Jonasson schrijft dat zijn hoofdpersoon ‘veranderd is’. Sinds hij een tablet heeft, komen alle vreselijke nieuwsfeiten uit de hele wereld dag in dag uit bij hem binnen. Van lieverlee stapt hij af van zijn devies ‘alles is zoals het is en wordt zoals het wordt’. Hij wil er ‘iets aan doen’. De wereld redden, zeg maar.

Aan het begin van de roman treffen we de honderdjarige Allan Karlsson in een hotel op Bali, waar hij samen met de 70-jarige Julius Jonsson prinselijk leeft van het geld uit de koffer die ze in het vorige boek toevallig vonden. Maar de verveling slaat toe, ‘je kan niet elke dag gekleurde drankjes drinken’. Er komt verandering in de situatie op het moment dat de vrienden Allans honderdeneerste verjaardag vieren met een ballonvaart. Hoeft het gezegd dat de ballonreis de motor wordt van een nieuwe, spectaculaire roadtrip?

Natuurlijk raakt de ballon uit koers. Voor ze het beseffen vliegen ze boven de Indische Oceaan. Hun noodsignalen bereiken een schip dat - toevallig? - uit Noord-Korea komt en hen zowaar de hoogste politieke regionen van de politiek binnenloodst. Karlsson is trouwens wel wat gewend op dat vlak. Tijdens zijn lange leven ontmoette hij als ‘ontstekingsdeskundige’ ongeveer alle grote wereldleiders van de twintigste eeuw, onder wie Stalin, Mao, Roosevelt en Franco. Dit keer maakt hij kennis met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un, die Karlsson opdraagt te helpen bij de productie van plutonium. Dat ziet de honderdeneenjarige niet zitten. Met veel praatjes ontkomt hij aan de opdracht en de opdrachtgever. Zijn verdere reizen leiden via de Verenigde Staten terug naar Zweden, om te eindigen in Tanzania. De hele tijd reizen de grote wereldproblemen met hem mee.

Pas in Zweden - vanaf bladzijde 169! - slaagt Jonasson erin te doen waar hij echt goed in is. Pas dan komen de kompanen weer nieuwe mensen tegen die hen in de richting sturen van de knotsgekke avonturen waarmee ze in het vorige boek zo wisten te bekoren. Allan en Julius belanden bij een zekere Sabine, die een kruidenierswinkel annex begrafenisonderneming runt. Samen specialiseren ze zich in ‘persoonlijke’ lijkkisten. En laat het nou net met zo’n lijkkist fout gaan, als een beruchte neonazi in een kist ‘beschilderd met konijntjes’ in plaats van met hakenkruisen wordt afgeleverd. Natuurlijk worden ze daarna achternagezeten door neonazi’s. Later komen de vrienden nog een ontgoochelde Duitse spionne tegen, een gewiekste Masai en een Indiase ‘zakenman’. Zoals wel vaker in schelmenromans, ontwikkelen al deze figuren ongecompliceerde vriendschappelijke relaties . ( )
  Anke.Vdb | Jul 29, 2021 |
De stijl van het boek is precies zoals in deel 1. Het verhaal gaat verder waar het was gestopt in deel 1 met bij momenten een hilarische kijk op het huidige (2018) politieke gekrakeel. De auteur schuwt niet om verschillende wereldleiders op de korrel te nemen. Al bij al een amusant boek om te lezen, pure ontspannende vakantielectuur. Maar de originele invalshoek uit deel 1 is in dit deel geen verfrissende verrassing meer maar eerder een bevestiging. ( )
  Gert_Van_Bunderen | Sep 17, 2018 |
Toon 2 van 2
Met De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden zet Jonas Jonasson het verhaal voort dat hij begon met De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Ook deze keer weten Allan Karlsson en zijn vriend Julius weer op de meest bizarre manieren betrokken te raken bij belangrijke gebeurtenissen in wereldpolitiek. Ook deze keer staat de schelmenroman weer boordevol met hilarische avonturen….lees verder >
 

» Andere auteurs toevoegen (12 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Jonas Jonassonprimaire auteuralle editiesberekend
Kenny, PeterVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Willson-Broyles, RachelVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
A life of luxury on an island in Paradise ought to be satisfactory to just about anyone.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Een 100-jarige zet in korte tijd vier werelddelen in rep en roer door steevast op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Jonas Jonasson's boek The Accidental Further Adventures of the Hundred Year Old Man was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.47)
0.5 1
1 3
1.5
2 9
2.5 2
3 24
3.5 14
4 28
4.5 3
5 12

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,898,687 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar