StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Swarm door Frank Schätzing
Bezig met laden...

The Swarm (origineel 2004; editie 2007)

door Frank Schätzing (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,747885,287 (3.79)77
Whales begin sinking ships. Toxic, eyeless crabs poison Long Island's water supply. The North Sea shelf collapses, killing thousands in Europe. Around the world, countries are beginning to feel the effects of the ocean's revenge as the seas and their inhabitants begin a violent revolution against mankind. At stake is the survival of the Earth's fragile ecology-and ultimately, the survival of the human race itself. The apocalyptic catastrophes of The Day After Tomorrow meet the watery menace of The Abyss in this gripping, scientifically realistic, and utterly imaginative thriller.… (meer)
Lid:hoodlumpriest666
Titel:The Swarm
Auteurs:Frank Schätzing (Auteur)
Info:Hodder And Stoughton Ltd. (2007), 881 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

De zwerm door Frank Schätzing (2004)

  1. 00
    Tentakels door Peter Benchley (Bridgey)
    Bridgey: same sort of thing, mans greed turning sea creatures against us
  2. 00
    Invasie uit de Ruimte door John Wyndham (divinenanny)
    divinenanny: Same idea, but written 50 years earlier.
  3. 00
    The Deadly Deep door Jon Messmann (isabelx)
    isabelx: Ocean creatures start attacking mankind in both stories.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 77 vermeldingen

Engels (52)  Duits (17)  Italiaans (5)  Nederlands (5)  Spaans (3)  Portugees (Portugal) (1)  Frans (1)  Fins (1)  Zweeds (1)  Alle talen (86)
Toon 5 van 5
Het grappige is dat ik helemaal niet meer wist waar dit boek over ging toen ik begon. Was het een monsterboek? sci fi? Rampenfilm zoals The Day After Tomorrow? Hm, geen idee meer. Was wel een leuke ervaring, omdat je nu écht verrast werd. Vaak vertelt de beschrijving te veel waardoor je meer toewerkt naar bepaalde momenten dan dat je het verhaal echt beleeft.

Maar goed, verrast worden kan ook op een vervelende manier. ;) Hoe was het? Ach, hoef ik je niet te zeggen, je hebt de rating al gezien. 4 sterren. Op sommige momenten wilde ik 5 geven, andere 3. Dus, rekenwonder als ik ben, kom ik uit op 4 stuks.

Op de momenten dat ik het 5 sterren wilde geven ging het verhaal lekker, las het gewoon goed. Je ziet het verhaal niet van 2 kanten, dus je leert echt met de personages mee. Weten zij iets niet, dan weet jij het ook niet. Is altijd wel leuk. Ook is er een gevoel dat niemand veilig is voor de dood. Wel fijn natuurlijk, om een beetje de spanning erin te houden.
Pluspunt was ook dat toen er een grote onthulling was ik het niet zag aankomen. En dan niet alleen doordat ik de beschrijving van het boek niet meer kende, maar doordat het gewoon echt onverwacht was. Kan hier moeilijk zeggen welke dat was, dus meer vertel ik er niet over. :P yrr
Oh, en ik heb hier en daar weer wat feitjes bijgeleerd over de oceaan en sommige beesjes. En DNA en andere wetenschappelijke shizzle. Al zal ik denk ik driekwart al vergeten zijn, maar dat doet er niet toe. Op het moment was het leuk, voelde ik me slim. :+

Zijn natuurlijk grote pluspunten; dat gevoel van lekker in een boek zitten en met de personages alle mee ontdekken en geïnteresseerd zijn in hun theorieën (die soms wel wat moeilijk waren :p). En je achteraf ietsje slimmer voelen natuurlijk! Maar, de momenten van 3 sterren dan:

1. Het boek is vrij dik (881 pagina's). En soms/vaak heb je het gevoel dat dat helemaal niet nodig was. Er zijn momenten waarop de schrijver maar blijft doorzagen over 1 punt/gebeurtenis. IK SNAP HET, WATER IS NAT! Ga nu maar verder!
Haalt erg de vaart uit het boek.
2. Oh jee, grote ellende over de hele wereld. Maar toch krijg je nooit echt een gevoel van urgentie. Je weet dat overal druk op staat, maar dat gevoel weet de schrijver niet over te brengen. Jammer.
3. Vrij klein puntje, maar soms vond ik dat ze te gemakkelijk tot een bepaalde conclusie kwamen. Is er nog geen enkele aanleiding om X of Y aan te nemen, maar zo uit het niets weet hij/zij het.
Maar ja, het zijn wel slimme mensen dus misschien ben ik gewoon dom. Is een goede mogelijkheid. Waren ook maar weinig momenten waar ik dat dacht dus ik til er niet al te zwaar aan.
4. Het einde. Zo een dik boek, en dan voelt het einde nog steeds wat...tsja...incompleet en gehaast aan. Er worden lang niet genoeg antwoorden gegeven. De Epiloog helpt ook niet met zijn ellenlange geneuzel over God. Ik wil niet zeggen dat ze al het mysterie hadden moeten wegnemen, maar kom op... Na 800+ pagina's verwacht ik wel wat meer verwacht. In stijl viel het ook erg uit de toon met de rest van het boek.

Ik zal bij de plus en minpunten vast nog wel wat gemist hebben, maar hier komt het iig op neer: Overall dus een vermakelijk boek wat hier en daar nog verbeterd had kunnen worden simpelweg door een betere editor aan te nemen.

**** ( )
  DulleNL | Oct 25, 2013 |
Een heel, heel dik boek. Het wordt omschreven als een eco-thriller, een term die me ook al niet zo aanspreekt. Op zich zijn de personages goed omschreven, sympathiek en het algehele verhaal is spannend en zet je aan het denken (met name het eco-aspect). Maar het feit dat elke eencellige en de oorsprong ervan tot in de laatste dna-streng omschreven wordt, gaat al snel tegenstaan. Veel te veel informatie, veel te breed en daardoor bij vlagen dodelijk saai. ( )
  Drijntje | Sep 7, 2009 |
tijdens mijn werk zie ik overal flarden uit het boek. Fantastisch
Ik lees 'm in het Nederlands.
Wel 100 sterren ( )
  tzummetje | Sep 20, 2008 |
Begin: Op die woensdag werd het lot van Juan Narciso Ucañan bezegeld, zonder dat de wereld er notitie van nam.

Einde: Waar zouden we zijn zonder constanten?

Daartussen: Flarden evolutieleer, kunstmatige intelligentie, oceanografie, SETI en ecologie binnen een goed verteld en inventief verhaal, dat weliswaar 400 bladzijden te lang is. ( )
  Frits | Nov 19, 2006 |
een spannende thriller over een ecologische ramp
goede constructie, gebaseerd op feiten, vlot geschreven ( )
Toon 5 van 5
"Abysses" ("Der Schwarm") est un roman de science-fiction à suspense écrit par l'auteur allemand Frank Schätzing et publié en 2004. Le roman explore une crise environnementale mondiale déclenchée par des événements mystérieux et sans précédent dans les océans de la planète.

L'histoire commence par une série d'événements inhabituels, notamment la mort mystérieuse d'espèces marines, des catastrophes naturelles inexpliquées et une élévation du niveau de la mer. En enquêtant, les scientifiques et les chercheurs découvrent que ces incidents font partie d'une réponse coordonnée et intelligente de la part des espèces marines. Les océans semblent se défendre contre les activités humaines qui ont perturbé l'équilibre délicat de l'écosystème.

Alors que la crise s'intensifie, les nations du monde entier s'efforcent de comprendre et de faire face à la menace que représente cette force redoutable et consciente d'elle-même, issue des profondeurs de l'océan. Le récit tisse des liens entre différents points de vue, notamment ceux des scientifiques, des politiciens et des gens ordinaires, offrant ainsi une vision globale de la catastrophe en cours.

"Abysses" explore les thèmes de l'environnementalisme, de l'équilibre écologique et des conséquences des actions humaines sur la planète. Schätzing mêle connaissances scientifiques et fiction spéculative, créant ainsi un récit captivant qui incite à la réflexion. Le roman a été acclamé dans le monde entier pour sa portée ambitieuse, sa précision scientifique et sa capacité à mêler les préoccupations écologiques à une intrigue de thriller captivante.
 

» Andere auteurs toevoegen (18 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Frank Schätzingprimaire auteuralle editiesberekend
Bolstad, KariVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Mársico, GriseldaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Naski, HeliVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Spencer, Sally-AnnVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Vicini, SergioVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Een tsunami verwoest West-Europa
Het klimaat op aarde ondergaat drastische veranderingen.
Onder het oppervlak van de wereldzeeën beweegt zich
een nieuwe soort die intelligent is, zeer gevaarlijk en
ongrijpbaar. De mensheid krijgt te maken met een
natuurlijke vijand die terugslaat....
Opdracht
Liefde, dieper dan de oceaan
Voor Sabina
Eerste woorden
Op die woensdag werd het lot van Juan Narciso Ucañan bezegeld, zonder dat de wereld er notitie van nam.
Citaten
hishuk ish ts'awalk
de Nuu-Chah-Nulth-stam, Vancouver Island
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

Whales begin sinking ships. Toxic, eyeless crabs poison Long Island's water supply. The North Sea shelf collapses, killing thousands in Europe. Around the world, countries are beginning to feel the effects of the ocean's revenge as the seas and their inhabitants begin a violent revolution against mankind. At stake is the survival of the Earth's fragile ecology-and ultimately, the survival of the human race itself. The apocalyptic catastrophes of The Day After Tomorrow meet the watery menace of The Abyss in this gripping, scientifically realistic, and utterly imaginative thriller.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.79)
0.5 3
1 19
1.5 8
2 63
2.5 16
3 154
3.5 50
4 290
4.5 38
5 215

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,852,459 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar