StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De boodschapper (2002)

door Markus Zusak

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
6,5943351,433 (4.02)427
Ed Kennedy is een jonge taxichauffeur met weinig toekomstperspectief. Hij is een waardeloze kaartspeler, hopeloos verliefd op zijn beste vriendin Audrey, en verknocht aan zijn koffiedrinkende hond, de Portier. Er gebeurt niet veel in zijn leven, tot hij per ongeluk midden in een bankoverval terechtkomt.… (meer)
  1. 151
    De boekendief door Markus Zusak (rosylibrarian)
  2. 00
    Going Nowhere Faster door Sean Beaudoin (meggyweg)
  3. 00
    Wizard of the Pigeons door Megan Lindholm (KimarieBee)
    KimarieBee: Not alike in storyline, but both somewhat unusual with memorable main characters.
  4. 11
    Jasper Jones door Craig Silvey (KimarieBee)
    KimarieBee: Australian author and storyline
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 427 vermeldingen

Engels (313)  Nederlands (5)  Duits (5)  Spaans (4)  Catalaans (2)  Tsjechisch (1)  Piratentaal (1)  Aragonees Spaans (1)  Frans (1)  Alle talen (333)
Toon 5 van 5
Nadat Ed (19) bij een bankoverval de overvaller overmeestert, krijgt hij een speelkaart en een nieuwe opdracht. Ed wordt de boodschapper die mensen helpt. Maar wie geeft de opdrachten? ( )
  huizenga | Jun 13, 2019 |
Een erg leuk boek. Goed geschreven met mooie zinnen en veel humor. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen, maar het einde had iets anders gemogen. ( )
  connie53 | Jul 29, 2012 |
vreemd boek dat je toch helemaal uit wilt lezen ( )
  wendybenoy | Jun 20, 2012 |
Merkwaardig verhaal over een jongeman die zonder het zelf te beseffen begint aan een zoektocht naar meer diepgang in zijn leven. Ironisch en lichtvoetig van toon, soms wat te weinig subtiel, maar met een originele ontknoping die het boek over de drempel tussen "goed" en "zeer goed" tilt. ( )
  Bert.Dekimpe | Nov 21, 2011 |
‘Ed Kennedy is een jonge taxichauffeur met weinig toekomstperspectief. Hij is een waardeloze kaartspeler, hopeloos verliefd op zijn beste vriendin Audrey, en verknocht aan zijn koffiedrinkende hond, de Portier. Er gebeurt niet veel in zijn leven, tot hij per ongeluk midden in een bankoverval terechtkomt. Dan krijgt hij zijn eerste speelkaart toegespeeld, een Ruiten Aas. Dat is het moment waarop Ed de boodschapper wordt. Uitverkoren om anderen onder zijn hoede te nemen, doorkruist hij de stad om mensen de helpende hand te bieden en waar nodig terecht te wijzen. Maar wie zit er achter Eds missie?’

Mijn gevoel bij dit boek is tijdens het lezen ervan meermalen veranderd. Tijdens het eerste hoofdstuk zag ik op tegen het lezen van de rest van het boek. De hoofdpersonen leken me maar akelige nietsnutten, die alles altijd beter weten, maar geen snars uitvoeren. Feitelijk gezien klopt dat inderdaad. Want Ed Kennedy, de hoofdpersoon, en zijn drie vrienden Audrey, Marv en Richie, maken niets van hun leven en spreken heel duidelijk uit die intentie ook niet te hebben. Ze vinden het alle vier maar best zo.

Dan krijgt Ed een speelkaart in zijn brievenbus, met daarop drie adressen geschreven. Omdat hij toch niets anders te doen heeft, besluit hij bij het bovenste adres langs te gaan. Het avontuur begint dan en de emotionele reis die Ed vanaf dat punt ondergaat, sleept je het verhaal in. Ik had niet eens door hoever ik in het boek was, toen ik merkte dat ik op een bepaald moment ontroerd raakte. Ontroerd door die nietsnut Ed. Vanaf dat moment besefte ik dat ik dit boek heel graag aan het lezen was. Het verhaal is spannend, maakt onverwachte wendingen en ook nog eens heel erg komisch. Een goed boek dus!

En het blijft ook een goed boek, tot de laatste twee hoofdstukken. Ik vind het een beetje jammer dat er zo letterlijk gesproken moet worden over de lessen van het leven en hoe we van waarde kunnen zijn van elkaar. Dat vond ik overbodig. Want die boodschap had ik al lang uit het verhaal gehaald, daarom vind ik het ook zo’n mooi boek. Wat mij betreft had het dus 15 pagina’s eerder mogen eindigen. Dan was het goed geweest. Maar ach… wat zijn 15 pagina’s op een heel boek? ( )
1 stem Drijntje | Oct 30, 2011 |
Toon 5 van 5

» Andere auteurs toevoegen (4 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Markus Zusakprimaire auteuralle editiesberekend
Ernst, AlexandraVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Gray, Marc AdenVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Bescherm de ruiten,

overleef de klaveren,

graaf diep met de schoppen,

voel de harten
Opdracht
For Scout
Voor Scout.
Mijn bijzondere dank gaat uit aan Baycrew, de NSW Taxiraad en Anna McFarlane voor haar deskundigheid en brtokkenheid.
Eerste woorden
The gunman is useless.
De overvaller is kansloos.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
It feels like the mornings clap their hands.
To make me wake. [75]
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Originally published as "The Messenger" in Australia.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (3)

Ed Kennedy is een jonge taxichauffeur met weinig toekomstperspectief. Hij is een waardeloze kaartspeler, hopeloos verliefd op zijn beste vriendin Audrey, en verknocht aan zijn koffiedrinkende hond, de Portier. Er gebeurt niet veel in zijn leven, tot hij per ongeluk midden in een bankoverval terechtkomt.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Ed Kennedy is een jonge taxichauffeur met weinig toekomstperspectief. Hij is een waardeloze kaartspeler, hopeloos verliefd op zijn beste vriendin Audrey, en verknocht aan zijn koffiedrinkende hond, de Portier. Er gebeurt niet veel in zijn leven, tot hij per ongeluk midden in een bankoverval terechtkomt. Dan krijgt hij zijn eerste speelkaart toegespeeld, een Ruiten Aas. Dat is het moment waarop Ed de boodschapper wordt. Uitverkoren om anderen onder zijn hoede te nemen, doorkruist hij de stad om mensen de helpende hand te bieden en waar nodig terecht te wijzen. Maar wie zit er achter Eds missie?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.02)
0.5 1
1 17
1.5 3
2 84
2.5 12
3 288
3.5 104
4 664
4.5 125
5 565

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,754,642 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar