StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De kroongetuige (1983)

door Maarten 't Hart

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
342475,665 (3.49)4
Enttäuschte Liebe und verzweifelte Eifersucht, Kinderlosigkeit und eine heimliche Kronzeugin. Und immer wieder die schwarzen Vögel. Ein atemberaubender Roman. Ein spannender Krimi und zugleich die Geschichte einer Ehe. Schauplatz sind die Niederlande der frühen achtziger Jahre.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 4 vermeldingen

Nederlands (3)  Engels (1)  Alle talen (4)
Toon 3 van 3
Een Leidse farmacoloog en zijn echtgenote raken betrokken bij de raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw.
  pwrtt | Nov 24, 2017 |
Onderhoudende novelle. Het verhaal van een huwelijkscrisis wordt doorspekt met een vleugje krimi en een vleugje horror. Niet de beste Maarten 't Hart, maar vlot leesbaar zoals alles van deze schrijver. ( )
  judikasp | Dec 9, 2012 |
Thomas Kuyper is onderzoeker en doet aan de universiteit onderzoek naar kannibalisme bij ratten. Hij is getrouwd met Leonie en ze hebben geen kinderen, omdat zij onvruchtbaar is. Wanneer Leonie een week bij haar moeder is, gaat Thomas uit met Jenny Fortuyn, op wie hij verliefd is. Na een kroegentocht wilde ze niet met hem naar huis. Nadat ze ruzie gehad hebben vluchtte ze en verdween spoorloos.
Thomas wordt ervan beschuldigd Jenny vermoord te hebben. Hij zou haar aan de ratten gevoerd hebben. Een paar weken later wordt hij gearresteerd. Ondanks alle bewijs: de ratten, de getuigenis van de overbuurman en de kleren van Jenny die in zijn laboratorium gevonden zijn, blijft hij ontkennen en zwijgen. Leonie mag hem niet bezoeken. Daarom schrijven ze brieven.
Als dit verboden wordt gaat Leonie zelf op zoek naar de waarheid en schrijft de resultaten op in haar dagboek. Ze heeft o.a. een gesprek met Robert, de vriend van Jennie. In het laboratorium ontdekt ze een lijk op sterk water, maar dat verzwijgt ze tijdens het proces. Uit het laboratorium blijken veel drugs gestolen te zijn. Omdat Thomas' schuld niet kan bewezen worden wordt hij vrijgesproken. Leonie is niet zo zeker van zijn onschuld en laat hem het lijk zien. Hierdoor wordt alles duidelijk, het lijk blijkt de vrouw van Robert te zijn. Robert was na de moord op zijn vrouw met Jennie, verkleed als Roberts vrouw, vandoor gegaan. Ze hebben de gestolen drugs meegenomen.
Op weg naar huis denkt Leonie weer aan het feit dat ze onvruchtbaar is. Door een bericht in de krant over de eerste reageerbuisbaby krijgt zij weer hoop. ( )
  gormel | Jan 14, 2010 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (9 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Hart, Maarten 'tprimaire auteuralle editiesbevestigd
Holberg, MarianneVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Grote ABC (437)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
'Vertel mij eens', zei Jenny,' want jij met jouw opleiding moet het weten: wat is het leven?' EEN TIJDELIJK OPONTHOUD VAN EEN ZONNESTRAAL ONDERWEG NAAR HET HEELAL,' zeik ik
Citaten
In onze achtertuin zocht ik mijn zoon. Naaktslakken trokken glinsterende slijmsporen over het kleine terras. Onder el stuk hout dat ik optilde, krioelden hardpaarse pissebedden. Uit de esdoorn lieten Zwarte Weduwen zich aan één draad zakken. Maar waar was mijn zoon? Natuurlijk, het was een kind van Leonie, ik moest hem daar zoeken waar hij de wolken kon zien. Snel waadde ik naar de schutting aan het einde van de tuin. Zijn stem hoorde ik al: 'Vader, wat doen mensen het liefst?' en ik antwoordde: ''bij mekaar op stoelen zitten keuvelen,' maar nog steeds zag ik hem niet. In de schutting zwiepte de vermolmde deur in haar hengsels. Daarachter baadde het steegje met de glasscherven in het maanlicht. Toen ik erdoor wandelde, bogen de bomen die zich aan de andere zijde bevonden, hun takken naar mij omlaag zodat ik bijna de vruchten - waren het appels? - kon grijpen. p 28-29
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Enttäuschte Liebe und verzweifelte Eifersucht, Kinderlosigkeit und eine heimliche Kronzeugin. Und immer wieder die schwarzen Vögel. Ein atemberaubender Roman. Ein spannender Krimi und zugleich die Geschichte einer Ehe. Schauplatz sind die Niederlande der frühen achtziger Jahre.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.49)
0.5 1
1 1
1.5
2 4
2.5 2
3 29
3.5 9
4 31
4.5 1
5 7

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,717,833 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar