StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Een Feestmaal voor Kraaien (2006)

door George R. R. Martin

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Het Lied van IJs en Vuur (4)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
25,118509131 (3.97)467
Vert. van: A feast for crows. - London : Voyager, cop. 2005. - (A song of ice and fire ; b. 4). - Vervolg op: Een storm van zwaarden [A & B]. - Dl. A ook verschenen o.d.t.: Staal en sneeuw ; Dl. B ook verschenen o.d.t.: Bloed en goud 2009-30-55
  1. 30
    Terrier door Tamora Pierce (swampygirl)
    swampygirl: Reading this book made me feel like I was rereading all of Pierce's books over again, and this one probably matches up the most closely.
  2. 00
    The Dragon door Jane Gaskell (SteveMcSteve)
  3. 13
    Het transgalactische liftershandboek door Douglas Adams (Sandwich76)
    Sandwich76: Something ludicrous to cleanse the palate
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 467 vermeldingen

Engels (481)  Spaans (7)  Nederlands (5)  Duits (4)  Portugees (Brazilië) (2)  Frans (2)  Hongaars (1)  Portugees (Portugal) (1)  Deens (1)  Catalaans (1)  Alle talen (505)
Toon 5 van 5
Het vierde deel van The Game of Thrones of [Het lied van IJs en Vuur] is behoorlijk dik. En ook best wel ingwikkeld om te volgen. Ik heb er dan ook lang over gedaan. En het heeft maanden aan de kant gelegen omdat er andere boeken voor schoven, die harder riepen om te worden gelezen. Een paar dagen geleden besloot ik dat ik me er maar toe moest zetten om het boek uit te lezen. En geen andere boeken meer aan te raken tot het uit was. En dat is nu gebeurd, Na een paar bladzijdes zat ik er weer helemaal in en toen ging het ook snel.
Wanneer de volgende delen aan de beurt komen weet ik nog niet, maar ik denk dat dat niet lang zal duren. Ondanks de lange pauze krijgt dit boek toch 3,5 ster. ( )
  connie53 | Feb 13, 2015 |
Ik heb hem uit en het eerste woord dat bij mij opkomt is WAUW. Mijn vriendin heeft dit deel over geslagen maar als ik haar weer spreek zal ik haar zeggen dat ze direct met dit boek moet beginnen met lezen. Ik kwam eerst wat langzaam op gang en heb er een dag of twee over gedaan om op pagina 200 te komen maar gisteren en vandaag was ik vrij en ik heb het boek in één ruk uit gelezen. Helaas heb je dan ook van die vervelende dingen die je niet kunt overslaan zoals eten en slapen maar hij was echt heel goed. Nu ga ik toch nog maar even een poging doen om Het huis van de zusters van Charlotte Link te lezen. Even kijken of hij toch bevalt en daarna weer gauw verder met George Martin. ( )
  Gea1967 | Sep 22, 2013 |
Naast de gebruikelijke briljantheid van deze serie, dit keer wel wat kleine aanmerkingen.

Voor mijn gevoel is er na het lezen van ongeveer 1000 bladzijden niet zo heel veel veranderd in de wereld van IJs en Vuur. Dit komt door het opvoeren van alweer nieuwe personages en het ontbreken van de voortgang van een aantal bekende personages. George Martin schrijft zelf in het nawoord dat dit na wikken en wegen een bewuste keuze is geweest en er in het volgend deel wel weer aandacht aan deze personages zal worden besteed. Dat het volgende deel niet een jaar (zoals hij in dit nawoord nog hoopt) maar zes jaar later is uitgegeven maakt dat voor de snelle lezer niet makkelijker op.

Voor het eerst tijdens het lezen van deze boeken vond ik bepaalde beschrijvingen te lang en waren het vooral het tot in detail weergeven van stambomen en familiegebeurtenissen van weinig belangrijke personages die mij wat minder enthousiast doen zijn dan bij de vorige delen.
De vraag is of de nieuw opgevoerde personages wel zo interessant voor het grote geheel zijn en deze misschien niet beter helemaal weggelaten hadden kunnen worden.

Intrigerend en nog niet eerder voorgekomen in deze reeks zijn ontmoetingen tussen personages die wij van haver tot gort kennen maar die elkaar voor het eerst zien en vaak niet het belang van hun ontmoeting kunnen inschatten zoals de lezer dat wel kan. Het maakt de wereld nog completer dan deze al is. ( )
  Niekchen | Sep 30, 2012 |
De strijd om de troon binnen een familie. De verhaallijnen zijn lekker divers en complex. Door het vertellen vanuit verschillende personen is het extra spannend. ( )
  boeklover | Nov 13, 2009 |
Het laatst gepubliceerded deel (vierde) van de epische cyclus "A song of ice and fire". Hoewel ik de vorige delen niet heb gelezen, kon ik mij vrij snel inleven in deze roman met onnoemelijk veel personnages, dat zich afspeelt in een denkbeeldig land (hoewel de bijgevoegde mappen verwijzen naar Engeland) tijdens een vroeg-middeleeuwse periode (ik denk zou sponaan aan de 11de of 12de eeuw (als je denkt aan de beschrijving an de kastelen en ridders), ook al zou de periode moeten aansluiten bij het einde van de Viking-invallen.
Het is wel zeer spannend geschreven. Je blijft maar doorlezen.
Spijtig genoeg ben ik niet met het eerste deel gestart. ( )
  Frank_49 | Mar 24, 2008 |
Toon 5 van 5
In the wrong hands, a big ensemble like this can be deadly, but Martin is a tense, surging, insomnia-inflicting plotter and a deft and inexhaustible sketcher of personalities... this is as good a time as any to proclaim him the American Tolkien.
toegevoegd door Shortride | bewerkTime, Lev Grossman (Nov 13, 2005)
 

» Andere auteurs toevoegen (8 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
George R. R. Martinprimaire auteuralle editiesberekend
Canty, ThomasArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lee, JohnVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Norey, VirginiaIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rostant, LarryArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sinclair, JamesIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Youll, StephenArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
Voor Stephen Boucher
Windows-tovenaar en DOS-draak
zonder wie dit boek
met potlood geschreven zou zijn.
Eerste woorden
-Dragones -dijo Mollander. Cogió del suelo una mazana arrugada y se la pasó de una mano a otra.
"Dragons," said Mollander. He snatched a withered apple off the ground and tossed it hand to hand.
'Draken,' zei Mollander. Hij raapte een verschrompeld appeltje van de grond op en wierp het van zijn ene hand in zijn andere.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC
Vert. van: A feast for crows. - London : Voyager, cop. 2005. - (A song of ice and fire ; b. 4). - Vervolg op: Een storm van zwaarden [A & B]. - Dl. A ook verschenen o.d.t.: Staal en sneeuw ; Dl. B ook verschenen o.d.t.: Bloed en goud 2009-30-55

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
In Een feestmaal voor kraaien is het strijdtoneel dat van de Zeven Koninkrijken, waar alles en iedereen in afwachting is van de verschrikkelijkste oorlog die ooit het land trof.

Immers, de Oorlog van de Vijf Koningen heeft Westeros verdeeld. De bloeddorstige, verraderlijke en geslepen Lannisters houden nu de IJzeren Troon bezet, daarbij gesteund door bondgenoten die net zo meedogenloos zijn als zijzelf.

Maar ook elders broeien de gemoederen. De Rode Bruiloft, zo genoemd vanwege de slachting onder de gasten, wier geschreeuw de muziek overstemde, heeft bij velen kwaad bloed gezet. De daders, de Freys, worden het mikpunt van gruwelijke wraakoefeningen.

Ook de Martels van het zuidelijke Dorne willen hun doden wreken.

Op de IJzereilanden, herhaaldelijk met geweld onderworpen door de heersers van Westeros, neemt een nieuwe, wrede koning de plaats in van Balon Grauwvreugd. Hij is van plan zich voluit te mengen in de strijd om de Zeven Koninkrijken van Westeros. En dan is híj er nog, Petyr Baelish, die in het Adelaarsnest snode plannen smeedt.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.97)
0.5 3
1 60
1.5 9
2 276
2.5 56
3 1341
3.5 351
4 2496
4.5 209
5 2069

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,242,008 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar