StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Water verf : 75 jaar Hollandse Aquarellistenkring

door Tonnus Oosterhoff

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
1Geen7,780,167GeenGeen
Water Verf is een collectors item. Het boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Hollandse Aquarellistenkring is zowel een beeldessay als een bloemlezing uit het werk van de leden van de kring. Het wordt vormgegeven door het ontwerpbureau PutGootink en bestaat uit twee lagen. De buitenste laag is een beeldboek met daarin fragmenten van aquarellen waarin de toverkracht, de magie van licht en kleur aan bod komt en de binnenste laag toont de werken in hun geheel en documenteert ze. Tonnus Oosterhoff, Nederlands meest bekroonde dichter, heeft speciaal voor dit boek een tekst geschreven, een poging de werkwijze van het aquarelleren in woorden te vangen. Sipke Huismans, voorzitter van de Hollandse Aquarellistenkring, schrijft een essay over plaats en geschiedenis van de Hollandse Aquarellistenkring in Nederland van 1945 tot nu. In het Museum Henriette Polak te Zutphen opent op 16 oktober 2020 de tentoonstelling "De Magie van Licht" met werk van alle nu actieve leden van de Hollandse Aquarellistenkring plus een selectie van in het museum aanwezige aquarellen van hun voorgangers. Lian Jeurissen, conservator, belicht in haar bijdrage voor het boek de betekenis van hun werk voor de collectie van het Museum. Kortom, een rijk boek en een lust voor het oog, dat de betekenis van het aquarelleren in woord en beeld actualiseert!… (meer)
Onlangs toegevoegd doorTychoKlop
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Geen besprekingen
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Water Verf is een collectors item. Het boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Hollandse Aquarellistenkring is zowel een beeldessay als een bloemlezing uit het werk van de leden van de kring. Het wordt vormgegeven door het ontwerpbureau PutGootink en bestaat uit twee lagen. De buitenste laag is een beeldboek met daarin fragmenten van aquarellen waarin de toverkracht, de magie van licht en kleur aan bod komt en de binnenste laag toont de werken in hun geheel en documenteert ze. Tonnus Oosterhoff, Nederlands meest bekroonde dichter, heeft speciaal voor dit boek een tekst geschreven, een poging de werkwijze van het aquarelleren in woorden te vangen. Sipke Huismans, voorzitter van de Hollandse Aquarellistenkring, schrijft een essay over plaats en geschiedenis van de Hollandse Aquarellistenkring in Nederland van 1945 tot nu. In het Museum Henriette Polak te Zutphen opent op 16 oktober 2020 de tentoonstelling "De Magie van Licht" met werk van alle nu actieve leden van de Hollandse Aquarellistenkring plus een selectie van in het museum aanwezige aquarellen van hun voorgangers. Lian Jeurissen, conservator, belicht in haar bijdrage voor het boek de betekenis van hun werk voor de collectie van het Museum. Kortom, een rijk boek en een lust voor het oog, dat de betekenis van het aquarelleren in woord en beeld actualiseert!

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: Geen beoordelingen.

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,489,233 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar