StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Kerewin (1983)

door Keri Hulme

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3,8181123,231 (4.08)492
This unusual novel, set in New Zealand, concentrates on three people: Kerewin Holmes, a part-Maori painter who has chosen to isolate herself in a tower she built from lottery winnings; Simon, a troubled and mysterious little boy; and Joe Gillayley, the Maori factory worker who is Simon's foster father. Elements of Maori myth and culture are woven into the novel's exploration of the passions and needs that bind these three people together, for good or ill. It's not easy reading, but the story is compelling despite its stylistic eccentricities and great length. The novel is the winner of the Pegasus Prize.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 492 vermeldingen

Engels (103)  Nederlands (6)  Spaans (1)  Duits (1)  Deens (1)  Alle talen (112)
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Mijn 70-jarige buurvrouw kwam ineens met dit dikke, vergeelde boek aanzetten, omdat ze me erg vaak in de tuin zag lezen en ik "van andere culturen houd". "Iedereen las dit boek toen het uitkwam!" Dat een boek in de jaren '80 kennelijk 'hip' was, wil niet meteen zeggen dat het mij nu ook nog kan boeien. Maar, deels uit beleefdheid, gaf ik het boek in ieder geval een kans en vervolgens ben ik blijven lezen. Intrigerend boek met interessante wendingen over de vriendschap die ontstaat tussen Kerewin (een vrouw die zich heeft teruggetrokken in een zelfgebouwde toren aan de kust van Nieuw-Zeeland) een Maori-man en zijn pleegzoon (die niet kan praten). Soms worden er woorden uit het Maori gebruikt in het boek. Pas halverwege kwam ik er achter dat er een verklarende woordenlijst achterin het boek zat, maar die had ik nog niet gemist. Dit boek heeft me geïnspireerd om in de toekomst weer te beginnen in een dikkere pil, omdat je dan vaak nog meer een band opbouwt met de personages. Ik vergeet dan soms even dat hun vervolgverhaal nooit is geschreven, maar vraag me oprecht af "Hoe zou het nú met ze gaan?" ( )
  laurenhynde | Aug 27, 2023 |
Dit vond ik echt een prachtig verhaal. Kerewin is een jonge vrouw die er nogal eigenzinnige ideeën op na houdt. Ze is een kunstenares, maar ze is haar talent een beetje kwijt geraakt en heeft zich terug getrokken uit het leven in de stad en een toren gebouwd op het uiterste puntje van een eiland dat bij Nieuw Zeeland hoort. Ze is gebrouilleerd met haar familie en vindt dat eigenlijk prima. Ze heeft een leven opgebouwd van leven wat het land en de natuur haar kan geven. Ze jaagt en ze vist. Op een dag ziet ze een jongetje voor het raam staan. Hij is ergens tot halverwege de toren geklommen. Als ze hem binnen laat merkt ze dat hij niet kan praten maar dat houdt haar niet tegen om een soort van vriendschap met hem te krijgen. Al gauw maakt ze ook kennis met Joe, de adoptie vader van het jongetje dat Simon lijkt te heten. Met zijn drieën vormen ze een apart trio. Het verhaal kabbelt door, met mooi taalgebruik dat af en toe magische aan voelt. En soms wat moeilijk te volgen is. Natuurlijk komen er kinken in de kabel. Simon wil kost wat kost bij zijn vader blijven en Joe, die zijn eigen vrouw en kind verloren is, wordt af en toe gewelddadig naar Simon toe. Ook blijkt dat Simon een geheim uit zijn verleden met zich meedraagt.
Het had wat korter gekund, maar ik heb er wel van genoten. ( )
  connie53 | Jul 19, 2021 |
Bijzonder boek dat je een blik geeft in een wereld die je normaal niet snel zult ontdekken. De Maori-cultuur en de marginalisering ervan binnen de Nieuw-Zeelandse samenleving komt aan de orde maar eigenlijke gaat het verhaal over een jongetje dat Kerewin, een vrouw die zich heeft teruggetrokken uit de maatschappij, haar leven helpt terug te krijgen. ( )
  Petry | Sep 20, 2011 |
Mijn eerste kennismaking met Nieuw-Zeeland. Fantastisch, intrigerend verhaal over een vrouw, een man en een kind. ( )
  MarGup | Aug 26, 2010 |
Geweldig boek, dat ik al meerdere malen heb gelezen. Natuurlijk spreekt het feit dat het in Nieuw Zeeland speelt mee, maar dat is het niet alleen. Het is een heel meeslepend, dramatisch boek, waar je over sommige feiten (kindermishandeling) iets genuanceerder gaat denken. Zo mooi! ( )
  zwaantje | Jul 3, 2010 |
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (4 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Hulme, Keriprimaire auteuralle editiesbevestigd
Bok, AnnekeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Grote ABC (623)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Hij loopt de straat uit.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

This unusual novel, set in New Zealand, concentrates on three people: Kerewin Holmes, a part-Maori painter who has chosen to isolate herself in a tower she built from lottery winnings; Simon, a troubled and mysterious little boy; and Joe Gillayley, the Maori factory worker who is Simon's foster father. Elements of Maori myth and culture are woven into the novel's exploration of the passions and needs that bind these three people together, for good or ill. It's not easy reading, but the story is compelling despite its stylistic eccentricities and great length. The novel is the winner of the Pegasus Prize.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Kerewin Holmes heeft zich teruggetrokken in een zelfgebouwde toren aan de kust van Nieuw-Zeeland. Ze wil met niemand meer iets te maken hebben en zich geheel aan haar kunst wijden. Haar isolement wordt echter doorbroken door een merkwaardig jongetje dat niet kan spreken en dat wordt opgevoed door zijn pleegvader, een Maori fabrieksarbeider. KEREWIN is een verhaal vol liefde, tederheid en geweld, waarin twee culturen op aangrijpende wijze met elkaar worden verweven.

Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.08)
0.5 1
1 15
1.5 2
2 37
2.5 7
3 111
3.5 33
4 277
4.5 59
5 300

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,753,559 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar