StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De Celestijnse belofte (1993)

door James Redfield

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Celestine (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
6,6741211,412 (3.16)69
The unnamed hero takes on the Peruvian government, priests, guerrillas and drug dealers to find an ancient manuscript whose nine insights prophesy New Age spirituality. An adventure story replete with energy transfers and other psychic phenomena.
  1. 10
    All I Really Need to Know I Learned in Kindergarten door Robert Fulghum (PghDragonMan)
    PghDragonMan: This series will also lift you higher and will make you laugh a lot more.
  2. 10
    Het tiende inzicht door James Redfield (OTVTT2008)
    OTVTT2008: Jatkoa seuraa: Jos löysit tien yhdeksän oivalluksen avulla, voit mutkitella menemään tällä kirjalla. Kaasua Komisaario Palmu.
  3. 00
    Ismaël : een geestelijke zoektocht door Daniel Quinn (amyblue)
  4. 00
    Queen of the Sun: A Modern Revelation door E. J. Michael (bookymouse)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 69 vermeldingen

Engels (108)  Spaans (4)  Nederlands (3)  Portugees (Portugal) (2)  Catalaans (1)  Frans (1)  Duits (1)  Italiaans (1)  Alle talen (121)
Toon 3 van 3
Te mijden! Absolute pseudobrabbel in een belabberde taal en stijl. De uren die ik hieraan besteed heb waren de grootste tijdverspilling van mijn leven. Alles, maar dan ook alles was betere tijdsbesteding geweest. ( )
  bodtje | Aug 4, 2017 |
Het boek dat in de jaren negentig zoveel stof heeft doen opwaaien, stond mij in mijn kast aan te gapen nadat ik het boek over de Meesters uit het verre Oosten had gelezen. Want dit boek beloofde mij een spiritueel avontuur. Het staat zelfs letterlijk op de voorkant.

Uiteindelijk is het meer avontuur dan dat het werkelijk spiritueel is. Al na het eerste hoofdstuk wist ik dat in dit boek niet een antwoord gegeven zou worden op diepere levensvragen. De schrijfstijl maakte het er al niet veel beter op maar daarbij houd ik nog even een slag om de arm omdat dit deels ook kan komen door de vertaling. Vele clichés volgen elkaar op en zijn hooguit vermakelijk.
Wanneer dit boek gelezen wordt met de verwachting een spannende roman in handen te hebben, kan men een leuk aantal uurtjes doorbrengen. Mijn verwachting dat er dieper meer te halen zou zijn, bracht mij de grote teleurstelling.

Interessant is nog wel dat in de jaren negentig dit boek een enorme hype is geweest. Het manuscript waar het verhaal om draait voorspelt dat in het laatste decennium van de 20ste eeuw er een grote verandering op spiritueel vlak in de mensheid zou plaatsvinden. En daarmee geeft het heel goed weer wat er in de jaren negentig leefde en waar veel mensen naar op zoek waren in die tijd. In dat licht is het zeker boeiend om te lezen.

Als laatste nog even de titel. Oorspronkelijk heet dit boek The Celestine Prophecy. Dit zou vertaald kunnen worden met de Hemelse Voorspelling. Er is voor gekozen het De Celestijnse Belofte te noemen en daarmee is in mijn beleving een heel verkeerd idee gewekt over waar dit boek over gaat. Er wordt namelijk nergens niets beloofd. ( )
  Niekchen | Feb 11, 2013 |
ACHTERKANT:

De roman De Celestijnse Belofte beschrijft de zoektocht naar een manuscript dat diep inhet regenwoud van Peru ligt te wachten op ontdekking. Onmiskenbaar bevat het manuscript een schap aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. De hoofdpersoon wordt in zijn zoektocht dan ook tegengewerkt door vertegenwoordigers van het gezag, die afbrokkeling van hun macht vrezen wanneer de inzichten uit het geschrift zouden worden ontsluierd. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de tocht voortgezet en geeft het manuscript zijn uitzonderlijke geheimen één voor één prijs - aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer.

De Celestijnse Belofte geeft inzicht in de onschatbare waarde van het toeval en in de cruciale veranderingen die de mensheid te wachten staan. Auteur James Redfield geeft blijk van groot psychologisch inzicht en verbindt dat op unieke wijze met de eeuwenoude mystieke traditie.

Zo ontsluiert de roman De Celenstijnse Belofte de ideeën die op dit moment de wereld in verandering brengen. Het is een betoverende avonturenroman waarin de lezer met eeuwenoude wijsheid en spirituele ervaringen op een herkenbare en persoonlijke manier in contact wordt gebracht.
Toon 3 van 3

» Andere auteurs toevoegen (21 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Redfield, Jamesprimaire auteuralle editiesbevestigd
Breck, AslakVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Spanje, Jaap vanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
And those who have insight will shine brightly like the brightness of the expanse of Heaven, and those who lead the many to righteousness, like the stars forever and ever. But for you, Daniel, conceal these words and seal up the book until the end of time. Many will go back and forth, and knowledge will increase. (Daniel 12:3–4)
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For Sarah Virginia Redfield
Eerste woorden
Ik reed naar het restaurant, parkeerde en bleef even achterovergeleund zitten nadenken.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

The unnamed hero takes on the Peruvian government, priests, guerrillas and drug dealers to find an ancient manuscript whose nine insights prophesy New Age spirituality. An adventure story replete with energy transfers and other psychic phenomena.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De o.a. DE CELESTIJNSE BELOFTE beschrijft (De zoektocht naar een manuscript dat diep in het regenwoud van Peru ligt te wachten op ontdekking. Onmiskenbaar bevat het manuscript een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. De hoofdpersoon wordt in zijn zoektocht dan ook tegengewerkt door vertegenwoordigers van het gezag, die afbrokkeling van hun macht vrezen wanneer de inzichten uit het geschrift zouden worden ontsluierd. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de tocht voortgezet en geeft het Manuscript zijn uitzonderlijke geheimen één voor een prijs - aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer.

De celestijnse belofte geeft inzicht in de onschatbare waarde van het toeval en in de cruciale veranderingen die de mensheid te wachten staan. Auter James Redfield geeft blijk van groot psychologisch inzicht en verbindt dat op unieke wijze met de eeuwenoude mystieke traditie.

Zo ontsluiert de roman DE CELESTIJNSE BELOFTE de ideeën die op dit moment de wereld in verandering brengen. Het is een betoverende avonturenroman waarin de lezer met eeuwenoude wijsheid en spirituele ervaringen op een herkenbare en persoonlijke manier in contact wordt gebracht.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.16)
0.5 27
1 150
1.5 22
2 167
2.5 38
3 295
3.5 44
4 273
4.5 19
5 234

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,720,006 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar