StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De passievrucht (1999)

door Karel Glastra van Loon

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
7701328,941 (3.36)9
What happens to the father of a 13-year-old son, when he discovers that he has been infertile all his life? That intriguing question is the starting point of A Father's Affair. On his quest to discover the biological father of his son, the protagonist, Armin Minderhout, takes the reader on an extraordinary journey, one in which he is forced to reconsider everything he has ever believed in. With the page-turning suspense of a 'whodunnit', A Father's Affair probes the eternal question of how well we know the ones we love.Touching, at times extremely funny and erotically playful, it is a story of universal appeal - a stylish, acutely insightful and utterly captivating read.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 9 vermeldingen

Nederlands (10)  Engels (3)  Alle talen (13)
1-5 van 10 worden getoond (volgende | toon alle)
Armin is getrouwd geweest met Monika, ze hebben een zoon, Bo. Monika is overleden en Armin is al een tijdje met Ellen en samen willen ze een kind. Dan blijkt Armin onvruchtbaar. Zijn wereld stort in, niets is meer wat het leek. Hij gaat (natuurlijk) op zoek naar de “echte” vader van Bo. Het is een hilarisch, erg geestig verhaal, goed geschreven, heel intens en indringend ook. Heel goed komt naar voren het onbegrip, de consequenties en de machteloosheid van deze ontdekking. Als blijkt dat Armin’s vader ook de vader van Bo is en hij in woede Bo ook nog verteld heeft dat hij zijn vader niet is.... Ellen sleept vader en zoon/broer door deze ellende heen. ( )
  vuurziel | Jan 16, 2021 |
Als een man verneemt dat hij onvruchtbaar is, vraagt hij zich af wie de vader is van het kind van zijn overleden vriendin.
  pwrtt | Apr 3, 2020 |
Het verhaal heeft een zekere spanning die goed wordt vastgehouden. Helaas is het einde wat zwak, niet alleen door de motieven voor de ontknoping, maar ook de drankzucht van de hoofdpersoon wordt een beetje te selectief gebruikt. Maar toch wel een goed debuut. ( )
  Pieter_Goldhoorn | Aug 6, 2017 |
Dit boek hield mij in zijn greep. In gemakkelijke zinnen en schijnbaar luchtig geschreven, wordt een onderwerp behandeld dat zeer schokkend is. Ik heb het in een rap tempo uitgelezen. Fascinerend. ( )
  charlottez | Apr 14, 2011 |
Prachtig geschreven boek over een zoektocht van de hoofdpersoon naar de vader van zijn zoon en eigenlijk ook naar zichzelf. Hij blijkt nl. niet zelf de vader te kunnen zijn. Het is niet te doen om het even in een paar zinnen te vertellen. Het gaat over het hele leven, geslagen worden door zware beproevingen en lijden. De dood van een geliefde. Maar toch dankzij de sterke liefde tussen vader en zoon verder te kunnen gaan. Mooie dialogen oa met een vriend over evolutie, genetica etc. Blij dat ik dit boek eindelijk gelezen heb. ( )
  bonbonblogje | Nov 19, 2010 |
1-5 van 10 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (8 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Karel Glastra van Loonprimaire auteuralle editiesberekend
Garrett, SamVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Karin
Eerste woorden
We rijden zwijgend naar het ziekenhuis.
Citaten
From the start
Most every heart
That's ever broken
Was because
there always was
A man to blame


Dolly Parton ('It Wasn't God Who Made Honkytonk Angels')
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

What happens to the father of a 13-year-old son, when he discovers that he has been infertile all his life? That intriguing question is the starting point of A Father's Affair. On his quest to discover the biological father of his son, the protagonist, Armin Minderhout, takes the reader on an extraordinary journey, one in which he is forced to reconsider everything he has ever believed in. With the page-turning suspense of a 'whodunnit', A Father's Affair probes the eternal question of how well we know the ones we love.Touching, at times extremely funny and erotically playful, it is a story of universal appeal - a stylish, acutely insightful and utterly captivating read.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zíjn kind niet kan zijn. De moeder van het kind is inmiddels overleden. Op zoek naar de biologische vader ('de dader') neemt de verteller de lezer mee op een reis door zijn verleden. Alles wat de vader al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd, moet hij heroverwegen. En hij zal antwoorden moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degenen die je liefhebt? Hoe goed ken je hen die je het meest na zijn.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.36)
0.5 2
1 5
1.5 1
2 14
2.5 3
3 73
3.5 23
4 60
4.5 5
5 12

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,463,237 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar