StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Swan Peak door James Lee Burke
Bezig met laden...

Swan Peak (origineel 2008; editie 2008)

door James Lee Burke

Reeksen: Dave Robicheaux (17)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,1553317,248 (3.95)29
In Bergafwaarts gaat inspecteur Robicheaux op een welverdiende vakantie in het landelijke Montana. Samen met zijn vrouw en zijn beste vriend Clete Purcel verblijft hij op een oude ranch. Maar zijn rust wordt al snel verstoord door de brute moord op twee studenten. Robicheaux duikt in dit mysterie waarin een rijke oliebaron, zijn mismaakte broer en diens overspelige echtgenote, een perverse dominee, en een ontsnapte gevangene een rol spelen. Op zijn eigen briljante manier verweeft Burke al deze personages en plotlijnen tot prachtige proza met een verassend einde.… (meer)
Lid:slvoight
Titel:Swan Peak
Auteurs:James Lee Burke
Info:Simon & Schuster (2008), Edition: First Edition, Hardcover
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Verlanglijst, Aan het lezen (inactive), Te lezen, Gelezen, maar niet in bezit, Favorieten
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Swan Peak door James Lee Burke (2008)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 29 vermeldingen

Engels (30)  Nederlands (3)  Alle talen (33)
Toon 3 van 3
In Bergafwaarts gaat inspecteur Robicheaux op een welverdiende vakantie in het landelijke Montana. Samen met zijn vrouw en beste vriend Clete Purcell verblijft hij op een oude ranch. Maar zijn rust wordt al snel verstoord door de brute moord op twee studenten. Robicheaux duikt in dit mysterie waarin een rijke oliebaron, zijn mismaakte broer en mooie echtgenote, een perverse dominee, een ontsnapte gevangene en een voormalige countryzanger een rol spelen. ( )
  Sad68 | Dec 24, 2011 |
Integrale weergave van het gelijknamige boek (op Daisy-rom) dat aangeboden is in de a.i.'s boeken* met onderstaande tekst van recensent G.P. Schuring. 'Detective Dave Robicheaux en zijn voormalige partner Clete Purcel bevinden zich ver van hun thuisbasis Louisiana in Montana om op het land van een vriend een visvakantie door te brengen. Maar het begint slecht als Clete zich onbewust op het land van de Wellstone’s bevindt en op onbeschofte manier verwijderd wordt. Clete herkent de bewaker als iemand die in dienst was van een maffiafiguur. Het wordt erger als kort na elkaar twee jonge mensen en twee toeristen gruwelijk vermoord worden. Bovendien maakt een zekere Troy Nix jacht op een ontsnapte gevangene die om heel persoonlijke redenen naar Montana is gekomen. Voldoende complicaties voor een gecompliceerd, maar spannend verhaal. De hoofdpersonen zijn bekend uit zestien eerdere romans. Ze zijn nu ouder, maar niet bezadigder; hoofdpersoon Robicheaux speelt feitelijk een ondergeschikte rol. De romans van Burke kennen nogal wat mensen met psychische stoornissen en geheime agenda’s. Hun gedrag is daarom onvoorspelbaar. De spanning ontstaat vooral door de dreigende sfeer die de schrijver hiermee creëert.
  leestgraag | Apr 25, 2011 |
Mooie misdaadroman met enkele verhalen die zoals in de films van Tarantino door elkaar geweven worden en op het eind mooi samenkomen. ( )
  Castelloo | Nov 16, 2009 |
Toon 3 van 3
Swan Peak is a deeply confused book, and so must its author be, realizing–even as he writes on autopilot–that his mouthpiece Robicheaux, occasionally even speaking in first person, is a violent sociopath, immune to human emotion, and totally detached from reality.
toegevoegd door Shortride | bewerkOpen Letters Monthly, Adam Golaski (Sep 1, 2008)
 
Despite the story’s length and complexity, Burke’s view of the world is more explicit than ever: noble intentions baffled by long-festering damage from war and alcoholism, and beneath it all the determination of the rich and powerful to keep their perks. ... Like all Dave’s adventures, a tale of violent conflict whose deepest violence boils inside the heroes.
toegevoegd door Roycrofter | bewerkKirkus Reviews (Jun 1, 2008)
 

» Andere auteurs toevoegen (3 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Burke, James Leeprimaire auteuralle editiesbevestigd
Patton, WillVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Prijzen

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For our son, James L. Burke III, and his wife, Kara, and their son, James L. Burke IV
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Clete Purcel had heard of people who sleep without dreaming, but either because of the era and neighborhood in which he had grown up, or the later experiences that had come to define his life, he could not think of sleep as anything other than an uncontrolled descent into a basement where the gargoyles turned somersaults like circus midgets.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

In Bergafwaarts gaat inspecteur Robicheaux op een welverdiende vakantie in het landelijke Montana. Samen met zijn vrouw en zijn beste vriend Clete Purcel verblijft hij op een oude ranch. Maar zijn rust wordt al snel verstoord door de brute moord op twee studenten. Robicheaux duikt in dit mysterie waarin een rijke oliebaron, zijn mismaakte broer en diens overspelige echtgenote, een perverse dominee, en een ontsnapte gevangene een rol spelen. Op zijn eigen briljante manier verweeft Burke al deze personages en plotlijnen tot prachtige proza met een verassend einde.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.95)
0.5
1 1
1.5
2 9
2.5 7
3 40
3.5 12
4 100
4.5 8
5 61

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,034,808 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar