StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

All That Remains door Patricia Cornwell
Bezig met laden...

All That Remains (origineel 1992; editie 1992)

door Patricia Cornwell (Auteur)

Reeksen: Kay Scarpetta (3)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5,547711,868 (3.63)53
Het werk van de Brabantse mysticus Jan van Ruusbroec (1293-1381) kreeg lange tijd waardering omwille van de inhoud. Deze werd eerder gezien als een theologisch fenomeen en niet als de beschrijving van een ervaring. Er was weinig oog voor de vorm. Tijdgebonden opvattingen over literaire schoonheid speelden hierin mee. Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw is er echter sprake van een kentering. Ruusbroecs werk wordt begrepen als een tekst in een heel eigen historische en culturele context. Deze studie naar de beeldspraak in Ruusbroecs eerste traktaat, Dat rijcke der ghelieven, kan worden gezien tegen deze bredere achtergrond. Dit onderzoek toont aan dat we Ruusbroecs mystiek niet ten volle kunnen begrijpen indien we zijn beelden als overbodig beschouwen. Door ieder schakeltje van zijn beeldspraak te decoderen - en die gaat van toenmalige wetenschappelijke visies op kosmos en licht tot concrete omstandigheden in zijn tijd - wordt zijn waarde als middeleeuws auteur onthuld en als mystiek auteur. Alle stadia van de mystieke ervaring, ook de hoogste, worden door Ruusbroec ver-beeld. Door een beroep te doen op water, licht, ruimte, feodaliteit, de kosmos, de engelen laat hij zien en voelen wat noch door de systematische beschrijving noch door het semantisch spel kan worden uitgedrukt. Hij komt tevoorschijn als een meester in waarnemen, in analyseren, in synthetiseren. Zijn beeldspraak is een grote, goed gestructureerde en coherente illustratie van zijn verwonderen al deser rijcheyt.… (meer)
Lid:DarthHusker
Titel:All That Remains
Auteurs:Patricia Cornwell (Auteur)
Info:Charles Scribner's Sons (1992), Edition: First Edition, 416 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Alles wat overblijft door Patricia Cornwell (1992)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 53 vermeldingen

Engels (62)  Spaans (4)  Nederlands (2)  Catalaans (1)  Deens (1)  Frans (1)  Alle talen (71)
Toon 2 van 2
Vier keer wordt de auto van een jong stel leeg op een eenzame plek aangetroffen. Vier keer worden de lichamen maanden later in verregaande staat van ontbinding gevonden in een bos. Rechercheur Pete Marino en Patholoog - anatoom Kay Scarpetta lijkeb geen enkele aanwijzing te hebben over de identiteit van de moordenaar en ze staan voor een raadsel. Als de dochter van senator Pat Harvey samen met haar vriendje verdwijnt, neemt de zaak een nieuwe wending. En wat wil de geheimzinnige speelkaart zeggen die bij alle lijken is gevonden...?
  Vysoka | Dec 27, 2011 |
Vier keer wordt de auto van een jong stel leeg op een eenzame plek aangetroffen; vier keer worden de in verregaande staat van ontbinding verkerende lichamen maanden later in een bos gevonden. De politie lijkt geen enkele aanwijzing te hebben over de identiteit van de moordenaar en ook patholoog-anatoom Kay Scarpetta staat voor een raadsel. Als de dochter van drugsbestrijdster en senator Pat Harvey samen met haar vriendje verdwijnt, neemt de zaak een nieuwe wending; en wat wil de geheimzinnige speelkaart zeggen die bij alle lijken in gevonden....? ( )
  tantanel | Dec 13, 2007 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (52 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Cornwell, Patriciaprimaire auteuralle editiesbevestigd
Bass, WendyOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Fernandes, StanislawArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sommerfeld, GeorgiaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Zeelenberg, AnnetteSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
This book is for Michael Congdon. As always, thanks.
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Saturday, the last day of August, I started work before dawn.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Het werk van de Brabantse mysticus Jan van Ruusbroec (1293-1381) kreeg lange tijd waardering omwille van de inhoud. Deze werd eerder gezien als een theologisch fenomeen en niet als de beschrijving van een ervaring. Er was weinig oog voor de vorm. Tijdgebonden opvattingen over literaire schoonheid speelden hierin mee. Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw is er echter sprake van een kentering. Ruusbroecs werk wordt begrepen als een tekst in een heel eigen historische en culturele context. Deze studie naar de beeldspraak in Ruusbroecs eerste traktaat, Dat rijcke der ghelieven, kan worden gezien tegen deze bredere achtergrond. Dit onderzoek toont aan dat we Ruusbroecs mystiek niet ten volle kunnen begrijpen indien we zijn beelden als overbodig beschouwen. Door ieder schakeltje van zijn beeldspraak te decoderen - en die gaat van toenmalige wetenschappelijke visies op kosmos en licht tot concrete omstandigheden in zijn tijd - wordt zijn waarde als middeleeuws auteur onthuld en als mystiek auteur. Alle stadia van de mystieke ervaring, ook de hoogste, worden door Ruusbroec ver-beeld. Door een beroep te doen op water, licht, ruimte, feodaliteit, de kosmos, de engelen laat hij zien en voelen wat noch door de systematische beschrijving noch door het semantisch spel kan worden uitgedrukt. Hij komt tevoorschijn als een meester in waarnemen, in analyseren, in synthetiseren. Zijn beeldspraak is een grote, goed gestructureerde en coherente illustratie van zijn verwonderen al deser rijcheyt.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Vier keer wordt de auto van een jong stel leeg op een eenzame plek aangetroffen; vier keer worden de in verregaande staat van ontbinding verkerende lichamen maanden later in een bos gevonden. De politie lijkt geen enkele aanwijzing te hebben over de identiteit van de moordenaar en ook patholoog-anatoom Kay Scarpetta staat voor een raadsel. Als de dochter van senator Pat Harvey samen met haar vriendje verdwijnt, neemt de zaak een nieuwe wending. En wat wil de geheimzinnige speelkaart zeggen die bij alle lijken is gevonden...?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.63)
0.5
1 8
1.5 4
2 57
2.5 14
3 353
3.5 65
4 409
4.5 16
5 145

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,037,859 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar