StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De eenzaamheid van de priemgetallen (2008)

door Paolo Giordano

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
3,9301903,091 (3.53)1 / 103
Misfits Alice and Mattia bond as teens over shared experiences of suffering before mathematically gifted Mattia accepts a research position that takes him far away, a situation that restores their isolation before they meet by chance years later.
  1. 40
    Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht door Mark Haddon (Johanna11)
  2. 20
    De huishoudster en de professor door Yoko Ogawa (DetailMuse)
  3. 20
    Elementaire deeltjes door Michel Houellebecq (pingdjip)
    pingdjip: De personages raken beschadigd in hun jeugd en zoeken vervolgens moeizaam hun weg door het volwassen leven.
  4. 10
    The Beautiful Miscellaneous door Dominic Smith (Miranda_Paige)
  5. 00
    Love Invents Us door Amy Bloom (Anonieme gebruiker)
  6. 00
    Samen ben je minder alleen door Anna Gavalda (JuliaMaria)
    JuliaMaria: Autismus und Magersucht
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Groep OnderwerpBerichtenNieuwste bericht 
 Book talk: The solitude of prime numbers13 ongelezen / 13krazy4katz, maart 2016

» Zie ook 103 vermeldingen

Engels (95)  Nederlands (40)  Spaans (17)  Italiaans (17)  Catalaans (9)  Duits (5)  Frans (3)  Fins (3)  Hebreeuws (1)  Alle talen (190)
1-5 van 40 worden getoond (volgende | toon alle)
Gedachten over alleen zijn, alleen durven zijn en alleen willen zijn. De gruwel van de adolescentie. ( )
  gielen.tejo | Sep 23, 2020 |
tragic
  vanwoerden | May 24, 2020 |
Alice had ski-ongeluk, Mattea is zeer intelligent en zijn zwakbegaafde zusje is door zijn toedoen verdwenen. Ze krijgen bijna een relatie maar als volwassenen kunnen ze elkaar niet bereiken. Dat raakte me. Boeiend geschreven. ( )
  Ynneke | Sep 1, 2019 |
speciaal boek, is ook verfilmd, maar de verfilming is ronduit slecht. Het boek is veel beter ( )
  boekaholic | Jan 9, 2015 |
De hoofdpersonages beleefden een drama in hun jeugd en hielden er een afwijking aan over. Bij Mattia is dat geloofwaardiger dan bij Alice. Hun afwijkingen zijn een constructie in functie van het verhaal. De plot zie je dan ook al van ver aankomen, als een satelliet die recht op een planeet afstevent. De botsing lijkt onvermijdelijk, je vraagt je alleen af hoe groot de klap zal zijn. Fenomenaal, zo vrees je, als het verhaal naar het einde toe een onwaarschijnlijke wending neemt en koers zet naar een ondraaglijk sentimentele ontknoping. Maar dan blijkt dat de auteur perfect gemikt heeft: een botsing wordt nipt vermeden en de zwaartekracht van de planeet slingert de satelliet verder de donkere, eenzame ruimte in. ( )
  brver | Jun 25, 2014 |
1-5 van 40 worden getoond (volgende | toon alle)
Ik heb blijkbaar een voorkeur voor Italiaanse schrijvers die de Premio Strega winnen. En de 26-jarige Paolo Giordano is met zijn boek De eenzaamheid van de priemgetallen ook nog eens de jongste Premio Strega-winnaar aller tijden!

Het verhaal pakte mij vanaf het begin.
De briljante Mattia schaamt zich voor zijn achterlijke tweelingzusje Michela. Onderweg naar een verjaardagsfeestje liet hij dat lastige zusje eventjes achter op een bank in het park. Ze is nooit teruggevonden.
Alice wordt door haar vader gedwongen te skiën. Zijn obsessie voor de lange latten maakt haar opstandig en als zij tijdens een mistige afdaling haar skiklasje verlaat, breekt ze haar been. Sindsdien loopt ze mank.

Mattia omschrijft zichzelf en Alice als twee priemgetallen die afwijken van hun omgeving zoals priemgetallen dat doen ten opzichte van de rest van de getallen:
”Alleen en verloren, vlak bij elkaar, maar niet dicht genoeg om elkaar echt aan te raken”.
Giordano beschrijft heel mooi hoe twee jonge mensen hun draai in het leven proberen te vinden; van hun traumatische jeugdjaren tot ze bijna dertigers zijn. Alice en Mattia voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen.

Het is een roman die je bijna filmisch meesleept, je hebt geen idee hoe het zal eindigen. Het enige dat je kunt doen, is hopen op een happy end, maar de vraag is of dat er wel komt. Wat mij betreft mag deze jonge schrijver nog heel veel meer moois uitbrengen!
Waarschuwing: dit boek is moeilijk weg te leggen als je begint te lezen!
toegevoegd door BieblogHengelo | bewerkBieblog Hengelo, Diane W (Jul 25, 2009)
 
The Solitude of Prime Numbers hints at the scientific background of its 27-year-old Italian author. Paolo Giordano is completing a PhD in Physics in Turin, while also winning the country's most prestigious literary prize, Premio Strega, selling over one million copies all over the world, and writing short stories and columns for the Italian press.

Giordano's first novel tells the story of two solitary adolescents: he compares them to "special" prime numbers such as 11, 13, 17, 41 and 43. These numbers can only be divided by one and themselves – they live parallel lives without ever touching. This is the story of Alice and Mattia, two extraordinary beings who will live parallel destinies, developing a friendship without ever becoming romantically involved.
 
"La solitud dels nombres primers", la novel·la més venuda a Itàlia el 2008, relaciona solitud, geometria i literatura a mans del seu autor, Paolo Giordano, un llicenciat en Física teòrica de 25 anys que ha aconseguit l'èxit amb la seva primera publicació literària, segons que ha dit en una entrevista amb Efe.
toegevoegd door jvmonjo | bewerkEFE, Nina Tramullas (Jul 3, 2009)
 
Giordano's volmaakte beheersing zit niet alleen in de precisie van de taal, maar vooral ook in zijn toon. Daarmee bereikt hij dat over zijn hele roman een floers van eenzaamheid ligt, waardoor het boek ook door zijn vorm voelbaar maakt wat het wil mededelen. Als lezer moet je wel een heel koude kikker zijn om daar onberoerd onder te blijven.
toegevoegd door Jozefus | bewerkHet Parool, Alle Lansu (Jan 21, 2009)
 

» Andere auteurs toevoegen (10 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Giordano, Paoloprimaire auteuralle editiesbevestigd
Baar, Marry vanOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Casassas, AnnaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Daniels, LukeVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Geuzebroek, MiekeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Voogd, Pietha deVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Whiteside, ShaunVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Eleonora,
omdat ik het je
stilzwijgend had beloofd
Eerste woorden
Alice Della Rocca haatte de skilessen.
Citaten
De rijk versierde japon van haar oude tante
sloot perfect om het ranke figuur van
Sylvie, die me vroeg hem voor haar dicht te knopen.
'Hij heeft gladde mouwen,' zei ze, 'wat een
bespottelijk geval!'
GÉRARD DE NERVAL, Sylvie, 1853
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Misfits Alice and Mattia bond as teens over shared experiences of suffering before mathematically gifted Mattia accepts a research position that takes him far away, a situation that restores their isolation before they meet by chance years later.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje en besluit ze de afdaling alleen te maken, maar ze komt ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela en hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen en zij wordt nooit meer gevonden.

Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen. De eenzaamheid van de priemgetallen is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt, en een grandioos debuut waarmee Paolo Giordano blijk geeft van een scherp inzicht in de complexe menselijke psyche.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.53)
0.5 2
1 36
1.5 4
2 99
2.5 41
3 290
3.5 106
4 394
4.5 53
5 149

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,233,389 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar