StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Guds barmhärtighet / Miskunnsemi guðs door…
Bezig met laden...

Guds barmhärtighet / Miskunnsemi guðs (origineel 1999; editie 2001)

door Kerstin Ekman, Sverrir Hólmarsson (Vertaler)

Reeksen: Wolfshuid Trilogie (1), Sudentalja (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2325117,000 (3.93)1
When Hillevi, a young, inexperienced midwife, moves from the university town of Uppsala to the wilderness of Svartvattnet (Blackwater) to be with her unofficial fiancé, she is ill prepared for what awaits her. In this frigid, austere, and isolated territory, she encounters the overwhelming and unpredictable forces of nature and demoralizing poverty and ignorance while also gaining access to the unfamiliar world of nomadic Sami reindeer herders. A single traumatic event, never fully confronted, has devastating and far-reaching repercussions, but Hillevi also finds unexpected warmth and love.   Incorporating elements of the jojk oral tradition of Sami culture, God's Mercy is a thoroughly engrossing story about the capriciousness of memory, the resilience of the human psyche, and the endless wonder of the wild.… (meer)
Lid:ThornyHlynsdottir
Titel:Guds barmhärtighet / Miskunnsemi guðs
Auteurs:Kerstin Ekman
Andere auteurs:Sverrir Hólmarsson (Vertaler)
Info:Reykjavik, Mál og menning
Verzamelingen:Aan het lezen
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Wolfshuid door Kerstin Ekman (1999)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Zweeds (3)  Nederlands (1)  Deens (1)  Alle talen (5)
Hillevi, een jonge vroedvrouw, verruilt het stadsleven voor een betrekking in een dorpje in het noorden. Dat biedt Ekman de gelegenheid om het ruige leven in de Zweedse wouden te beschrijven in het begin van de twintigste eeuw: de Samen die geleidelijk aan hun traditionele levenswijze opgeven, de beschaving die oprukt in de vorm van wegen en auto's. Het verhaal draait rond een wak in het ijs waar het gruwelijke zich afspeelt, de aanzet voor een reeks centrifugale krachten die een van de betrokkenen in een buitenbaan slingert, richting Berlijn en een andere meesleurt in een sluimerende vete, terwijl een derde commentaar levert vanuit de toekomst.

Een veelheid aan personages bevolkt de bladzijden. Vier of vijf generaties van verschillende families, niet zelden met dubbele namen - een bijnaam en een echte, een inheemse en een Zweedse. Een stamboom of overzicht ontbreekt, zodat het kwestie is van je aandacht erbij te houden.

Een huwelijk lijkt het boek af te sluiten, maar er blijven te veel losse eindjes om van een slot te spreken. Wolfshuid is dan ook het eerste deel van een trilogie. Een Scandinavische traditie?

Voor liefhebbers van naaldwouden, donkere winters, zwijgzame personages, sterke vrouwen en sneeuw en ijs. De winter komt niet, hij is er al. ( )
  brver | Sep 23, 2019 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (7 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Kerstin Ekmanprimaire auteuralle editiesberekend
Bugge, Niels MagnusVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bugge, Ragnhild SlåttelidVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Schenck, LindaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Troij, Koen deVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Piper (3613)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Zweedse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
När jag var sex år kom jag en vinterkväll gående ensam från Storflohållet in mot byn.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Zweedse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

When Hillevi, a young, inexperienced midwife, moves from the university town of Uppsala to the wilderness of Svartvattnet (Blackwater) to be with her unofficial fiancé, she is ill prepared for what awaits her. In this frigid, austere, and isolated territory, she encounters the overwhelming and unpredictable forces of nature and demoralizing poverty and ignorance while also gaining access to the unfamiliar world of nomadic Sami reindeer herders. A single traumatic event, never fully confronted, has devastating and far-reaching repercussions, but Hillevi also finds unexpected warmth and love.   Incorporating elements of the jojk oral tradition of Sami culture, God's Mercy is a thoroughly engrossing story about the capriciousness of memory, the resilience of the human psyche, and the endless wonder of the wild.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
In de koude winter van 1916 is de jonge vroedvrouw Hillevi Klarin op weg van Uppsala naar Svartvattnet, in het noorden van Zweden, waar zij een nieuwe baan heeft geaccepteerd. Ze weet niet wat haar te wachten staat - nog niet.

Het bestaan in Svartvattnet, afgezonderd van de rest van de wereld, is veel zwaarder dan ze kon vermoeden. Daar, in de uitgestrekte bossen, geldt het recht van de sterkste. Vrouwen en kinderen worden er misbruikt en mishandeld.

De relatie met haar geheime verloofde Edvard houdt geen stand als Hillevi Trond Halvorsen ontmoet, met wie zij een relatie begint. Samen adopteren ze Risten, een weesmeisje uit Lapland dat duizend-en-één verhalen kent over de dieren van het woud en de mensen die er lang geleden woonden. Ze vormt zo het verband tussen de levenden en de doden.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.93)
0.5
1 3
1.5
2
2.5
3 6
3.5 3
4 21
4.5 2
5 12

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,528,025 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar