StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Dark Hollow: A Charlie Parker Thriller (2)…
Bezig met laden...

Dark Hollow: A Charlie Parker Thriller (2) (origineel 2000; editie 2002)

door John Connolly (Auteur)

Reeksen: Charlie Parker (2)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,3384214,210 (3.92)23
Fiction. Literature. Mystery. HTML:"Connolly has crafted one of the most darkly intriguing books this reviewer has encountered in more than three decades of reading crime fiction." â??Publishers Weekly (starred review)

The second thriller in John Connolly's bestselling, chilling series featuring haunted private investigator Charlie Parker.
Charlier Parker, a former New York City detective with a haunted past, befriends a down-and-out mother with a small child. When she turns up dead, Charlie's first suspect is her estranged husband. Charlie follows the man's trail to Maine and there he becomes entangled in a series of strange occurances which all seem to harken back to a string of unsolved murders that took place generations before. The murders were never solved and now Charlie must hunt for a killer and the connection between two crimes that span a centu
… (meer)
Lid:burritapal
Titel:Dark Hollow: A Charlie Parker Thriller (2)
Auteurs:John Connolly (Auteur)
Info:Pocket Books (2002), Edition: 1st, 528 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Aan het lezen
Waardering:***
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Oud kwaad door John Connolly (2000)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 23 vermeldingen

Engels (34)  Spaans (5)  Nederlands (2)  Frans (1)  Alle talen (42)
Toon 2 van 2
Oud kwaad van John Connolly is het tweede deel in de Charlie Parker-reeks over ex-rechercheur Charlie ‘Bird’ Parker. De moord op zijn vrouw en dochter en de jacht op hun moordenaar in deel één hebben Parker er niet vrolijker op gemaakt en hij heeft zich teruggetrokken in de staat Maine.

Toch is hij nog steeds de beroerdste niet en hij wil voor een oude vriendin, Rita Ferris, een klus opknappen. Dat gaat om het innen van wat achterstallige alimentatie bij haar ex-man Billy Purdue die alleen in een oude trailer woont. Daar begint het verhaal echter niet mee.

Het begint met de moord op een aantal Cambodjanen waarbij aardig wat geld wordt buitgemaakt. Het begint ook met een oude vrouw die ontsnapt uit het verzorgingshuis, daarbij een pistool buitmaakt van de bewaker en het besneeuwde bos invlucht. Ze is daarbij doodsbang voor ene Caleb Kyle die vast nog wel een rol zal gaan spelen verderop in het verhaal.

Parker bezoekt Billy voor dat losgeld en hij krijgt wat geld van hem mee. Dat brengt hij naar zijn oude vriendin Rita, maar dat was misschien niet zo’n goed idee. Als hij later Billy nog eens opzoekt blijkt deze te zijn verdwenen en zijn er ineens veel meer mensen naar hem op zoek. Als u deel één hebt gelezen verbaast het u niet dat er ook een aantal gangsters door het verhaal heen lopen die in de regel achter hun geld aan zitten. Maar niet alleen gangsters;

Maar Billy Purdue had met zijn optreden eveneens iemand anders hiernaartoe gelokt, iemand die niets om geld gaf of om de bende uit Boston, of om een dood kind of een jonge vrouw die probeerde iets van haar leven te maken. Hij was teruggekomen om iets voor zichzelf op te eisen en om zich te wreken op allen die hem hadden tegengehouden, en alleen God kon degenen die zijn pad kruisten nog helpen. De winter was uit het noorden aan komen huilen, en hij was meegekomen.

Dat belooft weinig goeds en dat is leuk voor u en mij. Connolly staat er niet om bekend (zeg ik na twee delen lezen) dat hij per se veel mensen in leven laat. Wel Parker natuurlijk en vooralsnog ook zijn gangster-kompanen uit deel één, Angel en Louis. Die komen hem helpen bij zijn zoektocht naar Billy Purdue. Die is op de vlucht en heeft nog maar één toevluchtshaven, het huis waar hij ooit opgroeide als adoptiezoon bij een oude man in het noorden. Het hele stel verhuist dus naar het plaatsje met de opwekkende naam Dark Hollow.

Parker duikt in het adoptieverleden van Purdue en dat is nog meer slecht nieuws voor wat mensen, maar hij stuit ook op verhalen uit zijn eigen jeugd van zijn opa die als agent geconfronteerd werd met meisjes die daar uit de buurt zijn verdwenen en bijna allemaal vermoord zijn teruggevonden. Bijna, op één na. Een extra complicerende factor is dat de dochter van zijn oude vriend en ex-collega ook daar in de buurt verdwenen is. Dat is weinig geruststellend in een buurt waar al veel jonge vrouwen vreselijk aan hun eind zijn gekomen. Had ik al verteld dat Parker de sherrif van het gehucht, die hij nog nodig gaat hebben, ooit heeft bedrogen met zijn vrouw? En dan komen er ook nog gangsters achter de gangsters aan want er is altijd wel iemand nog ongelukkiger met de gang van zaken.

Het zijn ingrediënten voor een pageturner die ik maar moeilijk weg kon leggen. De auteur schenkt veel aandacht aan het omschrijven van de sfeer en die is, net als in deel één, donker en somber met getroubleerde mensen, maar waar gelukkig ook de humor in doorklinkt. Als Parker navraag wil doen naar de ontsnapte vrouw Emily Watts uit het tehuis bij directeur Ryley hoort hij;

‘Het spijt me, maar dokter Ryley, de directeur, heeft een vergadering in Augusta en hij komt morgen pas weer terug.’ Ze deed haar best beleefd te klinken, maar aan haar gezicht kon ik zien dat iemand die navraag deed naar Emily Watts even welkom was als Jesse Jackson op een dineetje van de Ku Klux Klan.

Hetzelfde geldt voor de dialogen die Parker met Angel en Louis voert. Parker begint:

‘Wat zijn jullie te weten gekomen?’ vroeg ik.
‘We weten dat bepaalde mensen je nu alweer beu zijn,’ antwoordde hij. ‘Wat is er met je gezicht gebeurd?’
‘Een kerel met een hazenlip probeerde me op te voeden met een veeprikker, en daarna heeft hij met zijn schoen mijn haarlijn bijgewerkt.’ Vol medeleven vertrok Angel zijn gezicht.
‘Kerels met hazenlippen willen hun lichaamsgebreken ook met iedereen delen.’
‘Dat moet Miflin zijn,‘ zei Louis. ‘Had hij nog een andere vent bij zich, eentje die eruitzag alsof hij een brandkast op zijn kop had gehad, waarna er een deuk in de brandkast zat?’

Dat gaat nog even door zo en het leest allemaal als een trein. De verdwenen Billy Purdue, het gestolen geld, zijn ex-vrouw en kind, de dode Cambodjanen, de weggelopen Emily uit het verzorgingshuis, de verdwenen dochter van zijn ex-collega, de verdwenen meisjes van vroeger (en die ene die nooit is teruggevonden), de mysterieuze Caleb Kyle en een hele bende gangsters plus nog twee extra gevaarlijke huurmoordenaars; het zijn allemaal lijntjes die ergens samenkomen in dit boek die mij toch alweer benieuwd doen raken naar een volgend deel in deze reeks.

Vertaling; Mieke Vastbinder en Ineke Lenting ( )
  Koen1 | Dec 29, 2023 |
Ex-politieman Charlie 'Bird' Parker wil een oude jeugdvriendin helpen door Billy, haar ex, te dwingen aan zijn alimentatieplicht te voldoen. Kort daarna worden de vrouw en haar kind brutaal vermoord. Billy zou van de mafia een niet onaanzienlijke som gestolen hebben en is met de noorderzon verdwenen. Bird gaat op zoek naar Billy, moet afrekenen met de mafia, huurmoordenaars maar ook en vooral met een duistere kracht uit het verleden. Birds vader had hem ooit eens verteld over een seriemoordenaar uit zijn tijd die nooit gesnapt is. Is die man nog altijd in roulatie en waarom? Tweede gotische thriller van deze Ierse auteur die vooral in het eerste deel de lezer om de oren slaat met vinnige, Chandlerachtige one-liners maar naarmate het verhaal verder gaat, grimmiger wordt in thema en stijl. Knap opgebouwde intrige en een boeiend hoofdpersonage dat niet alleen niet klaar ziet in de zaak maar ook met zichzelf en de vrouwen in zijn leven in de knoop ligt.
  leestgraag | Dec 21, 2010 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (14 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Connolly, Johnprimaire auteuralle editiesbevestigd
Bortolussi, StefanoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Harding, JeffVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Vastbinder, MiekeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Alone, alone, about a dreadful wood
Of conscious evil runs a lost mankind,
Dreading fo find its Father.
W. H. Auden, For the Time Being
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For my Father
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
The Dodge Intrepid stood beneath a stand of firs, its windshield facing out to the sea, the lights off, the key in the ignition to keep the heater running.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Fiction. Literature. Mystery. HTML:"Connolly has crafted one of the most darkly intriguing books this reviewer has encountered in more than three decades of reading crime fiction." â??Publishers Weekly (starred review)

The second thriller in John Connolly's bestselling, chilling series featuring haunted private investigator Charlie Parker.
Charlier Parker, a former New York City detective with a haunted past, befriends a down-and-out mother with a small child. When she turns up dead, Charlie's first suspect is her estranged husband. Charlie follows the man's trail to Maine and there he becomes entangled in a series of strange occurances which all seem to harken back to a string of unsolved murders that took place generations before. The murders were never solved and now Charlie must hunt for a killer and the connection between two crimes that span a centu

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.92)
0.5
1 5
1.5
2 10
2.5 4
3 69
3.5 24
4 151
4.5 10
5 89

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,932,503 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar