StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Book of Everything
Bezig met laden...

The Book of Everything (2004)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
26315102,106 (3.89)16
Thomas weet wat hij later wil worden: 'Gelukkig!' Maar hoe word je gelukkig? De buurvrouw, die eigenlijk een heks is, weet het: 'Als je gelukkig wilt worden, moet je zorgen dat je niet bang bent.' Niet bang zijn. Dat lijkt makkelijk zat. Maar Thomas heeft van alles om bang voor te zijn: de houten keukenlepel waar vader mee slaat bijvoorbeeld. Gelukkig is hij niet bang voor de buurvrouw, want zij kan hem helpen. Maar niet alleen zij. Thomas krijgt ook hulp van Boven. De engelen in de hemel zijn dol op hem. Dus wat kan er nog misgaat? Niks toch? (Bron: covertekst)… (meer)
Lid:Lambielle
Titel:The Book of Everything
Auteurs:
Info:Allen & Unwin, Edition: 1st
Verzamelingen:Older fiction, Children's & YA
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Het boek van alle dingen door Guus Kuijer (2004)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 16 vermeldingen

Engels (13)  Nederlands (2)  Alle talen (15)
Toon 2 van 2
orthodoxe religie, vriendschap, familie, verzet ( )
  vuurziel | Sep 29, 2014 |
Dit "siebelink-achtige" boek van Guus Kuijer heeft me nooit zo aangetrokken. Maar omdat er binnenkort een voorstelling nav dit boek zal worden gehouden in ons theater ben ik natuurlijk wel verplicht om het eens te gaan lezen. Guus Kuijer schrijft ontzettend mooi en fijngevoelig. Normaal kan ik heel erg van z'n boeken genieten. Maar dit boek is opeens heel anders qua inhoud. Enorme zware thematiek, een vader die z'n vrouw en zoon mishandelt. Dat wil ik eigenlijk helemaal niet lezen. De vader (mis)handelt vanuit plichtsbesef, hij moet als strenge gelovige z'n gezin toch in goede banen leiden? Een zware verantwoordelijkheid. Hij kan en durft niet vrolijk te zijn, want stel je voor dat het uitloopt op spotten. Als lezer voel je z'n machteloosheid. En als lezer voel je vooral de eenzaamheid van de hoofdpersoon Thomas, 9 jaar, die weet wat hij later wil worden, nl. gelukkig! Gelukkig is daar de buurvrouw, die z'n moeder helpt om de spiraal te doorbreken en een tante met allerlei gezellige vriendinnen. Dit groepje vrouwen en z'n speciale vriendin Eliza zorgen voor een positieve en hoopvolle wending in het verhaal. Dat is maar goed ook, stel je voor, een kinderboek, voor kinderen vanaf ca. 9 jaar!
Het boek werd in 2005 bekroond met de gouden griffel.
Ik ben benieuwd naar de voorstelling en ik ben vooral benieuwd of kinderen dit boek lezen en wat ze ervan vinden. Mijn inschatting is dat kinderen die het zouden moeten lezen het niet mogen lezen, dat kinderen die positief christelijk zijn het oneerbiedig vinden (vanwege de manier waarop Thomas met Jezus praat) en dat kinderen die niet gelovig zijn er niks mee hebben. Als deze inschatting niet blijkt te kloppen kom ik er natuurlijk nog even op terug, de voorstelling is eind maart, www.gnaffel.nl ( )
  bonbonblogje | Feb 11, 2010 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (2 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Guus Kuijerprimaire auteuralle editiesberekend
Nieuwenhuizen, JohnVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rauwerda, Peter-PaulIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Thomas zag dingen die niemand anders zag.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
This should not be confused with the stage play The Book of Everything by Richard Tulloch, which is an adaptation of this novel and as such is a separate work.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Thomas weet wat hij later wil worden: 'Gelukkig!' Maar hoe word je gelukkig? De buurvrouw, die eigenlijk een heks is, weet het: 'Als je gelukkig wilt worden, moet je zorgen dat je niet bang bent.' Niet bang zijn. Dat lijkt makkelijk zat. Maar Thomas heeft van alles om bang voor te zijn: de houten keukenlepel waar vader mee slaat bijvoorbeeld. Gelukkig is hij niet bang voor de buurvrouw, want zij kan hem helpen. Maar niet alleen zij. Thomas krijgt ook hulp van Boven. De engelen in de hemel zijn dol op hem. Dus wat kan er nog misgaat? Niks toch? (Bron: covertekst)

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.89)
0.5
1
1.5
2 1
2.5 1
3 20
3.5 3
4 24
4.5 7
5 14

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,097,210 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar