StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Memory Game door Nicci French
Bezig met laden...

The Memory Game (origineel 1997; editie 2008)

door Nicci French (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,1213017,933 (3.32)17
Detective and mystery stories. You remember an idyllic childhood. But your memory is deceitful. And possibly deadly...When a skeleton is unearthed in the Martellos' garden, Jane Martello is shocked to learn it's that of her childhood friend, Natalie, who went missing twenty-five years ago. Encouraged by a therapist to recover lost memories, Jane hopes to find out what really took place when she was a child - and what happened to Natalie. But in learning the truth about hers and Natalie's past, is Jane putting her own future at terrible risk?… (meer)
Lid:Jen_Fox-Williams
Titel:The Memory Game
Auteurs:Nicci French (Auteur)
Info:Penguin UK (2008), Edition: New edition, 416 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Aan het lezen, Verlanglijst, Te lezen, Gelezen, maar niet in bezit, Favorieten
Waardering:
Trefwoorden:to-read

Informatie over het werk

Het geheugenspel door Nicci French (1997)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 17 vermeldingen

Engels (17)  Nederlands (10)  Frans (1)  Duits (1)  Italiaans (1)  Alle talen (30)
1-5 van 10 worden getoond (volgende | toon alle)
Een pas gescheiden architecte probeert met hulp van een therapeut terug te gaan in haar herinnering om de dood van haar schoonzusje, wier lichaam na vijfentwintig jaar wordt gevonden, op te heldereb ( )
  huizenga | Jan 16, 2024 |
Tegenvallend verhaal, van French, over een vrouw die door en psychotherapie een oude moord lijkt op te kunnen lossen. Ze herinnert zich de toedracht maar het blijkt niet te kloppen. Ook niet spannend, jammer ( )
  vuurziel | May 25, 2021 |
Een pas gescheiden architecte probeert met hulp van een therapeut terug te gaan in haar herinnering om de dood van haar schoonzusje, wier lichaam na vijfentwintig jaar is gevonden, op te helderen.
  pwrtt | Apr 13, 2021 |
Op een koude herfstmorgen wordt in de tuin van een landhuis in Shropshire, Engeland, het lichaam opgegraven van een zestien jaar oud meisje. Het stoffelijk overschot is dat van Natalie Martello, die in de gouden zomer van 1969 spoorloos verdween en al meer dan vijfentwintig jaar wordt vermist.

Voor de familie maakt de vondst van Natalie Martello een einde aan vage dromen en sluimerende hoop en brengt tegelijkertijd een gruwelijk, lang verborgen misdaad aan het licht. Natalie blijkt te zijn vermoord. Maar wie zou zo'n mooi en briljant meisje hebben omgebracht? En hoe heeft die onvoorstelbare misdaad zich voltrokken?
  Lin456 | Oct 19, 2020 |
Dit is de eerste thriller die het schrijversduo uitbracht in 1997. Ik heb alle boeken in de kast staan maar heb vooral de wat oudere boeken nog niet allemaal gelezen. Ben er meerdere keren in begonnen en weer gestopt. Ook op Bol.com las ik recensies dat mensen er niet doorheen kwamen. Door de boeken van Nicci French ben ik een aantal jaar geleden weer flink aan het lezen gegaan en heb ik de psychologische thriller leren kennen. Dit boek bezat die beklemmende spanning waar de boeken van Nicci French om bekend staan totaal niet. Kon het boek dan ook makkelijk wegleggen en een tijdje later weer oppakken. Het is eigenlijk meer een soort roman waarbij de hoofdrolspeelster Jane Crane op zoek gaat naar datgene wat er gebeurd is in haar jeugd en met haar vriendin Natalie die 25 jaar geleden is verdwenen en vermoord. Ze gaat in therapie (Freud-achtig) en probeert zo verdrongen herinneringen weer op te halen. Er spelen veel familieleden in mee, dus veel verschillende namen, hier kon ik niet altijd onderscheid in maken. De twee sterren zijn vooral voor het einde, het liep toch anders af dan ik had verwacht. Dat gebeurd ook vaak in de boeken van dit schrijversduo dat je toch op een verkeerd been wordt gezet. Wat mij betreft dus niet echt een aanrader deze debuut-thriller! Gelukkig weet ik dat ze beter kunnen en ga ik de hele serie nu op volgorde proberen te lezen. ( )
  vivje | Apr 13, 2012 |
1-5 van 10 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (4 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
French, Nicciprimaire auteuralle editiesbevestigd
Tex, Gideon denVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Véron, MarianneTraductionSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Edgar, Anna, Hadley en Molly
Eerste woorden
Ik doe mijn ogen dicht
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Detective and mystery stories. You remember an idyllic childhood. But your memory is deceitful. And possibly deadly...When a skeleton is unearthed in the Martellos' garden, Jane Martello is shocked to learn it's that of her childhood friend, Natalie, who went missing twenty-five years ago. Encouraged by a therapist to recover lost memories, Jane hopes to find out what really took place when she was a child - and what happened to Natalie. But in learning the truth about hers and Natalie's past, is Jane putting her own future at terrible risk?

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Op een koude herfstmorgen wordt in de tuin van een landhuis in Shropshire, Engeland, het lichaam opgegraven van een zestien jaar oud meisje. Het stoffelijk overschot is dat van Natalie Martello, die in de gouden zomer van 1969 spoorloos verdween en al meer dan vijfentwintig jaar wordt vermist. Voor de familie maakt de vondst van Natalie Martello een einde aan vage dromen en sluimerende hoop en brengt tegelijkertijd een gruwelijk, lang verborgen misdaad aan het licht. Natalie blijkt te zijn vermoord. Maar wie zou zo'n mooi en briljant meisje hebben omgebracht? En hoe heeft die onvoorstelbare misdaad zich voltrokken?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.32)
0.5 2
1 6
1.5 1
2 21
2.5 7
3 62
3.5 26
4 66
4.5 5
5 11

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,119,082 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar