StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

This Body of Death door Elizabeth George
Bezig met laden...

This Body of Death (origineel 2010; editie 2011)

door Elizabeth George

Reeksen: Lynley & Havers (16)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,905688,841 (3.91)84
On compassionate leave after the murder of his wife, Thomas Lynley is called back to Scotland Yard when the body of a woman is found stabbed and abandoned in an isolated London cemetery. While Lynley works on the case in London, his former colleagues Barbara Havers and Winston Nkata follow the murder trail south to the New Forest--and to an outcome that is both tragic and shocking.… (meer)
Lid:PulletSurprise
Titel:This Body of Death
Auteurs:Elizabeth George
Info:Harper (2011), Edition: Reprint, Mass Market Paperback, 976 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Paper, Fiction, Small, Unread
Waardering:
Trefwoorden:Paper, Fiction, Small, Unread

Informatie over het werk

Lichaam van de dood door Elizabeth George (2010)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 84 vermeldingen

Engels (56)  Nederlands (5)  Italiaans (2)  Duits (2)  Spaans (1)  Frans (1)  Alle talen (67)
Toon 5 van 5
Deel 16. En weer een echte thriller met alle bijzonderheden die daar bij horen. Ik moest even uitvinden hoe de twee tijdlijnen in elkaar pakten, maar toen dat eenmaal gebeurd was, las het heerlijk weg. Over het verhaal zelf kan ik vanwege spoilers niet veel vertellen. ( )
  connie53 | May 18, 2020 |
Terwijl inspecteur Thomas Lynley nog met buitengewoon verlof is nadat zijn vrouw is vermoord, wordt Isabelle Ardery als zijn tijdelijke vervanger binnengehaald bij de Londense politie. Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden op een begraafplaats in de Londense wijk Stoke Newington, krijgt Isabelle de kans om te laten zien wat ze waard is in een belangrijk moordonderzoek. Maar om zo snel mogelijk resultaat te boeken, moet ze toch eerst Lynley overtuigen terug te keren. Lynleys team is zeer loyaal aan hem en Isabelle is geheel afhankelijk van hen, en met name Barbara Havers, bij het onderzoek.

De zaak wordt er niet eenvoudiger door enkele recente pr-flaters van de Londense politie die het zelfvertrouwen ernstig hebben ondermijnd. De onrust bij de politie is groot en Isabelle staat onder constante druk van de media, die haar boven op de huid zitten. Snel, misschien wel te snel, wijst ze dan ook een wel erg voor de hand liggend verdachte aan voor de moord.

Het onderzoek leidt Lynley en Havers intussen naar het natuurgebied New Forest in het zuiden van Engeland. Hier ligt de oplossing van een zaak die zijn oorsprong heeft in een daad van geweld die jaren geleden plaatsvond. Een zaak die een even tragische als schokkende afloop zal hebben…
  Anne-Rose | Mar 12, 2016 |
Ik heb hem vanavond uitgelezen en dit is weer een ouderwetse Elizabeth George. Echt heel spannend. Voor nu zit ik eigenlijk nog een beetje te dubben welk boek ik nu ga lezen. Ik zal er nog even een nachtje over slapen. ( )
  Gea1967 | Sep 22, 2013 |
Inspecteur Thomas Lynley is na de moord op zijn vrouw Helen nog steeds met buitengwoon verlof en vult zijn dagen met lange wandelingen in Cornwall. Barbara Havers, Lynley´s tegenpool en rechterhand, werkt nog steeds bij Scotland Yard. Het team waarvan zij lid is wordt geconfronteerd met de moord op een jonge vrouw op een begraafplaats in Londen. Het team wordt aangevoerd door inspecteur Isabelle Ardery, zeer ambitieus en iemand die Havers tegen de haren in strijkt.

Voor Isabelle Ardery is het oplossen van deze zaak van levensbelang. Het zal haar toekoemst bepalen. Zij roept de steun in Thomas Lynley, die daarmee instemt. Isabelle ontmaskert al snel de vermoedelijke moordenaar maar zowel Lynley als Havers hebben het gevoel dat Isabelle er naast zit. Zij zetten het onderzoek voort en dat brengt hen in Londen en New Forest, een dorpje in Zuid-Engeland. Daar ontdekken zij dat de oplossing van de zaak besloten ligt in een brute gebeurtenis dat jaren geleden heeft plaatsgevonden.

In het boek zit een tweede verhaallijn. Het is een nauwgezet verslag van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de moord op een peuter door drie minderjarige jongens en de rechtzaak die daarop volgde. Het verhaal doet denken aan de zaak James Bulger die in 1993 door twee tieners werd vermoord. Het verslag stelt ook kritische vragen over de toereikbaarheid van het Engelse rechtssysteem bij de veroodeling van minderjarigen. De twee verhaallijnen ontmoeten elkaar in een dramatische ontknoping.

Met Lichaam van de dood heeft Elizabeth George weer een prima misdaaroman afgeleverd en zij heeft daarbij het papier niet gespaard. Het is een dik boek van 621 pagina´s geworden. Vlot geschreven met veel oog voor detail in een typisch Engelse setting. George slaagt er ook heel goed in de onderlinge spanningen in het politieteam te beschrijven en ook het gemanipuleer van de hoogste leiding van het politieapparaat om de zaak naar de pers toe een positieve wending te geven.Het is dan misschien niet een echt Lynley boek geworden, daarvoor is zijn rol te beperkt maar de bijdrage van Barbara Havers is indrukwekkend. Een uitstekende misdaadroman die garant staat voor vele uren leesplezier. ( )
2 stem eagleye50 | Feb 4, 2011 |
Interessante 'integratie' van verhaal van moordenaars van James Bulger. Een heel ander einde dan de huidige werkelijkheid nu van Jon Venables (maart 2010). De werkelijkheid roept veel vragen op: verleden van de kindmoordenaars, de gevangenisstraf, het lijkt erop alsof het allemaal slecht uitgepakt heeft. Asociale/narcistische ouders, agressie, seksueel misbruik etc. blijven daders achtervolgen???? Determinatie???? Wil een link leggen met boek van Jef Vermassen, maar vind het moeilijk! ( )
  yvoseule | Sep 27, 2010 |
Toon 5 van 5
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (5 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Elizabeth Georgeprimaire auteuralle editiesberekend
Cnossen, FannekeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lee, JohnVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Prijzen

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Ik, ellendig mens! Wie zal mij verlossen
uit dit lichaam van de dood?


- Romeinen 7:24, NBG vertaling, 1951
Opdracht
Voor Gaylynnie
Eerste woorden
De rechercheurs, die zowel Michael Spargo als zijn moeder verhoorden voordat hij in staat van beschuldiging werd gesteld, vermelden in hun verslag dat de ochtend van de tiende verjaardag van de jongen slecht begon.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

On compassionate leave after the murder of his wife, Thomas Lynley is called back to Scotland Yard when the body of a woman is found stabbed and abandoned in an isolated London cemetery. While Lynley works on the case in London, his former colleagues Barbara Havers and Winston Nkata follow the murder trail south to the New Forest--and to an outcome that is both tragic and shocking.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Terwijl inspecteur Thomas Lynley nog met buitengewoon verlof is, wordt Isabelle Ardery als plaatsvervangend chef binnengehaald bij de Londense politie. Wanneer er op een begraafplaats in Stoke Newington een lichaam wordt gevonden, krijgt Isabelle de kans om te laten zien wat ze waard is.

Maar om zo snel mogelijk resultaat te boeken in dit belangrijke moordonderzoek, zal ze toch eerst Lynley moeten overtuigen terug te keren. Lynleys collega's zijn namelijk zo loyaal aan hem dat Isabelle bij het onderzoek geheel afhankelijk van hen is. Met name van Barbara Havers.

Enkele recente pr-flaters die het zelfvertrouwen van de Londense politie ernstig hebben ondermijnd, maken de zaak er niet eenvoudiger op. De onrust bij Scotland Yard is groot en Isabelle staat onder constante druk van de media, die haar op de huid zitten.

Snel, misschien wel te snel, wijst Isabelle een verdachte aan. Maar het onderzoek leidt Lynley en Havers intussen naar het natuurgebied New Forest. Hier lijkt de oplossing te liggen van een zaak die zijn oorsprong heeft in een geweldsdelict dat jaren geleden plaatsvond. Een zaak die een even tragische als schokkende afloop zal krijgen.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.91)
0.5
1 4
1.5 1
2 10
2.5 5
3 79
3.5 39
4 173
4.5 24
5 90

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,682,430 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar