LibraryThing APIs

De LibraryThing API's zijn tot nader order uitgeschakeld (laatst bijgewerkt op 28-1-2021). Stuur een e-mail naar info(AT)librarything.com als je op de hoogte wilt worden gehouden wanneer ze weer worden ingeschakeld.

Introductie

Wat is dat API gedoe?

De LibraryThing API's (Application Programming Interface) geven je de mogelijkheid om je eigen programma's te schrijven die gebruikmaken van een schat aan LibraryThing-gegevens. Dus wat houd je tegen? Duik er eens in.

Beschikbaar in verschillende smaken

De LibraryThing API's zijn er in soorten variërend van op XML gebaseerde webservices tot eenvoudige URL-verzoeken voor omslagafbeeldingen. Welke smaak jij gebruikt om je applicatie te bouwen, hangt af van wat je probeert te doen en welk platform je gebruikt.

LibraryThing API smaken

Omslagen van LibraryThing

LibraryThing stelt alle 1,000,000 door leden geüploade omslagen openbaar ter beschikking.

Zie de blog voor details

Basis APIs en Eenvoudig Linken

Deze API's zijn standaard REST URL-transacties. U roept een URL op, en LibraryThing stuurt gegevens terug. Veel gemakkelijker dan dat kan niet.

Bekijk de basis API documentatie

Javascript APIs

De LibraryThing Javascript API's zijn bedoeld om de inhoud van jouw pagina's te verbeteren door je in staat te stellen LibraryThing gegevens rechtstreeks vanuit je eigen Javascript op te halen.

Bekijk de Javascript API documentatie

Web Services APIs

De LibraryThing Web Services API's bieden een iets geavanceerdere vorm van interactie, maar het is nog steeds eenvoudig. Het formaat is een eenvoudige HTTP GET- of POST-actie. Het enige probleem is dat je een API-sleutel moet krijgen om de services te gebruiken. We zijn van plan om het aanbod van de LibraryThing Web Services API's binnenkort drastisch uit te breiden.

Zie de Web Services API documentatie

In het wild

Gebruik je de APIs?

Als je één van de LibraryThing API's in jouw toepassing of op je website gebruikt, vinden we het heel fijn om dat te horen en om er naar te linken.