Wat moeten wij met Koch?

DiscussieDe parelketting

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Wat moeten wij met Koch?

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1Monica10
mrt 6, 2011, 2:02 pm

Het nieuwste boek van Koch gelezen, tja, geen ontkomen aan in de pers. Ik vond het een vervelend boek vanwege het verhaal en de personages, om over literaire waarde maar niet te srpeken. Waarom krijgt hij zoveel aandacht en blijven zoveel mooie boeken ongelezen? Is het een kwestie van smaken verschillen of slimme marketing?

2yvoseule
mrt 7, 2011, 3:40 pm

Dag Monica. Ik snap dat ook niet. Vond het diner nou niet zo om hem nog te lezen. Ik heb het niet gelezen, dus kan het niet zelf beoordelen. Maar jouw reactie maakt helemaal dat ik het ook niet ga lezen. Overigens lees ik Kluun ook niet.

3wannabook08
mrt 26, 2011, 11:59 am

In het algemeen lees ik boeken die "iedereen" goed vind, niet of niet meteen. Er moet iets in de toon van de recensie of in de tekst op de achterflap zijn dat maakt dat ik het wil lezen of niet. Er zijn maar een paar schrijvers van wie ik nieuwe boeken meteen aanschaf.
Tot nu toe heb ik geen boek van Koch gelezen, al heb ik daarvan aanbevelingen gekregen van mensen van wie ik best wat wil aannemen. Ik weet niet of het er nog van zal komen.

4mbroomans
mrt 30, 2011, 3:37 pm

Ik vond Het Diner wel wat hebben, maar niet super. Ik lees boeken die veel aandacht in de media krijgen niet of pas veel later, anders heb ik meer de neiging om te controleren of het klopt wat er allemaal over het boek gezegd en geschreven is, in plaats van lekker een boek te lezen.
Als ik van een schrijver een paar goede boeken heb gelezen, wil ik het nieuwe boek wel direct kopen, zoals nu van Maarten 't Hart en Tommy Wieringa. Dan wil ik ook nog wel eens oude boeken van die schrijver gaan zoeken. Als van zo'n 'favoriete' schrijver boek een tegenvalt ben ik daarna ook weer direct voorzichtiger. Dit had ik na Juni van Gerbrand Bakker. Boven is het stil en Perenbomen bloeien wit vond ik geweldig, maar Juni heb ik niet uitgelezen. Ik heb heel lang gewacht met het kopen van De omweg, maar nu heb ik hem voor mijn vakantie volgende week toch aangeschaft. Het heeft ook zo'n mooie omslag.

Van welke schrijvers kopen jullie direct de nieuwe boeken?

5Monica10
mrt 31, 2011, 9:36 am

Meestal wacht ik tot de boeken in de bibliotheek (op mijn werk dus) zijn, maar voor Ian MacEwan ben ik al twee keer overstag gegaan.

6wannabook08
apr 26, 2011, 10:37 am

Een nieuw boek van Philip Roth hoeft voor mij niet eens eerst gerecenseerd te zijn. Die koop ik meteen!