Begrafenis van het boek?

DiscussieDe parelketting

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Begrafenis van het boek?

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1Monica10
feb 21, 2012, 8:03 am


We horen en lezen steeds maar over de verdwijning van het boek, zie bijvoorbeeld http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/de_blinde_vlek_van_francisco_van_jole_....
Merken jullie hier iets van in je eigen omgeving?

2wannabook08
feb 26, 2012, 3:28 am

Ik zie nog steeds mensen om me heen in "gewone" boeken lezen. Maar tijdens mijn weken op Iona deze zomer waren er twee vrijwilligsters die in plaats van een stapel boeken een Kindle hadden meegenomen en daar regelmatig "in" zaten te lezen. Of moet je zeggen dat ze "er van" lezen?
En dat is toch wel een handige toepassing als je ver van huis gaat. Hoewel: een dwarsligger is ook een goed alternatief.

3bezzabouza
mrt 9, 2012, 4:01 pm

Ik denk niet dat het klassieke boek zo snel zal verdwijnen. Ik heb een collega en hij heeft zowat 4000 titels op zijn "Kindle" die hij ergens gedownload heeft en nog moet lezen. Maar is dat nog leuk? 't Is toch veel plezanter van eens in een boekhandel te grasduinen en "ontdekkingen" te doen.
Plus... voor mij telt ook het fysieke genot van een boek in mijn handen te hebben of het visuele genot van mijn boeken te zien in mijn bibliotheek. Misschien raar maar voor mij zijn "klassieke boeken" een "warme wereld" en de Kindle, Ipad, enz zijn maar "koud"... Maar ik geef toe : 'k ben misschien wat romantisch aangelegd.... doei...