Boek cover toevoegen

DiscussieDutch Librarians who

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Boek cover toevoegen

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1robcoers Eerste Bericht
jul 5, 2007, 4:15am

Hallo! Hoe komen de Nederlandse romantitels hier in LT? Zijn die handmatig ingevoerd? En hoe krijg ik de cover van een NL boek zichtbaar als ik die heb toegevoegd aan mijn bibliotheek? Voorbeeld: Publieke werken / Rosenboom toont geen plaatje in mijn bibliotheek, maar bestaat wel degelijk als je doorklikt naar de titel (user provided covers).

Groet,
Rob

2royalhistorian
jul 5, 2007, 5:20am

Nederlandse boeken zijn inderdaad handmatig toegevoegd, aangezien er geen Nederlandstalige bron is voor boeken die gratis toegang biedt tot hun data. Vandaar dat de Koninklijke Bibliotheek er niet bij staat.

Wat betreft de plaatjes: klik een titel aan in je collectie. Je komt dan op de pagina van het werk uit. Klik op 'edit' aan de rechterkant (het potloodje). Op de pagina die dan komt klik aan de linkerkant op change bookcover (onder het plaatje van No cover image).

Je krijgt dan eerst een overzicht van alle Amazon covers (mocht een werk daar verkrijgbaar zijn) en dan een overzicht van user provided covers. Klik de cover aan die bij jouw editie past en klaar!

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is voor je.

3robcoers
jul 5, 2007, 7:20am

Dank je Sophie. Had die link bovenaan de pagina niet gezien. Heb nu tenminste geen lege plaatjes meer en heb er meteen ook een paar toegevoegd.

4royalhistorian
jul 5, 2007, 7:25am

Fijn dat het gelukt is! En je hebt gelijk, met covers ziet je catalogus er een stuk leuker uit, hahaha!

5boekerij
jul 5, 2007, 9:54am

>1 robcoers: & >2 royalhistorian:

Er zijn natuurlijk wél een aantal rechtstreeks door LT aangesproken bronnen die toegang geven tot Nederlandstalig werk. Voor in het bijzonder romans kom je er bij de TU Delft inderdaad maar karig vanaf. Maar er zijn er toch ook nog andere. Zie bijvoorbeeld de ULB of Pretoria, maar ook een aantal Britse en Amerikaanse universiteiten hebben vaak een verzameling Nederlandstalig werk, inbegrepen romans. Voor plaatjes van boekomslagen kan je daar natuurlijk niet terecht. Maar misschien heeft een of andere Amazon-uitvoering die wel. Voor in het bijzonder Nederlandstalige romans blijkt amazon.com, de Amerikaanse poot, minder geschikt, maar vooral amazon.fr en amazon.de hebben heus toch ook wel Nederlandstalig werk in hun aanbod -- met afbeeldingen van de omslag erbij.

Zie hierover bijvoorbeeld ook: Nederlandstalige lezers : Voldoet librarything voor nederlandstalige werken ?.

En dan zijn er natuurlijk ook nog het groeiend aantal omslagen die al door andere leden in LT worden aangeboden.

6Maaike15274
feb 15, 2009, 5:23pm

Dit bericht is door zijn auteur gewist.

7Theunissen
feb 5, 2012, 4:32pm

Ik heb inmiddels honderden covers zelf toegevoegd, eenvoudigweg door een foto ervan te maken en die dan up te loaden. Van antiquarische boeken maak ik meestal een foto van de titelpagina omdat de omslag toch meestal tekstloze b.v. kalfsleren banden zijn.

8dutchclick
feb 6, 2012, 12:25pm

Ik ben ook zeker niet ontevreden over de Vlaamse Centrale Catalogus (VCC). Daar staat vaak meer meta-informatie in de totale beschrijving zover mij bekend.

En ik stond op het punt ook eens wat 'covers' te gaan scannen, maar het maken van een (GOEDE!) foto (wat ik voor andere dingen de hele dag door doe) is inderdaad goed mogelijk en een stuk makkelijker dan mijn scanner te ontstoffen. ;-)