afbeeldingen

DiscussieNederlandstalige lezers

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

afbeeldingen

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1deklerk
aug 14, 2007, 4:45 am

Het lukt mij niet om de afbeeldingen van de boekomslagen af te laten beelden. Ik zie een wit veld met bovenin een kruisje. Wie kan mij helpen ?

2Guusius
aug 14, 2007, 6:28 am

Dat witte veld met een kruisje zegt mij niks: het zou kunnen dat er iets fout is gegaan waar ik niets vanaf weet.

Ik heb bij het overzicht van Mijn Boeken bij Cover View op het bewuste boek geklikt waarvan je de afbeelding wilt wijzigen. Daarna klik ik op Bewerk. Daarna klik ik links onder het huidige plaatje op Wijzig Omslag. Je komt dan op het scherm om je omslag te wijzigen, wat op verschillende manieren kan. Je kunt eerder aangedragen afbeeldingen selecteren, je kunt plaatjes uploaden van je eigen computer of een link naar een andere website gebruiken. Als je een van de drie gedaan hebt, zou het plaatje gewoon te zien moeten zijn.
Mocht je dit alles al gedaan hebben en er toch nog iets niet klopt, weet ik ook niet wat er dan mis is.

3deklerk
aug 14, 2007, 4:17 pm

Het lukt. Bedankt !

4deklerk
okt 8, 2007, 11:42 am

Dit bericht is door zijn auteur gewist.

5MOMOBruning Eerste Bericht
okt 29, 2007, 9:22 pm

Dat voegt nogal wat toe, die plaatjes, niewaar..?

6WouterGil
okt 30, 2007, 11:13 am

Nounou, wat onvriendelijk MOMOBruning! In naam der volledigheid tracht ook ik altijd boekomslagen up te loaden.

7MOMOBruning
okt 30, 2007, 8:31 pm

Sorry, WouterGil
Niet kwaad bedoeld!

8WouterGil
okt 31, 2007, 2:28 pm

Dat had ik ook niet verwacht! Ik vraag me ook af waarom ik het onvriendelijk achtte. Wellicht omdat ik me betrapt voelde. Feitelijk voegt zo'n plaatje ook niets toe natuurlijk. Maar toch vind ik het hardstikke leuk om het in orde te hebben en zo nu en dan alle covers op een rij te zetten en dan weg te dromen. Je moet wat als je je boekenliefhebberij met niemand echt kan delen!

9yvoseule
okt 31, 2007, 4:03 pm

Hallo allemaal, Ik had de reactie van MOMOBruning ook geïnterpreteerd als een beetje cynisch en ben blij dat het zo niet bedoeld was. Ik heb hetzelfde als jij WouterGil. Ik vind het leuk om af en toe via cover view te kijken naar de plaatjes en vind het dan jammer dat ik niet overal een plaatje van heb (kunnen vinden). Maar echt nodig is het niet. Dat brengt me wel op de vraag die ik al eerder gesteld heb: hebben jullie je library alleen gevuld met boeken die je ook daadwerkelijk hebt of ook met gelezen boeken?? Deze vraag stel ik aan alle groepsleden. groet Yvonne

10deklerk
okt 31, 2007, 5:56 pm

Hallo yvoseule,
Een beschreven bibliotheek indiceert het bezit van de boeken, een gelezen werk dat niet in het bezit is van de eigenaar van de boekenverzameling behoort naar mijn mening niet in de beschrijving te worden opgenomen. Mijn biliotheek is gevuld met werken die tot mijn bezit behoren; daarnaast heb ik ze ook gelezen.

Uw vraag deed mij denken aan een oproep aan eigenaren van een Stradivarius-instument. Op enig moment werd een telling gemaakt en rees de conclusie dat die man minstens 200 jaar geworden moest zijn om zoveel strijkinstumenten te kunnen bouwen. Al snel bleek dat naast de werkelijke eigenaren ook (tijdelijke)bespelers aan de oproep gehoor hadden gegeven !!

Terzijde:ook van al die exemplaren waren foto's gemaakt.

11MOMOBruning
okt 31, 2007, 8:37 pm

Misschien ook wel een beetje de frustatie van een "oude" boekenverzamelaar, die net niet goed genoeg is met zijn PC om al die plaatjes netjes op een rij te krijgen. Dan zijn we dus eigenlijk allebei betrapt. Dat wordt een leuke website op deze manier. Beter dan een psychiater!!

12MOMOBruning
okt 31, 2007, 8:57 pm

Als reactie op de vraag van Yvoseule: het spreekt vanzelf dat ik alleen boeken invoer, die ik daadwerkelijk bezit. Deze site is er vooral om mijn eigen bezit op een gemakkelijke manier toegankelijk te maken. En al was mijn opmerking over de 'plaatjes' niet kwaad bedoeld, ik ben wel een cynicus!
Hoe zit dat dan met jouw bibliotheek, Yvosele, dat je zo prangend op zoek bent naar een antwoord op je vraag?

13MOMOBruning
okt 31, 2007, 9:08 pm

En sorry voor de tikfout, zei de gentleman, Yvoseule, uiteraard!

groet,

Timo

14MOMOBruning
okt 31, 2007, 9:35 pm

And by the way, er is al een Amerikaan op deze site, die onderscheid maakt in de boeken die hij bezit, en de boeken die hij wenst aan te schaffen. Je kunt natuurlijk altijd in je trefwoorden aangeven of je iets alleen gelezen hebt, en of je het ook bezit, of in de toekomst wenst te bezitten. Maar ik ben wel de mening toegedaan, dat je een gelezen boek pas echt mag opvoeren als je het daadwerkelijk op de plank hebt staan. Tenzij je het uit je hoofd in z'n geheel kunt citeren.
Ben ik streng?

Ja...!

15WouterGil
nov 1, 2007, 5:23 am

Ook ik vul alleen boeken in die ik in mijn kast heb staan om redenen die hierboven al zijn beschreven door anderen. Wel houd ik een kleine verlanglijst bij.
Enkele boeken die ik graag wil hebben kregen van mij de Tag "Wishlist". Ik heb gehoord dat deze website iets aan het ontwikkelen is zodat boeken op je Wishlist niet meer in je collectie opduiken, dus ik ben benieuwd.

16yvoseule
nov 1, 2007, 6:20 pm

Beste ladies and gentleman (ik geloof alleen heren dit keer?)
Wat een reacties. Fantastisch al jullie reacties. Leuk!!! Nu weet ik weer waarom ik in Librarything zit (ik had al zelf 2 databases, één van gelezen boeken en één van boeken in eigendom). Ook in mijn bibliotheen alleen boeken die ik zelf bezit. Het lijkt me prima om een wishlist te ontwikkelen, maar iets voor gelezen boeken zou ook welkom zijn. Ik kom soms ook al met een boek thuis dat ik gelezen heb (een collega van LT schreef dit onlangs ook). hartelijke groeten Yvonne

17henkl
nov 2, 2007, 7:56 am

Voor mijn verlanglijst houd ik een aparte rekening aan. Gratis, want ik blijf ver beneden de 200 titels.
Verder bevat mijn catalogus boeken die ik bezit, of bezeten heb: ik ben er heel wat kwijtgeraakt door uitlenen, verliezen, weggeven en verkopen. Vooral van verkopen heb ik achteraf bijna altijd spijt. Het gebeurt dat ik antikwarisch een boek tegenkom dat ik vroeger verkocht heb, en het meteen terugkoop.

18MOMOBruning
nov 4, 2007, 8:25 pm

Buitengewoon vermakelijk & zeer verhelderend allemaal, deze informatie over gewenste- en verloren gegane bibliotheken. Het fantasmagorische gehalte van deze site zal wel nooit te peilen zijn! Ondertussen ga ik nijver voort met het invoeren van de in mijn huis aanwezige boeken. Maar ging deze groep eigenlijk niet over iets heel anders?
Plaatjes toch?
Al parafraserend kom ik dan al gauw op "Plaatjes vullen geen gaatjes".

19yvoseule
nov 6, 2007, 3:19 pm

Beste MOMOBruning,
Deze groep is de Nederlandstalige lezersgroep. Voor deze groep kun je een (nieuw) onderwerp beginnen. Tot op heden was het onderwerp inderdaad afbeeldingen. Maar niets staat je in de weg om een nieuw onderwerp te beginnen, zoals .....Plaatjes vullen geen gaatjes, of .....het fantasmagorische gehalte van LibraryThing, of.....waarom LibraryThing een psychiater kan vervangen, etc. Dus, ....start een nieuw (intelligent) onderwerp, want daar is deze website o.a. voor bedoeld, naar mijn bescheiden mening. groetjes Yvonne

20MOMOBruning
nov 7, 2007, 8:12 pm

Nee hoor, Ik borduur vrolijk voort op jouw stokpaardje, te weten de reëel niet bestaande bibliotheek, maar dan in de door jou opgestarte nieuwe discussiegroep.

21islandbooks
Bewerkt: feb 20, 2008, 12:43 pm

@ henkl: En welke les heb je hieruit geleerd? ;-) Nooit boeken uitlenen, verlizen, weggeven en verkopen! ik heb er nog steeds spijt van dat ik begin jaren tachtig mijn 'russen' verkocht heb om aan eten te komen. (Op zich een romantisch-literaire reden.)