Politiek, deel 3

DiscussieNederlandstalige lezers

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Politiek, deel 3

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1marieke54
Bewerkt: feb 21, 2015, 9:24 am

De nieuwe Griekse minister Van Financiën, Yanis Varoufakis, wil graag dat we hem leren kennen.

Van de week (17-02-2015) verscheen een groot artikel van zijn hand in de Guardian: http://www.theguardian.com/news/2015/feb/18/yanis-varoufakis-how-i-became-an-err...

Het stuk is oorspronkelijk uit 2013, je kunt het ook vinden op zijn eigen website.
http://yanisvaroufakis.eu/2013/12/10/confessions-of-an-erratic-marxist-in-the-mi...

Ik had verwacht het wel in vertaling te vinden in één van onze kranten. Maar misschien komt dat nog. Of heb ik niet goed genoeg gekeken.
Ik vond het erg de moeite waard, hij geeft de ontwikkeling van zijn denken. Vanuit dit artikel bezien, kan hij met de besluiten die gisteren (20-02-2015) werden genomen heel goed uit de voeten. Varoufakis, die ongetwijfeld ook een heel een inspirerend docent is, heeft zichzelf niet verloochend, integendeel.

Vervolgens stelt hij op Amazon een gratis uittreksel (60 blz.) van zijn boek The Global Minotaur, beschikbaar, getiteld: Europe after the Minotaur . Dat ga ik nog lezen.
http://www.amazon.nl/Europe-after-Minotaur-Greece-Economy-ebook/dp/B00SV1T1VE/re...

2FAMeulstee
okt 8, 2017, 4:30 pm

Ik weet niet of je nog actief bent of LT, Marieke, maar inmiddels zijn er twee boeken van Varoufakis in het Nederlands verkrijgbaar. Ik heb En de zwakken ondergaan wat ze moeten ondergaan? gelezen en vond het een verhelderend boek.