Beste leescollega's

DiscussieDe parelketting

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Beste leescollega's

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1yvoseule
feb 19, 2008, 9:07 am

Ik kom oorspronkelijk uit Overijssel, dus jullie groep viel mij op. Heb nog wel familie in Overijssel, zussen en een broer, die ook leesgek zijn. Ook de parelketting vind ik leuk. Ik draag wel een parel, maar geen klassieke ketting. Ben ook geen bibliothecaresse, maar wel een boekenliefhebber. Ik was in 2007 onder de indruk van heel wat boeken, maar vooral de boeken van Sandor Marai, en Nachttrein naar Lissabon, Boven is het stil vond ik ook goed om te lezen, maar daarna heb ik weer vele andere goede boeken gelezen. Ben nu begonnen aan Agaat van Marlene van Niekerk.

2Monica10
feb 25, 2008, 10:37 am

Op dit moment is deze groep nog heel rustig, dus je bent van harte welkom om met ons mee te lezen, en wij met jou natuurlijk.

3yvoseule
feb 25, 2008, 11:01 am

Dank je wel. Ben zoals gezegd bezig in Agaat. Kan het van harte aanbevelen. Waar ben jij mee bezig? groet Yvonne

4Monica10
Bewerkt: feb 28, 2008, 3:41 pm

Ik ben bezig in 'De val van Troje' van Peter Ackroyd.
Het is een roman, deels gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het gaat over de opgravingen die Heinrich Schliemann deed op de plaats waar mogelijk Troje begraven ligt. Verder luister ik tijdens de afwas naar het hoorcollege 'De klassiekste klassiekers', uitgegeven in samenwerking met de Studium Generale Universiteit Leiden. Ik heb het luisterboek nog maar net ontdekt, maar erg leuk en leerzaam. De roman en het luisterboek sluiten dus goed op elkaar aan.

5wannabook08
jun 18, 2008, 5:21 pm

Net begonnen in een boek van Roddy Doyle, Iers schrijver, genaamd De ster Henry Smart. Meteen vanaf het begin geweldig! De manier van voorstellen van de personages: ongekend, geestig en to the point. Ik verheug me al op het vervolg.

6wannabook08
jun 20, 2008, 2:04 pm

Omdat ik nog een klein kapitaaltje aan bonnen had, even naar de boekwinkel geweest. Daar 5 boeken gekocht die ik alvast maar in de virtuele boekenkast heb gezet (in de reële mogen ze pas als ze gelezen zijn). Als je naar de tag "net gekocht" zoekt, weet je precies wat er is bijgekomen vandaag.
Nu nog tijd om ze te lezen...

7Monica10
Bewerkt: jun 23, 2008, 9:48 am

Dan moet je 'Paddy Clarke ha ha ha' van Roddy Doyle eens lezen, da's echt kippenvel.

8Monica10
jun 23, 2008, 9:54 am

wannabook: zag ook Indrijason bij net gekocht, daar ben ik ook een fan van. Zo'n boek leen ik altijd van de bibliotheek omdat ik het niet herlees. Ik moet nog even wachten denk ik.

9wannabook08
jun 23, 2008, 2:59 pm

Paddy Clarke ha ha ha staat in de boekenkast, en is dus gelezen. Maar na Henry Smart ga ik het waarschijnlijk nog eens herlezen.
Het Koningsboek van Indridason is geen thriller deze keer, maar het gaat over de Edda, het legendarische oud-Ijslandse boek dat de Deense overheid naar Kopenhagen had gehaald en dat ik meen in de zeventiger jaren per schip naar Reykjavík is teruggebracht. Een gebeurtenis waarvoor half IJsland naar de haven uitliep. Misschien dus toch een boek om te kopen...