Op jacht naar leesvoer

DiscussieDe parelketting

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Op jacht naar leesvoer

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1Monica10
mei 29, 2008, 9:54am

Hoe komen we (behalve via Librarything natuurlijk) aan leuke boeken om te lezen? Ik volg het aanbod via mijn papieren krant de NRC, nu ook digitaal op http://www.nrcboeken.nl/. Verder luister ik op zaterdagochtend graag naar de boekbesprekingen in het radio 1 programma de Tros Nieuwsshow.
Op internet zijn er oneindig veel sites over boeken en lezen. Welke? Kijk voor mijn favorieten op http://del.icio.us/diezertje.

2yvoseule
mei 30, 2008, 4:12pm

Hallo Monica,
Ik ga zeker kijken op jouw geadviseerde website. Ik heb een lokale krant, Brabants Dagblad en de Volkskrant, maar ik lees tegenwoordig veel boeken via LibraryThing (via besprekingen). Theo de Klerk is heel erg goed in het maken van besprekingen en ik heb al diverse boeken gelezen, die hij aanbevelenswaardig vond. Verder heb ik mijn boekhandel en vind ik het een genot om daar 'alle boeken' te bekijken en mijn keuze te maken, soms ook op advies van Bert of zijn crew (eigenaar). groetjes, Yvonne

3Monica10
jun 5, 2008, 7:31am

Aha, daar lees ik advies van de boekhandel. Jammer dat er geen bibliotheek staat. Persoonlijk advies is dus belangrijk.

4yvoseule
jun 5, 2008, 12:56pm

Ik was een veelbezoeker van de bibliotheek, maar aangezien ik mooie boeken ook graag wil hebben, kocht ik steeds meer. Nu ik in de politiek zit en veel minder tijd heb om te lezen, koop ik alleen nog maar. Maar al kom ik eigenlijk niet meer in de bibliotheek, ik blijf wel gewoon lid.

5wannabook08
jun 17, 2008, 11:57am

Op boekenmarkten en in de uitverkoop moet ik me altijd heel erg beheersen om niet veel te veel te kopen. Door de studie Cultuurwetenschappen ben ik een echt leesdier geworden. Dikwijls kies ik boeken van schrijvers die mijn favoriete schrijvers noemen in hun boeken. Maar natuurlijk lees ik ook recensies (Trouw) en hoor en zie ik informatie over nieuwe boeken. En van sommige schrijvers koop ik gewoon elk nieuw boek. Zo staat bijna alles van Christa Wolf in mijn boekenkast, alles van Philip Roth en alles van Hubert Lampo. Heel uiteenlopende typen dus, want ik voel me altijd een echte omnivoor met boeken.
Overigens mag een boek pas de echte boekenkast in als het ook gelezen is... De wachtlijst is dikwijls ongeveer 100 boeken.

6wannabook08
aug 19, 2008, 3:36am

Een vakantiedoel kan ook heel wat leesvoer opleveren!
Kijk maar op mijn weblog http://wannabook08.blogspot.com. Via de Odyssee van Homerus, Kassandra van Christa Wolf, Aeschylos, ben ik nu in de Ilias bezig. En dan straks de plaatsen gaan zien waarover ik nu lees.