Vakantieboek

DiscussieDe parelketting

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Vakantieboek

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1Monica10
jun 23, 2008, 10:03 am

Eind juli ga ik met vakantie, maar ik kan slechts één boek meenemen omdat ik ga wandelen met een rugzak die niet meer dan 10 kg mag wegen. Meestal kies ik iets engelstaligs, dat lees ik minder snel. Wie heeft een tip?

2wannabook08
jun 23, 2008, 2:45 pm

Ja Monica, een probleem dat wij ook jaren lang hebben moeten tackelen. Wij zorgden in elk geval dat we allemaal (de gezinsleden) een boek hadden dat de anderen ook konden lezen. En dan een boek van gering gewicht en voldoende bladzijden. Heb je The once and future king van Terence White al eens gelezen? Kun je af en toe nog eens echt in een deuk liggen ook.

Verder is natuurlijk een stevige pil van Philip Roth ook nooit te versmaden (kan ook rustig herlezen worden!).

Net aangeschaft heb ik Een verhaal van liefde en duisternis van Amos Oz (zie mijn boekenkast). Ik heb het nog niet gelezen, maar het belooft heel wat. Het is wel een behoorlijke pil, waar je even ruimte voor zou moeten maken in de rugzak.

En tenslotte nog als suggestie Onafhankelijke mensen van Halldor Laxness. Een fantastisch verhaal over een eigenwijze IJslandse schapenboer.

Een fijne vakantie wens ik je alvast toe.