Bibliothecarissen op Twitter.com?

DiscussieDutch Librarians who

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Bibliothecarissen op Twitter.com?

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1librarian.be
jun 24, 2008, 1:26am

Ik las een gelijkaardige oproep op "Librarians who LibraryThing".

Zijn hier Nederlandstalige bibliothecarissen die twitteren? Als dat het geval is, kunnen we elkaar desgewenst volgen.

Ik ben een Brusselse bibliothecaris. Mijn naam op Twitter is librarianbe. Ik twitter alleen in het Nederlands en mijn twitters zijn beschermd om twitterspam te voorkomen. Maar stuur gerust een verzoekje om me te volgen.

2Behind_the_Lines
jul 1, 2008, 2:02am

Hallo,
op mijn werk zijn collega's ook aan het Twitteren, maar nog steeds zie ik niet echt het nut ervan. Ik blog en wiki wel, maar dit niet. Weet jij wat de meerwaarde van Twitter is?

3ritanila
dec 14, 2008, 3:34pm

ritanila is twittering....

4Anne51
okt 25, 2009, 9:20am

Hallo, heel veel bibliothecarissen, terug te vinden via o.a. de site Bibliotheek 2.0 van Edwin van Mijnsbergen, twitteren. Zijn twitternaam is zbdigitaal. En het nut ervan 'Behind_the_Lines' is o.a. dat je heel snel en vooral ook kort aan de grote groep 'followers' berichten kunt sturen. Daarnaast is er ook sprake van een organisatorisch effect: er is iets aan de hand en je hebt gelijk een groep mensen die hierin ook geïnteresseerd zijn en waarmee je later eventueel een netwerk rond dat onderwerp kunt vormen. Misschien een beetje flauw, ben jij onder de 40? Veel jongeren vinden Twitter namelijk onzin en sms'en liever. Nou, ik ga weer snel een berichtje twitteren ;-)))

5TessaSlingerland
mei 10, 2011, 2:43pm

Ik twitter al een tijdje (@TessaSling). En ik begin het steeds leuker te vinden. Vooral het contact wat je hebt met mensen die je anders nooit zou spreken. Zo heb ik al getwitterd met Femke Halsema, Diederik Samson, Fransisco van Jole en anderen, en het leuke is; je krijgt echt persoonlijk antwoord van ze! Had ik niet verwacht. Verder vond ik het ook erg interessant om bv de revolutie in Egypte te volgen via twitter (en daar was het echt niet alleen voor de 40-plussers!), en de aardbeving in Japan. Je bent veel sneller op de hoogte van allerlei dingen. En natuurlijk volg ik Oerol en de Nijmeegse Vierdaagse, want daar ga ik naar toe/doe ik aan mee deze zomer!

Natuurlijk zit er ook een hoop rotzooi tussen, maar je hoeft niet alles te lezen/geloven wat je leest.

6Anne51
jul 13, 2011, 6:53am

Bekende bibliotheekcarissen die twitteren zijn:
zbdigitaal / @emijnsbergen
robcoers
@digitalecurator
@bibmanblog
biebmiep70