Wat lees jij nu deel II

DiscussieNederlandstalige lezers

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Wat lees jij nu deel II

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1yvoseule
sep 7, 2008, 4:12 pm

Ik vind het lastig om steeds zo heel veel te scrollen. Kunnen we een nieuw deel beginnen? Deel II? De nieuwkomers kunnen voorlopig wel terugkijken. Ik ben nu de biografie over Bach aan het lezen van Christoph Wolff. Indrukwekkend.

2FAMeulstee
Bewerkt: sep 7, 2008, 7:46 pm

Ik ben nog steeds lekker mijn Karl May pockets aan het herlezen, deel 7 De schat in het Zilvermeer heb ik nu bijna uit. En zo af en toe iets anders er tussen door. Het jeugboek De verlaten kust van Robert Westall ligt nu klaar.

3gust
Bewerkt: jan 30, 2009, 4:35 pm

Ik lees Eustace Chisholm van James Purdy .Wrang en humoristisch. Aanrader .

4brusselsbook
Bewerkt: sep 10, 2008, 3:00 pm

Heb net De fluisteraars gelezen van Orlando Figes Prachtig, had de 600 bladzijden in een paar dagen uit. Aanrader voor wie van geschiedenis houdt, het gaat over het dagelijks leven onder Stalin. Van dezelfde schrijver is ook Natasja's dans heel indrukwekkend, een culturele geschiedenis van Rusland.

5gust
sep 14, 2008, 9:20 am

Dit bericht is door zijn auteur gewist.

6zowizo
apr 30, 2009, 5:06 am

Net het boek: De improvisator van Hans Christian Andersen besteld. Ik ga er snel in beginnen. HC Andersen is vooral bekend om zijn sprookjes, maar hij heeft ook enkele romans geschreven, waarvan deze de bekendste is. Ben benieuwd!

7shirakeller
jul 25, 2009, 8:25 am

Bezig met Joris Ockeloen en het wachten van Brouwers. Zijn eerste roman, die hem als jonge schrijver meteen op de kaart zette.
Sjemig, wat een schrijver.
Leuk om in dit boek soms een klein stilistisch onhandigheidje tegen te komen, om te zien hoe de Brouwers van nu (op stilistisch vlak onberispelijk) ook ooit het wiel uit heeft moeten vinden.
En, begrijp me niet verkeerd, een fascinerend boek!
Waarin zijn latere zwaarmoedigheid al doorklinkt, maar ook een flintertje humor van het niet-cynische soort, van een lichtheid waartoe hij zich nu nog maar zelden laat verleiden.
Kan literatuurliefhebbers maar een ding aanraden: LEES BROUWERS.
(en wees gewaarschuwd: het is verslavend)

8deklerk
jul 25, 2009, 11:19 am

7
Volledig mee eens !!

9anaisvg
jul 25, 2009, 2:54 pm

Ik ben 'What I Was' van Meg Rosoff aan het lezen. (Helaas resten me maar een dertiental pagina's.)
'What I was' is een aandoenlijk verhaal. Het hoofdpersonage is een Britse jongen uit een kleinburgerlijk gezin. Het boek gaat over de belangrijke thema's in het leven: over vriendschap, liefde, zelftwijfel, relatie mens/natuur. Het verhaal wordt vlot en met humor verteld.
Het is een boek voor jongeren maar volgens mij ook genietbaar voor volwassenen.
Lezen!