Wat ga jij lezen rondom de feestdagen?

DiscussieDe parelketting

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Wat ga jij lezen rondom de feestdagen?

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1Monica10
dec 1, 2008, 5:58 am

Zelf denk ik aan het boek 'De vrouw die met vuur speelde' van Stieg Larsson. Een thriller, dus luchtige kost. Zijn eerste boek vond ik erg spannend. Of heeft iemand nog een tip voor een boek dat goed bij de kerstsfeer past?

2tornadoholten
dec 1, 2008, 3:14 pm

Sinds een jaar ben ik hier in Holten lid van een leeskring. Wij lezen niet alleen geijkte leeskring titels, maar eigenlijk alles wat de leden inbrengen. In januari gaan we: "Nachttrein naar Lissabon" van Pascal Mercier bespreken. Dus dat boek gaat met mij onder de kerstboom. Het is een heel filosofisch verhaal, dat uitnodigt tot zelfreflectie. Nou, wat wil je nou nog meer in die donkere dagen rond kerst? Ik ben erg benieuwd naar het boek en laat het tzt wel horen!

3yvoseule
dec 2, 2008, 1:26 am

Ik heb nog veel boeken liggen, waaronder de middagvrouw van Julia Franck waar ik me erg op verheug. Pas gekregen: oneindigheid in een handpalm van Gioconda Belli. Daarnaast liggen er nog een mooi aantal. Maar of er veel tijd is om te lezen? Ik hoop het. Nachttrein naar Lissabon was een prachtig boek.

4Monica10
dec 3, 2008, 9:24 am

De 'Nachttrein naar Lissabon' staat nog steeds op mijn lijstje 'te lezen', het is in de bibliotheken voortdurend uitgeleend. Goed teken?

5Monica10
Bewerkt: dec 3, 2008, 9:26 am

yvoseule: O, leuk. deze schrijvers ken ik niet. Ik ga direct kijken wat voor boeken het zijn.

6wannabook08
Bewerkt: dec 4, 2008, 4:41 pm

Ik denk dat ik in de kerstvakantie Fontanel van Meir Shalev eindelijk eens ga lezen. Staat al heel lang op mijn lijstje en onlangs heb ik het via boekwinkeltjes.nl aangeschaft. Maar het kan ook een van de andere boeken van de "wachtplank" worden.

7LadyElizabeth
dec 5, 2008, 6:27 am

Ik weet het nog niet. Ik heb ook de nieuwe van Gioconda Belli liggen, en de Heliand (heel erg oud) met daarnaast een boek over inculturatie met als voorbeeld de Heliand. Maar heb je daarnaast nog een prachtige tip voor een boek waar je echt in weg kunt kruipen?
Ik wil in ieder geval in de kerstvakantie een keer weldadig shoppen in een goede boekhandel. Ik heb nog bonnen :-)

8Monica10
jan 27, 2009, 4:49 am

yvoseule: De Middagvrouw van Julia Franck gelezen: een aanrader (zie mijn bespreking).