Aanrader gezocht voor Twilight liefhebber

DiscussieNederlandstalige lezers

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Aanrader gezocht voor Twilight liefhebber

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1divinenanny
sep 29, 2009, 1:56 am

Een vriendin van me is bijna jarig, en hoewel ze weinig leest behalve V.C. Andrews, Harry Potter en Twilight, wil ik haar toch een boek geven. Aangezien ze op het moment verzot is op Twilight, dacht ik aan een boek in die trant. Echter, de boeken die ik hier tegen kom (City of Bones, Wicked Lovely, Sookie Stackhouse) zijn niet vertaald in het Nederlands.
Weet iemand een Nederlandstalig (of vertaald) boek in de stijl van Twilight?

Alvast bedankt...

2Johannanas
Bewerkt: sep 29, 2009, 9:10 am

Hallo devinenanny,

Misschien zijn de boeken van Annette Curtis Klause iets voor haar; De zilveren kus (vampieren) en Bloed en chocolade (weerwolven). Ik heb ze zelf niet gelezen maar (sommige) Twilight liefhebbers lezen dit ook graag.

3LadyWords
Bewerkt: okt 20, 2009, 5:28 pm

Het is waarschijnlijk niet meer nodig, maar er is nu wel een Nederlandse vertaling van in ieder geval 1 boek van Charlaine Harris, waarin Sookie Stackhouse figureert: Zo goed als dood.
Heb alleen begrepen dat dat het 4e/5e deel is, de uitgeverij gaf als reden op vanaf dat deel de kwaliteit beter was en ze wilden zien of het aansloeg, voor de rest eventueel wordt uitgebracht.
Ik lees ze nu in het Engels, vanaf deel 1, dus kan nog niet oordelen over het kwaliteitsverschil.

4divinenanny
okt 21, 2009, 1:51 am

Hoi LadyWords,
Zeker niet te laat, want Sinterklaas bezoekt ons land binnenkort, en hij wil ook wel wat te geven hebben ;).
Ik heb zelf de Sookie Stackhouse serie ook op het oog (de complete box die binnenkort uitkomt en voor weinig geld te koop zal zijn), maar het is goed om te weten dat er een Nederlandse vertaling is, ook al is het een later deel.
Ik heb zelf de ontvangster al overtuigd dat YA Engels wel te doen is, dus ze krijgt ook een paar Engelse Twilight-like boeken :D

5royalhistorian
feb 8, 2011, 2:03 pm

Fallen door Lauren Kate is ook vertaald in het Nederlands (gaat over engelen). Verder is de serie "de Vegas-vampiers", die zijn wat erotischer van aard. De Hongerspelen is ook een boek dat gesmaakt werd door Twilight-fans.

ps. ik weet dat dit een oud topic is, maar wou toch nog wat aanbevelingen geven, wellicht is iemand anders ook op zoek naar iets in de sferen van Twilight.