Houden of terugsturen?

DiscussieNederlandstalige lezers

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Houden of terugsturen?

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1timstoop
okt 1, 2009, 3:28 pm

Hoi mensen,

Ik heb via bol.com tweedehands boeken een boek gekocht, De Zwarte Spiegel van W. & H. Hohlbein. Het is een boek dat ik jaaaaren geleden een keer in de kinderbieb tegenkwam en die ik denk ik een keer of 4 geleend en gelezen heb. Ik ben er al enkele jaren naar op zoek, maar het bleek een moeilijk boek om te vinden te zijn. Eindelijk heb ik hem dus!

Maar nu blijken de eerste paar pagina's te missen... Het boek begint op bladzijde 7. Voor het beeld, de laatste pagina is bladzijde 217. Wat zeggen jullie, terugsturen naar de afzender en mijn 10 euro terugvorderen of houden en blij zijn dat ik in ieder geval de laatste 210 pagina's heb? Ik zit een beetje in dubio, ik keek er erg naar uit om het boek te ontvangen, maar het feit dat nu die eerste pagina's missen is toch wel een beetje een domper. Al denk ik dat het voor het verhaal niet heel erg veel uitmaakt...

Advies?

2TechThing
okt 2, 2009, 3:22 am

Hangt ervan af hoeveel belang je hecht aan dit boek of het hebben ervan na al die jaren. Logischerwijs lijkt het me beter bol.com te contacteren over dit voorval en inderdaad terug te sturen met vraag tot terugstorting van je geld. Want je verwacht een compleet product bij aankoop. Neem er wel foto's van, just in case.

3wester
okt 2, 2009, 6:13 am

Tja. Is het je in deze staat de prijs min de retourverzendkosten nog waard, of zou je het laten liggen? Kan je contact opnemen met de verkoper en met hem overleggen? Ik denk dat mijn persoonlijke keuze zou zijn om het boek te houden, en dan een vernietigende evaluatie te schrijven. Schrijf in ieder geval een vernietigende evaluatie, of je het nu houdt of niet.

4Monica10
okt 5, 2009, 7:56 am

Het boek is ook nog te leen via de openbare bibliotheek, dus kun je altijd nog kopieeen maken van de ontbrekende pagina's.

5islandbooks
okt 5, 2009, 1:16 pm

Bol.com is verantwoordelijk. Je kunt het boek gewoon terugsturen en je geld terug krijgen. Tweedehandsverkopers moeten zich schikken naar de regels van bol.com, vandaar.

6wester
okt 6, 2009, 3:28 am

#5: Natuurlijk kan je het boek terugsturen en je geld terugkrijgen (minus verzendkosten) - de vraag is alleen of je dat wil als je eindelijk dat langverwachte boek in handen hebt. Volgens mij was dat de vraag.

7divinenanny
okt 6, 2009, 3:40 am

Als je relatief makkelijk via een bibliotheek (waar misschien een andere LT'er in de buurt woont) kopieën kan krijgen van de pagina's, en het boek zeer moeilijk te krijgen is, dan zou ik het houden met kopieën en een oogje open houden voor een beter exemplaar...

8nightvamp
nov 1, 2009, 9:37 am

Ik zou het persoonlijk terug sturen. Ik wil graag zelf dat mijn boeken in orde zijn. Maar het ligt er dus aan hoeveel waarde je er zelf aan hecht. En een verkocht boek moet altijd natuurlijk wel in redelijke conditie zijn en 7 missende bladzijden vind ik zelf niet netjes