website over keizer Frederik II van Hohenstaufen (Stupor Mundi)

DiscussieLibraryThing in het Nederlands

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

website over keizer Frederik II van Hohenstaufen (Stupor Mundi)

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1gregordijkhuis
jan 2, 2010, 8:21 am

Kom eens een kijkje nemen op mijn website over Keizer Frederik II? U bent zeer welkom op www.stupormundi.net

2Janus_Archer
jan 17, 2010, 1:54 pm

Mooie website van een, zoals je zelf aangeeft, uitzonderlijke figuur van de Middeleeuwen. Ik weet nog dat ik verbaasd was over zijn levensloop toen ik Frederik 2 tegenkwam in de cursus 'geschiedenis van de ME'. Vooral het feit dat hij er in slaagde om nog koning van Jeruzalem te worden op zo'n laat stadium was uitzonderlijk. Enkel één negatief punt te zeggen over zijn politiek. Onder zijn gezag is de toen al broze politieke eenheid van het Duitse rijk helemaal verloren gegaan. Omdat zijn prioriteiten meer in Sicilië, Italië en Midden-Oosten lagen, hebben de keurvorsten in Duitsland een macht verworven waar geen enkel van de latere keizers nog tegenop kon.

3Rodemail
jan 18, 2010, 9:08 am

Goed idee die website. Frederik 2 boeit mij al enkele jaren, vooral sinds ik het boek Man uit Apulië van Horst Stern las. Onlangs dan op reis in Duitsland kon ik het niet laten om het boek Friedrich II. van Wolfgang Stürner te kopen.

4gregordijkhuis
mrt 3, 2010, 10:18 am

Bedankt voor je reactie! Wat Duitsland betreft: je hebt groot gelijk. Is het eigenlijk niet aardig te bedenken dat de verschillende Duitse Bundeslaender hun zelfstandigheid in hoge mate aan Frederik te danken/wijten hebben?

5gregordijkhuis
mrt 3, 2010, 10:19 am

Leuk dat je een kijkje hebt genomen. Mocht je op- of aanmerkingen hebben: ik hoor ze graag!