Debuten

DiscussieDe parelketting

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Debuten

Dit onderwerp is gemarkeerd als "slapend"—het laatste bericht is van meer dan 90 dagen geleden. Je kan het activeren door een een bericht toe te voegen.

1Monica10
aug 2, 2010, 5:39 am

Ik ben bezig om de boeken te lezen die genomineerd zijn voor de Academica Debutantenprijs, zie voor de titels http://www.academicadebutantenprijs.nl/.
Eigenlijk lees ik alleen debuten als ze in de pers veel positieve aandacht krijgen. Hoe denken jullie daarover?

2gkluit
aug 3, 2010, 4:30 pm

Ik heb alle genomineerden van dit jaar gelezen. Ik ben daar in eerdere jaren ook mee begonnen, maar het lukte nooit het lijstje toch helemaal te lezen. Zelf lees ik debutanten inderdaad pas als ze genomineerd zijn of op andere manier in het nieuws komen. Ook word ik op debutanten geattendeerd via een mailinglist waar ik op zit, de boekgrrls. Daar zitten twee vrouwen op die veel debutanten lezen.

3Monica10
aug 4, 2010, 7:51 am

Van sommige titels die op de lijst staan voor de Debutantenprijs, zijn in Overijssel slechts een paar exemplaren beschikbaar via de bibliotheek. Ik heb ze tijdig aangevraagd, maar nog niet allemaal gekregen. Moeten bibliotheken actiever zijn op het gebied van debuten?

4gkluit
aug 5, 2010, 4:51 pm

Dat vind ik lastig. Een klant in Utrecht kan bij alle bibliotheken in de provincie lenen. Daar zitten ook wel debutanten tussen, maar niet al te veel. Het blijft een risico. Je koopt niet iets wat niemand kent, behalve als je op voorhand al een idee hebt dat het aan zal slaan. De genomineerden worden dan alsnog snel bijbesteld. Niet in grote aantallen, maar voor de weinige liefhebbers is er goed aan te komen. Ik denk niet dat je er veel meer mee moet doen.

5gkluit
aug 5, 2010, 4:52 pm

Ik heb ze zelf ook allemaal via de bibliotheek gelezen.

6Monica10
aug 8, 2010, 6:08 am

De genomineerden voor de Selexyz Debuutprijs zijn ook bekend, zie http://www.selexyz.nl/producten/1170/selexyz-debuutprijs/.

7Monica10
jun 1, 2011, 10:22 am

Hierbij nog een leuke site over Literaire debuten: http://www.literairedebuten.nl/ (met RSS).