StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Voor mijn zusje

door Heather Gudenkauf

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,1617517,113 (3.71)51
Allison Glenn is pas 21 als ze na vijf jaar uit de gevangenis komt voor een gruwelijke moord. Ze was intelligent, mooi en sportief en had een gouden toekomst voor zich. Maar nu willen haar ouders niets meer weten van hun ooit perfecte dochter. Vrienden heeft Allison niet meer en haar verlegen zusje Brynn wil haar vooral vergeten. Brynn wordt op school met de nek aangekeken. Zij is degene die elke dag de last van het verleden draagt en dagelijks wordt geconfronteerd met de gevolgen van die ene nacht, vijf jaar geleden. Allison probeert haar leven weer op te pakken en ze krijgt een baantje bij de lokale boekhandel. Langzaam maar zeker keert haar vertrouwen in de toekomst terug. Tot ze het geadopteerde zoontje van haar baas Claire ziet, de vijfjarige Joshua.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 51 vermeldingen

Engels (74)  Nederlands (1)  Alle talen (75)
Dit boek startte een beetje langzaam op. Op de een of andere manier kropen andere boeken steeds voor. Maar een paar dagen geleden heb ik er weer wat in gelezen en toen ging het ook snel. Spannend en ontroerend. Ik heb heel wat traantjes gelaten. ( )
  connie53 | Apr 14, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Scott
Eerste woorden
Ik sta al te wachten als Devin Kineally naar me toe komt lopen, haar hoge hakken klikken op de tegelvloer.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Allison Glenn is pas 21 als ze na vijf jaar uit de gevangenis komt voor een gruwelijke moord. Ze was intelligent, mooi en sportief en had een gouden toekomst voor zich. Maar nu willen haar ouders niets meer weten van hun ooit perfecte dochter. Vrienden heeft Allison niet meer en haar verlegen zusje Brynn wil haar vooral vergeten. Brynn wordt op school met de nek aangekeken. Zij is degene die elke dag de last van het verleden draagt en dagelijks wordt geconfronteerd met de gevolgen van die ene nacht, vijf jaar geleden. Allison probeert haar leven weer op te pakken en ze krijgt een baantje bij de lokale boekhandel. Langzaam maar zeker keert haar vertrouwen in de toekomst terug. Tot ze het geadopteerde zoontje van haar baas Claire ziet, de vijfjarige Joshua.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Afwisselend vertellen vier vrouwen hun verhaal in de ik-vorm. De lezer weet wie 'spreekt', omdat elk hoofdstuk als titel de naam draagt van het personage dat aan het woord komt: Allison, Brynn, Charm en Claire. We ontdekken dat Allison en Brynn zussen zijn, die na een dramatische gebeurtenis al vijf jaar geen contact meer met elkaar hebben; Allison komt net uit de gevangenis. Claire is de eigenares van een boekenwinkel in Linden Falls (Iowa), waar Charm klant is. Wat hebben de vier vrouwen met elkaar te maken? De plot, die heel langzaam is opgebouwd, zet de lezer een paar keer handig op het verkeerde been. De ontknoping is verrassend en toch ook weer niet, als je alle gedoseerd vrijgegeven details in overweging neemt. De korte hoofdstukjes geven een inkijkje in de hartverscheurende innerlijke wereld van de personages. Bovendien komt hun leefomgeving op een relevante manier in beeld.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.71)
0.5
1 8
1.5
2 23
2.5 4
3 69
3.5 24
4 115
4.5 12
5 60

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,810,389 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar