StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Bonita Avenue

door Peter Buwalda

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
6844133,238 (3.65)20
Enschede, 2000. Joni Sigerius is de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit. Ze drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze liever verborgen houdt voor haar vader. Tijdens het jaar van de vuurwerkramp explodeert ook in het gezin de boel. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, ook komt de zoon van Sigerius vrij uit de gevangenis van Scheveningen. Acht jaar later, wanneer Joni miljoenen verdient in Los Angeles, verneemt Aaron wat er zich werkelijk heeft afgespeeld.… (meer)
Onlangs toegevoegd doorbesloten bibliotheek, Harm-Jan, sheeshh, mavave, JuliaJo, Pyra123, Danniroo, TychoKlop
  1. 11
    Lelieblank, scharlaken rood door Michel Faber (pingdjip)
    pingdjip: Serieus maar ook luchtig. Verschillende milieus stevig neergezet, maar op zo'n manier dat het achteloos en vanzelfsprekend aandoet, helemaal opgenomen in het plot. Een onnadrukkelijke, rake, achteloos-literaire stijl. Seks en geweld, liefde en verraad.
  2. 01
    Hokwerda's kind roman door Oek de Jong (pingdjip)
    pingdjip: Spannend, zit personages dicht op de huid, zet verschillende milieu's overtuigend neer. Een moeizame verhouding tussen ouders en kinderen en tussen geliefden. Criminaliteit.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 20 vermeldingen

Nederlands (26)  Engels (13)  Duits (1)  Alle talen (40)
1-5 van 26 worden getoond (volgende | toon alle)
Het zal wellicht aan mij liggen, of aan de tijd van het jaar, maar dit boek kon me echt niet boeien. Buwalda heeft zeker zijn best gedaan met een ingenieuze opbouw van zijn verhaal: hij geeft stapsgewijs elementen vrij die een nieuw licht werpen op een problematische familiegeschiedenis. De perspectiefwisselingen en de verwikkelingen rond de dramatische vuurwerkramp in Enschede, in 2000, houden de spanning gaande. En het hoofdpersonage, wiskundig genie, universiteitsrector, mediafiguur, en politicus Siem Sigerius heeft genoeg carrure om dit verhaal te dragen. Maar de andere personages zijn zo vlak, zo ééndimensioneel en karikaturaal dat de geloofwaardigheid eraan moet geloven. Als je alles samenneemt is dit een banale ‘opkomst en val van een groot man’-verhaal. Het heeft zijn verdienste, vooral als lectuur aan de rand van het zwembad, of op het strand, maar meer niet. ( )
1 stem bookomaniac | Nov 29, 2018 |
Moeilijke start (tot 3 maal toe) maar een heerlijk boek. Speciaal, heel speciaal) ( )
1 stem Vercarre | Apr 8, 2016 |
Goed geschreven, leest vlot maar te lang uitgesponnen en niet interessant genoeg. ( )
  koriander | Jun 27, 2014 |
Een verhaal waarin je begint te lezen en dat dan over je heen dendert, als een trein die over je heen rijdt terwijl jij tussen de rails ligt. Het davert door met steeds dezelfde kracht tot aan het einde. ( )
1 stem stafhorst | Jan 1, 2014 |
De kinderen van een gevierde wetenschapper treden bepaald niet in zijn voetsporen. Dit boek kon mij niet boeien ( )
  huizenga | Dec 25, 2012 |
1-5 van 26 worden getoond (volgende | toon alle)
While the plot orchestration and lively character renderings of “Bonita Avenue” are dazzling, Buwalda’s go-for-broke style can be a hit-and-miss affair. Sometimes it’s brilliantly on target. Sometimes it just feels overwritten.
toegevoegd door teunduynstee | bewerkNew York Times, Michael Upchurch (Feb 13, 2015)
 
toegevoegd door Trifolia | bewerkKnack, Maarten Dessing (Oct 20, 2010)
 
I have no doubt that Peter Buwalda is a superb writer. In terms of both level and character, his depictions of people and events are Nabokovian. But more than just "family problems," the book lacks a unifying theme, so much so that the narrative—particularly in the middle—becomes mired in improbable anecdotes and a plethora of unconnected threads that only come together in the epilogue. It's unfortunate that Buwalda didn't seem to have any sort of plan for this long essay. There would have been twice as much content in half the pages. There is nothing wrong with Buwalda as a describer, though, and I'm looking forward to his next book, which should have deeper themes and maybe more structure.

I was also searching this book on other online platforms like pothi, kindle and shabd.in but did not found..
toegevoegd door puravjha07 | bewerkAmazon Customer Review
 
Bonita Avenue is the unraveling of the Sigerius Family because of SECRETS. Relationships are destroyed by lies, minds destroyed by madness.
The characters in the scen and Aaron Bever, Joni’s fella,
Siem Sigerius
and his wife, Tineke,
Siem Sigerius, a former athlete and current math genius,
Tineke, Siem's wife
Joni, Siem's headstrong daughter;
Aaron Bever, Joni’s fella,
Siem's son, Wilbert, is in prison for killing a supervisor with a sledgehammer.
This is intriguing, but I just couldn't understand a lot of the situations. There were places and names I didn't understand. It was a good book, just couldn't understand it.

I received this book from Blogging For Books for this review.
toegevoegd door Jean_Kellman | bewerkReading With Jean, Jean Kellman
 
No one is especially likeable, but Buwalda knows how to tease his reader with addictive story lines. A considerable achievement for a seasoned writer much less a newcomer, Bonita Avenue is an entertaining end in itself, and evidence that Buwalda is just getting started.
 

» Andere auteurs toevoegen (9 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Peter Buwaldaprimaire auteuralle editiesberekend
Reeder, JonathanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Seferens, GregorVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sneekes, JohannesVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Ik ben een natuurtalent. Ik weet wel dat eigen roem stinkt, maar toch is het zo. Judo een keiharde, koelbloedige sport. Ik heb me vaak genoeg in mijn leven laten bedonderen en ik ben naief, maar op de mat is het anders. Dan ben ik een rekenmachine. - Wim Ruska
Ik ben voor jullie wat een gladiator voor de Romeinse burger was, weet je. - Sasha Grey
Opdracht
Eerste woorden
Toen Joni Sigerius hem op een zondagmiddag in 1996 meenam naar de woonboerderij van haar ouders om hem officieel voor te stellen, gaf haar vader hem een hand die hem aan de stevige kant leek.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Op zijn Garrard-koffergrammofoon speelde ongetwijfeld een van zijn ep'tjes tegen de zondagse somberte die als een reuzenhand uit het smalle trapgat stak en de bovenverdieping aftastte
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Enschede, 2000. Joni Sigerius is de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit. Ze drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze liever verborgen houdt voor haar vader. Tijdens het jaar van de vuurwerkramp explodeert ook in het gezin de boel. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, ook komt de zoon van Sigerius vrij uit de gevangenis van Scheveningen. Acht jaar later, wanneer Joni miljoenen verdient in Los Angeles, verneemt Aaron wat er zich werkelijk heeft afgespeeld.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Joni Sigerius, de stiefdochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, het is ook de zomer dat de enige en echte zoon van Sigerius vrijkomt uit de Scheveninger strafgevangenis.

Bonita Avenue is een weergaloos verhaal over idylle en schoonheid, noodlot en verval. Peter Buwalda schreef een wervelende debuutroman, met het verbluffende gemak van een geoefend schrijver.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.65)
0.5 1
1 5
1.5 2
2 16
2.5 5
3 45
3.5 24
4 84
4.5 22
5 28

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 202,646,395 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar