StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

After shocks, economic crisis and…
Bezig met laden...

After shocks, economic crisis and insititutional choice (editie 2009)

door Anton Knapen Hemerijck, Ben van Doorne, Ellen, Utrecht Maedium (Artiest omslagafbeelding)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
11Geen1,733,377GeenGeen
Aftershocks was written in the midst of the deepest economic crisis since the Great Depression. Although it would be premature to presume to identify the repercussions of the crisis, it is clear that it will have profound aftershock effects in the political, economic, and social spheres. The book contains essays based on semi-structured interviews with leading scholars, European politicians and representatives from the world of business. They reflect on the origins of the crisis as well as the possible social, economic, and political transformations it may engender.

Aftershocks werd geschreven op het hoogtepunt van de grootste economische crisis sinds de grote depressie. Hoewel het voorbarig zou zijn aan te nemen dat de gevolgen van de crisis al in volle omvang duidelijk zijn, is het overduidelijk dat zij ingrijpende effecten zal hebben op politiek, economisch en sociaal gebied. Het boek bevat essays gebaseerd op interviews met vooraanstaande geleerden, Europese politici en vertegenwoordigers uit de wereld van het bedrijfsleven. Zij vertellen over de oorsprong van de crisis, maar ook over de mogelijke sociale, economische en politieke veranderingen die zij zal voortbrengen. Deze reflecties laten zien dat terugkeer naar de oplossingen voor de crisis van de jaren 1980 en 90, noch de herinrichting naar voorbeeld van de jaren 1950 en 60 de oplossingen bieden die wij nodig hebben om op binnenlands of mondiaal niveau deze crisis aan te pakken. Nodig blijkt namelijk dat de rol van de overheid en politieke soevereiniteit opnieuw uitgevonden moet worden om zo de crisis het hoofd te kunnen bieden. Een selectie uit de bijdragen: - Econoom Willem Buiter (LSE) spoort ons aan de unieke kansen die de crisis biedt om markten opnieuw te reguleren niet voorbij te laten gaan. Als nationale en internationale beleidsmakers niet nu handelen, bestaat het gevaar dat de instabiliteit van v©đ©đr de crisis terugkeert. - Politieke wetenschapper Suzanne Berger (MIT) laat zien wat de nationale ruimte voor sociale en economische verandering is in een langere periode van lage groei. - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jacques Delors ziet in de crisis een verkapte zegen. Een periode van lage groei dwingt politici te zoeken naar andere succesindicatoren dan het bruto nationaal product, zoals op het gebied van milieu en welzijn. - Econoom Barry Eichengreen (Berkeley) zet de huidige crisis af tegen de Grote Depressie van de jaren dertig en de stagflatiecrisis van de jaren ze ...… (meer)

Lid:gruppoA
Titel:After shocks, economic crisis and insititutional choice
Auteurs:Anton Knapen Hemerijck, Ben van Doorne, Ellen
Andere auteurs:Utrecht Maedium (Artiest omslagafbeelding)
Info:Amsterdam : Amsterdam University Press
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Economia e Globalizzazione

Informatie over het werk

Aftershocks: Economic Crisis and Institutional Choice (Wrr) door Anton Hemerijck

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Geen besprekingen
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Aftershocks was written in the midst of the deepest economic crisis since the Great Depression. Although it would be premature to presume to identify the repercussions of the crisis, it is clear that it will have profound aftershock effects in the political, economic, and social spheres. The book contains essays based on semi-structured interviews with leading scholars, European politicians and representatives from the world of business. They reflect on the origins of the crisis as well as the possible social, economic, and political transformations it may engender.

Aftershocks werd geschreven op het hoogtepunt van de grootste economische crisis sinds de grote depressie. Hoewel het voorbarig zou zijn aan te nemen dat de gevolgen van de crisis al in volle omvang duidelijk zijn, is het overduidelijk dat zij ingrijpende effecten zal hebben op politiek, economisch en sociaal gebied. Het boek bevat essays gebaseerd op interviews met vooraanstaande geleerden, Europese politici en vertegenwoordigers uit de wereld van het bedrijfsleven. Zij vertellen over de oorsprong van de crisis, maar ook over de mogelijke sociale, economische en politieke veranderingen die zij zal voortbrengen. Deze reflecties laten zien dat terugkeer naar de oplossingen voor de crisis van de jaren 1980 en 90, noch de herinrichting naar voorbeeld van de jaren 1950 en 60 de oplossingen bieden die wij nodig hebben om op binnenlands of mondiaal niveau deze crisis aan te pakken. Nodig blijkt namelijk dat de rol van de overheid en politieke soevereiniteit opnieuw uitgevonden moet worden om zo de crisis het hoofd te kunnen bieden. Een selectie uit de bijdragen: - Econoom Willem Buiter (LSE) spoort ons aan de unieke kansen die de crisis biedt om markten opnieuw te reguleren niet voorbij te laten gaan. Als nationale en internationale beleidsmakers niet nu handelen, bestaat het gevaar dat de instabiliteit van v©đ©đr de crisis terugkeert. - Politieke wetenschapper Suzanne Berger (MIT) laat zien wat de nationale ruimte voor sociale en economische verandering is in een langere periode van lage groei. - Oud-voorzitter van de Europese Commissie Jacques Delors ziet in de crisis een verkapte zegen. Een periode van lage groei dwingt politici te zoeken naar andere succesindicatoren dan het bruto nationaal product, zoals op het gebied van milieu en welzijn. - Econoom Barry Eichengreen (Berkeley) zet de huidige crisis af tegen de Grote Depressie van de jaren dertig en de stagflatiecrisis van de jaren ze ...

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: Geen beoordelingen.

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,416,562 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar