StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De verborgen taal van bloemen (2011)

door Vanessa Diffenbaugh

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
4,5914052,466 (3.93)1 / 198
Ooit werd de Victoriaanse taal van bloemen gebruikt om liefde uit te drukken: kamperfoelie voor toewijding, azalea's voor hartstocht en dieprode rozen voor betovering. Maar Victoria Jones gebruikt deze taal om haar verdriet, wantrouwen en eenzaamheid over te brengen. Door haar traumatische jeugd in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft ze zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met behulp van bloemen legt ze contact met de wereld. Als ze werk vindt bij een bloemisterij ontdekt ze dat ze een gave heeft: door de juiste bloemen te kiezen geeft ze haar klanten precies wat ze nodig hebben. Pas als Victoria ineens oog in oog staat met iemand uit haar ingewikkelde verleden, realiseert ze zich wat ze in haar eigen leven mist.… (meer)
  1. 60
    De Victoriaanse taal van bloemen : lexicon door Mandy Kirkby (guurtjesboekenkast)
  2. 20
    De kindertrein door Christina Baker Kline (tangledthread)
    tangledthread: Similar story of a young woman aging out of the foster care system.
  3. 10
    The Particular Sadness of Lemon Cake door Aimee Bender (KatyBee)
    KatyBee: Excellent writing, main female character has a very unique 'gift'.
  4. 00
    How to Save a Life door Sara Zarr (treadsowell)
  5. 00
    Like Family: Growing Up in Other People's Houses door Paula McLain (BookshelfMonstrosity)
    BookshelfMonstrosity: Like Family is a memoir that traces the difficulties of being a foster child in California. Like The Language of Flowers, it provides readers with a moving account of young girls who triumph over adversity to find happiness as adults.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

» Zie ook 198 vermeldingen

Engels (394)  Duits (4)  Spaans (2)  Italiaans (2)  Nederlands (2)  Catalaans (1)  Fins (1)  Alle talen (405)
Toon 2 van 2
Een heel bijzonder boekj dat van begin tot het eind boeit. Het verhaal van een jong meisje, dat haar hele leven van pleeggezin naar pleeggezin naar opvanghuis gaat. Haar zelfbeeld staat op nul : in haar ogen mislukt alles wat goed zou moeten zijn. Ze communiceert door middel van bloemen : gele roos is ontrouw, petunia=je aanwezigheid stelt me gerust, akelei=verlating, enz. Langzaam vindt ze haar weg in de wereld. In het boek groeit ze van angstige, opstandige, negatieve meisje naar een jonge moeder die haar weg probeert te vinden met de mensen om haar heen waar ze om geeft en die om haar geven. Echt een mooi boek. ( )
  zwaantje | Jul 14, 2012 |
Wat een bijzonder boek, dit komt zeker in mijn favorietenlijstje! Ik was in de boekwinkel op zoek naar een cadeau voor mijn schoonmoeder en stuitte op dit debuut van Vanessa Diffenbaugh. De cover en de samenvatting spraken me zo aan, dat ik het gelijk ook ben gaan lezen op mijn reader. En het verhaal pakte me vanaf de eerste pagina. Ik ben gaan houden van de hoofdpersoon. Communiceren en sociale vaardigheden heeft zij nooit meegekregen. Vanaf haar tiende jaar leert ze om te communiceren via de taal der bloemen. Er ontstaat een prachtig verhaal en je ziet Victoria groeien van puber tot een jonge moeder. Er wordt niet gesproken over een vorm van autisme of hechtingsproblematiek, de schrijfster laat de interpretatie van het gedrag van Victoria over aan de lezer. Een echte aanrader. Een boek vol bloemen, onmacht, verdriet, liefde en vreugde. Dit boek heeft me nog niet losgelaten! ( )
  vivje | Sep 5, 2011 |
Toon 2 van 2
At first blush it sounds like something Dickens might have come up with, had Dickens been deeply interested in flower arranging.
toegevoegd door Nickelini | bewerkNew York Times, Janet Maslin (Sep 7, 2011)
 
In this absorbing and delicately wrought debut novel, Diffenbaugh heeds the creative-writing maxim: Write what you know. She has been a foster mother and has taught art and writing in low-income communities.This experience is discernible in The Language of Flowers. The idea that an angry young girl such as Victoria would actually be interested in flowers and their meanings seems implausible on one level, and yet Diffenbaugh uses to good effect the belief that evergreen hope lies nascent within most damaged kids.
 
In the end, she offers a cautionary tale about what happens to kids who've grown without families, one that strives to be honest but still hopeful. Children like Victoria may be able to survive on their own, but in order to do better than that - to thrive - they need support. But it's never too late to learn how to love.
toegevoegd door Nickelini | bewerkSF Gate, Malena Watrous (Aug 21, 2011)
 

» Andere auteurs toevoegen (17 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Vanessa Diffenbaughprimaire auteuralle editiesberekend
Rovira Ortega, GemmaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sands, TaraReaderSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Moss is selected to be the emblem of maternal love, because, like that love, it glads the heart when the winter of adversity overtakes us, and when summer friends have deserted us. 
   — Henrietta Dumont, The Floral Offering
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For PK
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For eight years I dreamed of fire.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
You can't poison me or give me medicine I don't want. Or hit me — even if I deserve it.
Now, as an adult, my hopes for the future were simple: I wanted to be alone, and to be surrounded by flowers.
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Ooit werd de Victoriaanse taal van bloemen gebruikt om liefde uit te drukken: kamperfoelie voor toewijding, azalea's voor hartstocht en dieprode rozen voor betovering. Maar Victoria Jones gebruikt deze taal om haar verdriet, wantrouwen en eenzaamheid over te brengen. Door haar traumatische jeugd in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft ze zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met behulp van bloemen legt ze contact met de wereld. Als ze werk vindt bij een bloemisterij ontdekt ze dat ze een gave heeft: door de juiste bloemen te kiezen geeft ze haar klanten precies wat ze nodig hebben. Pas als Victoria ineens oog in oog staat met iemand uit haar ingewikkelde verleden, realiseert ze zich wat ze in haar eigen leven mist.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Ooit werd de Victoriaanse taal van bloemen gebruikt om liefde uit te drukken: kamperfoelie voor toewijding, azalea's voor hartstocht en donkerrode rozen voor betovering. Maar Victoria Jones gebruikt deze taal voor overbrengen van emoties als verdriet, wantrouwen en eenzaamheid. Door haar traumatische jeugd, die ze heeft doorgebracht in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft ze zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met de hulp van bloemen en hun betekenissen weet ze contact met de wereld te leggen. Inmiddels is Victoria achttien jaar. Ze kan nergens naartoe en slaapt onder de blote hemel in een parkje, waar ze een kleine bloementuin heeft aangelegd. Als ze werk vindt bij een bloemist uit de buurt, ontdekt ze dat ze een gave heeft: door de juiste bloemen uit te kiezen geeft ze haar klanten precies wat ze nodig hebben. Pas als Victoria haar hart verliest aan Grant, een koopman die ze op de bloemenveiling heeft ontmoet, realiseert ze zich wat er mist in haar eigen leven. Voor het eerst is ze gedwongen om de pijnlijkste gebeurtenis uit haar verleden onder ogen te zien en te besluiten hoeveel ze durft te riskeren voor een tweede kans op geluk... De verborgen taal van bloemen is een ontroerende, ontwapenende roman over de betekenis van bloemen, familie en bovenal liefde.
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Vanessa Diffenbaugh's boek The Language of Flowers was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.93)
0.5 3
1 13
1.5 3
2 59
2.5 21
3 277
3.5 114
4 587
4.5 87
5 389

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,717,587 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar