StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Rood waas (2011)

door Patricia Cornwell

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Kay Scarpetta (19)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,037527,960 (3.36)32
Determined to find out what happened to her former deputy chief, Jack Fielding, murdered six months earlier, Kay Scarpetta travels to the Georgia Prison for Women, where an inmate has information not only on Fielding, but also on a string of grisly killings. The murder of an Atlanta family years ago, a young woman on death row, and the inexplicable deaths of homeless people as far away as California seem unrelated. But Scarpetta discovers connections that compel her to conclude that what she thought ended with Fielding's death and an attempt on her own life is only the beginning of something far more destructive: a terrifying terrain of conspiracy and potential terrorism on an international scale. And she is the only one who can stop it.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 32 vermeldingen

Engels (46)  Nederlands (5)  Spaans (1)  Alle talen (52)
Toon 5 van 5
In het begin kon dit deel van de Kay Scarpetta serie me niet echt boeien. ik heb het zelfs een poosje opzij gelegd en een ander boek voorrang gegeven. Maar toen ik het een tijdje later weer oppakte zat ik er vrij snel beter in. Het is een ingewikkeld verhaal over vergiftigingen en vrij wrede vrouwen die totaal niet schuwen om willekeurige mensen te vermoorden. Kay is toevallig in de stad waar dit alles gebeurt om iets anders te onderzoeken voor een oude vriendin van haar. Als die ook slachtoffer wordt zet ze alles op alles om de schuldige te ontmaskeren. ( )
  connie53 | Apr 12, 2022 |
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta reist af naar een vrouwengevangenis in Georgia. Die staat bekend als een modelinrichting, maar juist daar gist en broeit het als nergens anders. Scarpetta zoekt informatie over de moord op haar collega Jack Fielding en stuit op een opvallende reeks moorden die allemaal verband houden met Fieldings dood.

Als Scarpetta zelf ineens groot risico loopt om slachtoffer te worden, realiseert ze zich dat zij de enige is die het moorden kan stoppen.
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
In principe houd ik wel van Cornwell met haar Scarpetta, ook om de manier waarop ze in 30 bladzijden iets erg ingewikkeld weet te maken. Maar deze vond ik veel te vergezocht met een waanzinnig intelligente moordenares die zelfs Kay probeerde te vermoorden, sterfgevallen in de gevangenis die er eigenlijk niet zoveel mee te maken hebben, intriges, te lang in zijn broeierige zuidelijke sfeer. Plotseling komt er een diabolische tweelingzus tevoorschijn, die deels wel, maar (kennelijk) deels ook niet samenwerkt met de gevangenisdirectrice. ( )
  Harm-Jan | Aug 23, 2014 |
Kay Scarpetta bezoekt in de vrouwengevangenis in Georgia een gevangene die meer schijnt te weten over de moord op haar collega Jack Fielding. Ze ontdekt niet alleen allerlei feiten over deze misdaad, maar komt er ook achter dat er nog andere moorden zijn gepleegd die allemaal verband houden met Fieldings dood. Er blijkt zelfs sprake van terrorisme op internationale schaal. Als Scarpetta zelf ineens gevaar loopt slachtoffer te worden, realiseert ze zich dat zij de enige is die het moorden kan stoppen ( )
  Vysoka | Apr 4, 2012 |
Rood waas van Patricia Cornwell is uit, en mss is het voor de liefhebber een goed boek, maar ik vond het een misser 1ste klas ( )
  justine.m | Dec 27, 2011 |
Toon 5 van 5
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (12 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Cornwell, Patriciaprimaire auteuralle editiesbevestigd
Burton, KateVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Trouw-Luyckx, MiekeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Toen hoorde ik een luide stem uit de tempel komen die tegen de zeven engelen zei: 'Ga nu! Giet de zeven offerschalen met Gods woede leeg op de aarde.'
(Openbaring 16:1
Opdracht
Dit boek draag ik op aan jou, Staci.
Eerste woorden
IJzeren rails met de roestbruine kleur van oud bloed kruisen de asfaltweg vol scheuren die dieper het Lowcountry in voert.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Determined to find out what happened to her former deputy chief, Jack Fielding, murdered six months earlier, Kay Scarpetta travels to the Georgia Prison for Women, where an inmate has information not only on Fielding, but also on a string of grisly killings. The murder of an Atlanta family years ago, a young woman on death row, and the inexplicable deaths of homeless people as far away as California seem unrelated. But Scarpetta discovers connections that compel her to conclude that what she thought ended with Fielding's death and an attempt on her own life is only the beginning of something far more destructive: a terrifying terrain of conspiracy and potential terrorism on an international scale. And she is the only one who can stop it.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta is op weg naar de beruchte vrouwengevangenis in de Amerikaanse staat Georgia. Ze gaat daar een gedetineerde opzoeken die informatie zegt te hebben over de dood van Jack Fielding, Scarpetta's collega die een halfjaar geleden vermoord is.

Tijdens haar speurtocht stuit ze op een bizarre samenhang tussen wat Jack is overkomen en andere feiten: een gezin dat jaren geleden uitgemoord is, een jonge vrouw in de dodencel, en diverse onverklaarbare sterfgevallen binnen de gevangenis. Er blijkt zelfs een verband te zijn met een uiterst destructief wapen dat internationale grote schade aan kan richten.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.36)
0.5 3
1 9
1.5 3
2 31
2.5 9
3 83
3.5 25
4 73
4.5 4
5 37

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,654,812 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar