StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Versluiering

door Rita Monaldi, Francesco Sorti

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1889144,619 (2.43)4
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 4 vermeldingen

Engels (4)  Nederlands (4)  Italiaans (1)  Alle talen (9)
Toon 4 van 4
Helaas hebben de twee de uitdaging opgelost door het lichtere deel, de actie, te schrappen, en zich volop te concentreren op intriges en oude geschriften. Of hoe een kort verhaal toch zwaar kan zijn.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.be/2012/06/monaldi-sorti-versluiering.html ( )
  jebronse | Jul 2, 2012 |
Versluiering blijkt een opstapje te zijn naar Monaldi & Sorti's vierde boek in de reeks rond Atto Melani dat de latijnse spreuk zal volledigen die zal kunnen gevormd worden met de zeven geplande titels en die voorlopig enkel gekend is tot: Imprimatur Secretum Veritas Mysterium Unicum ... ... Op de titelpagina van Mysterium staat trouwens vermeld dat Versluiering de andere kant van het verhaal is. Monaldi & Sorti schreven intussen ook al twee (middelmatige) schelmenromans rond de figuur van Salai, een leerling van Leonardo Da Vinci. En ook daarin hanteren zijn hun beproefde mix van spanning, historische feiten en/of onthullingen, en culturele achtergronden. Lees misschien eens wat zij daar zelf over te zeggen hebben op volgende link: http://www.ezzulia.nl/interviews/monaldi-en-sorti.html . Maar zoals ik uit andere besprekingen al had begrepen en nu zelf heb kunnen vaststellen, komt deze benadering pas tot zijn recht binnen het bestek van meerdere honderden pagina's die gelardeerd zijn met een barokke overdaad aan beschrijvingen en details, en werkt dit niet echt met een dun boekje als Versluiering. Wie enkel dit boekje gelezen heeft, zal waarschijnlijk weinig zin hebben om de hierboven vermelde boeken ter hand te nemen. En dat zou spijtig zijn. Monaldi & Sorti stofferen hun verhalen en soms boude onthullingen met heel wat bronnenmateriaal. Dat wil niet zeggen dat men hun stellingen als gesneden koek moet aanvaarden, maar hun werk nodigt in ieder geval uit om je als lezer niet zonder meer neer te leggen bij de gangbare lezing van de geschiedenis. Wie (her)schrijft er tenslotte geschiedenis? Geschiedschrijving lijkt soms op versluiering, soms op ontsluiering. Net zoals ons geheugen soms meer in dienst staat van vergeten of vervormen, dan van onthouden en weergeven. ( )
  rvdm61 | Sep 12, 2011 |
De jonge castraatzanger Atto Melani komt in Parijs anno 1647 door de opvoering van een Italiaans melodrama op het spoor van een samenzwering
  cynthia.hpl.oba | Aug 15, 2011 |
Op 26 april 1478 werd Guiliano de' Medici vermoord. Volgens de geschiedenisboeken was de aanslag niet op hem gericht, maar op zijn broer Lorenzo il Magnifico. Zoals je van Monaldi & Solti mag verwachten, komen zij met een heel andere verklaring. Een boek om van te smullen voor wie de historische achtergrond van het verhaal kent. Wie die achtergrond niet kent, zal er waarschijnlijk niet veel aan vinden. De reguliere boeken van Monaldi & Solti bevatten een uitgebreide bronnenbeschrijving. Jammer, dat die hier ontbreekt. ( )
  Jozefus | Jun 9, 2011 |
Toon 4 van 4
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Rita Monaldiprimaire auteuralle editiesberekend
Sorti, Francescoprimaire auteuralle editiesbevestigd
Haar, Jan van derVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Parijs, 1647
Het zijn donkere dagen voor het Franse koninkrijk. Het land is al dertig jaar in oorlog, de belastingen rijzen de pan uit, het volk lijdt. Op de troon zit een kind van acht jaar oud, de jonge Lodewijk XIV. De macht is in handen van zijn moeder, Anna van Oostenrijk, die compleet onervaren is in staatszaken. Daarom regeert namens haar de Italiaanse kardinaal Jules Mazarin (1602-1661), de eerste minister van Frankrijk.
Mazarin heeft echter alles tegen: hij maakt een te snelle carrière, hij liegt te makkelijk, en bovenal is hij geen Fransman. Velen hebben het op zijn leven voorzien: de markies van Cinq-Mars, de hertog van Guise, de hertogin van Chevreuse, de graaf van Montrésor, de hertog van Beaufort .......
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Parijs 1647. De opvoering van een Italiaans melodrama aan het Franse Hof zorgt voor spanningen. Er breekt een opstand uit die de monarchie van haar macht ontdoet. Werd de opera gebruikt om een machtswisseling te forceren? De jonge castraat Atto Melani komt op het spoor van een samenzwering die de geschiedenis van Frankrijk en Europa zal veranderen.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (2.43)
0.5 1
1 3
1.5
2 6
2.5 3
3 5
3.5
4 2
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,759,770 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar