StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Dragonbone Chair door Tad Williams
Bezig met laden...

The Dragonbone Chair (origineel 1988; editie 1988)

door Tad Williams (Auteur)

Reeksen: Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard {Tad Williams} (1), Osten Ard ((Memory, Sorrow & Thorn 1) 1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
6,216771,555 (3.92)1 / 251
In the peaceful land of Osten Ard, the good king is dying-and a long-dreaded evil is about to be unleashed. Only Simon, a young kitchen boy apprenticed to a secret order of wizards dedicated to halting the coming darkness, can solve the dangerous riddle that offers salvation to the land.
Lid:StormRaven
Titel:The Dragonbone Chair
Auteurs:Tad Williams (Auteur)
Info:DAW Books (1988), Hardback, 785 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Te lezen
Waardering:
Trefwoorden:Fantasy, Locus Nominee, Great Library

Informatie over het werk

De Drakentroon door Tad Williams (1988)

  1. 40
    Het Spel der Tronen door George R. R. Martin (igorken)
    igorken: I enjoyed a game of Thrones at 30 the way i enjoyed Dragonbone Chair at 16.
  2. 01
    De elfen door Bernhard Hennen (MissBrangwen)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Groep OnderwerpBerichtenNieuwste bericht 
 Science Fiction Fans: Dragonbone Chair20 ongelezen / 20paradoxosalpha, november 2011

» Zie ook 251 vermeldingen

Engels (72)  Nederlands (3)  Frans (1)  Duits (1)  Alle talen (77)
Toon 3 van 3
Als een boek me zelfs na de zoveelste keer lezen zo weet te boeien, dan is 5 sterren het enige cijfer dat je kunt geven.

Ik blijf de schrijfstijl lekker vinden. Ik heb nooit last gehad van het trage dat sommigen ervaren. ik hou wel van de uitgebreide beschrijvingen.

De karakters zijn fenomenaal met als leukste natuurlijk Simon.

Simon stuntelt eigenlijk van de ene ramp in de andere en overleeft zeker in het begin voornamelijk door puur geluk. Later in de serie groeit hij daar wel in. Op zich wel logisch aangezien ik maar weinig jonge pubers ken die doordachte dingen doen.

Miriamele is wat onzeker, maar ook erg leuk dat ze niet een afwachtend poppetje is, maar zelf beslissingen neemt en daar de consequenties van draagt. En dat ze van zich afbijt vind ik persoonlijk ook een groot pluspunt.

Morgenes is je standaard wijze oude verstrooide man met geheimen. Ik wilde maar dat ik zo iemand kende.

Rachel is sympathieke oude brommerige vrouw met een grote mond en een klein hartje. (Ik heb een groot zwak voor Rachel de Draak.)

Binabik had ik meteen een zwak voor. Ik vind hem eerlijk, trouw en oprecht. Bovendien heeft hij gevoel voor humor. Dat hij niet meteen het achterste van zijn tong liet zien, vind ik alleen maar logisch. Het waren nogal rare omstandigheden en ik kan me zo voorstellen dat hij ook niet meteen vertrouwen stelt in een opgeschoten jongen, die lichtelijk hysterisch aan het doen is.

Jiriki is geheimzinnig en raadselachtig. Hij fascineert mij mateloos. (Ja, ook bij de zoveelste keer lezen).

Haestan's vriendelijkheid en levensinstelling trekken mij erg aan.

Jozua, ik weet niet wat ik van hem moet denken, ook niet na alle keren dat ik de hele serie gelezen heb. Hij heeft mijn sympathie, maar af en toe kan ik hem wel schoppen. Vorzheva kan best een vent vinden met wat meer pit en wat minder doemgedachten.

Pryrates is een engerd en totaal niet symphatiek. Echt een slang. ( Sorry slangen)

Naast de karakters en de manier van schrijven, vind ik de plot ook geweldig. Diepgaand, met meerdere lagen. Vol verborgen subplots en onverwachte wendingen die totaal logisch blijven in het verhaal. Geweldig.

Voeg daar nog een wereld vol geschiedenis, vreemde volkeren en verschillende habitats aan toe en je hebt een meesterwerk. ( )
  weaver-of-dreams | Aug 1, 2023 |
Ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet denken van dit boek. Het was bij vlagen prima te lezen, maar ook bij vlagen saai en langdradig. Daarom ben ik niet echt heel enthousiast over dit eerste deel van de serie. Ik ben wel nieuwsgierig genoeg om de rest te lezen. ( )
  connie53 | Jun 9, 2012 |
Dit is een echte fantasy klassieker. Ook nu ik het voor de derde keer lees blijft het verhaal weer volledig overeind. Ik lees het deze keer voor de samenleesdiscussie van de ff-leesclub.
Het verhaal komt wat traag op gang, maar ik vind dat altijd wel lekker. Nu het derde keer is dat ik dit lees, werd ik overigens wel eens ongeduldig, maar het wachten vind ik de moeite waard. De auteur is, zeker in dit eerste deel ook nog erg beïnvloed door Tolkien (jonge knul, ogenschijnlijk onbelangrijk, gaat met een groep medestanders iets heldhaftigs doen in de strijd tegen het grote wereldbedreigende kwaad), maar het is meer voldoende origineel om de aandacht vast te houden. Bovendien is er meer dan een belangrijk personage met een eigen verhaallijn. De personages zijn gelukkig niet allemaal wit en zwart, wel zijn de vrouwelijke personages wat vlak en niet zo uitgediept als ik zou willen. Iets waar wel meer ouderwetse fantasy last van heeft. Desondanks leef je met alle personages mee. Het verhaal houd je in zijn greep en is zo spannend dat je aan het eind onmiddellijk verder wil in het volgende deel. [De steen des afscheids]. Vier sterren. ( )
  Maaike15274 | Feb 12, 2012 |
Toon 3 van 3

» Andere auteurs toevoegen (42 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Tad Williamsprimaire auteuralle editiesberekend
Benini, MilenaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Whelan,MichaelArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Wincott, AndrewVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Dit boek is opgedragen aan mijn moeder, Barbara Jean Evans, die mij een diepe genegenheid voor de Paddenburg, het Honderd-Bunder-Bos, de Gouw en vele andere verborgen plaatsen en landen achter de ons bekende gebieden heeft bijgebracht. Zij wekte ook bij mij een levenslang verlangen mijn eigen ontdekkingen te doen, en die met andere te delen. Dit boek wil ik met haar delen.
Eerste woorden
Author's Warning: Wanderers in the land of Osten Are are cautioned not to put blind trust in old rules and forms, and to observe all rituals with a careful eye, for they often mask being with seeming.
Op deze uitgelezen dag was er een ongewone activiteit diep in het sluimerende hart van Hayholt, in de verbijsterende doolhof van stille gangen van het kasteel, in de cellen van de monniken en de vochtige, beschaduwde vertrekken.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

In the peaceful land of Osten Ard, the good king is dying-and a long-dreaded evil is about to be unleashed. Only Simon, a young kitchen boy apprenticed to a secret order of wizards dedicated to halting the coming darkness, can solve the dangerous riddle that offers salvation to the land.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De Drakentroon is het verhaal van Simon, een koksjongen en tovenaarsleerling, wiens dromen over grote daden en heroische oorlogen maar al te waar worden wanneer zijn wereld verscheurd wordt door een verschrikkelijke burgeroorlog, gevoed door oude haatgevoelens, eeuwige vijanden en duistere machten van tovenarij.

Want in Osten Ard, een land dat eens bewoond werd door de elfachtige Sithi, ligt Prester John, de Hoge Koning, op sterven. En met zijn dood zal een sluimerend kwaad worden ontketend wanneer de Stormkoning, de niet-gestorven vorst van de Sithi, zijn verloren gegane rijk tracht te herwinnen.

Slechts een kleine groep, het Verbond van de Rol, herkent het ware gevaar dat Osten Ard wacht. En aan Simon wordt de taak opgedragen om de queeste te leiden naar de oplossing van een raadsel dat de enige hoop op redding biedt - een raadsel van lang verloren gegane woorden van macht.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.92)
0.5 2
1 29
1.5 5
2 65
2.5 20
3 246
3.5 66
4 530
4.5 44
5 407

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,240,642 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar