StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Phantom door Jo Nesbø
Bezig met laden...

Phantom (origineel 2011; editie 2012)

door Jo Nesbø (Auteur), Robin Sachs (Verteller)

Reeksen: Harry Hole (9)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,325826,630 (3.91)65
Een voormalige Noorse politie-inspecteur gaat in het drugsmilieu van Oslo op zoek naar de moordenaar van een jonge junkie, volgens het reeds gesloten politiedossier de zoon van zijn ex-vriendin.
Lid:KingRat
Titel:Phantom
Auteurs:Jo Nesbø (Auteur)
Andere auteurs:Robin Sachs (Verteller)
Info:Random House Audio (2012)
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Finished
Waardering:***
Trefwoorden:crime fiction, norway, oslo, harry hole

Informatie over het werk

De Schim door Jo Nesbø (2011)

  1. 30
    De sneeuwman door Jo Nesbø (ElizaJane)
    ElizaJane: At the least, start with this book. Then continue reading in order.
  2. 00
    De kakkerlak door Jo Nesbo (Anonieme gebruiker)
  3. 00
    De vleermuisman door Jo Nesbø (Anonieme gebruiker)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 65 vermeldingen

Engels (65)  Nederlands (3)  Duits (3)  Spaans (2)  Fins (2)  Grieks (1)  Zweeds (1)  Frans (1)  Noors (1)  Italiaans (1)  Deens (1)  Alle talen (81)
Toon 3 van 3
Na drie jaar in het buitenland keert Harry Hole terug naar Oslo om een schijnbaar opgeloste drugsmoord te onderzoeken. Een jonge junkie, Gusto Hanssen, lijkt te zijn omgebracht door een vriend. De zaak is gesloten en de dader is veroordeeld. Maar Hole heeft zo zijn twijfels over de manier waarop de zaak is afgehandeld, en gaat zelf op onderzoek uit. br /br /Hole bezoekt de veroordeelde in de gevangenis, en is geschokt als hij ziet wie hij voor zich heeft. Het is het begin van een onmogelijke zoektocht naar een moordenaar die als een geest door de straten van Oslo rondwaart.
  Lin456 | Oct 21, 2020 |
Een rat wil terug naar zijn nest om haar jongen te verzorgen maar de ingang wordt geblokkeerd door het lichaam van een jonge, stervende man. Deze jongeman, de verslaafde Gusto, ziet in zijn laatste levenesuren zijn leven aan zich voorbij trekken ( de rat komt aan het einde van het boek nog een keer terug, en hoe). Eén van de rode draden in het verhaal.

Harry Hole bevindt zich al drie jaar in Hong Kong maar keert naar Noorwegen terug als hij hoort dat Oleg, de zoon van zijn vroegere geliefde Rakel, voor de moord op Gusto is gearresteerd. De bewijzen zijn sluitend maar toch weet Harry zijn vroegere chef te overtuigen de zo goed als gesloten zaak te heropenen. Harry mag op de achtergrond het een en ander onderzoeken.

Harry Hole komt in aanraking met de drugsscene van Oslo waar een nieuw en uiterst verslavende drug, violine, wordt verhandeld. En hij hoort over een man die de touwtjes in handen heeft maar die niemand kent. De Schim waart door Oslo en laat een bloedig spoor achter.

Jo Nesbø is een grootmeester in het schrijven van krachtige misdaadromans die bij een groot publiek gretig aftrek vinden. Hij slaagt er steeds weer in om verschillende plots naast elkaar uit te werken, lezers steeds op het verkeerde been te zetten en de spanning hoog te laten oplopen totdat deze in een grandioze finale zijn ontknoping vindt. Vorige boeken van Nesbø, zoals De Sneeuwman en Het Pantserhart, werden hierom hoog geprezen.

In De Schim is allemaal iets minder. Het lijkt wel of Nesbø een beetje moeite heeft gehad om op gang te komen. Zo besteedt hij bv. heel veel tijd en pagina's aan het beschrijven van de drugsscene in Oslo. En ook het van plot naar plot werken is minder overtuigend aanwezig dan in genoemde eerdere boeken over Harry Hole. Wat wel erg goed beschreven wordt is het karakter van Harry Hole. Hij en ook Rakel worden levensechte mensen. De lichamelijk en geestelijk beschadige politieman die zich verantwoordelijk voelt voor Oleg, die in de strijd tegen het onrecht in de wereld onverzettelijk is en steeds op het randje van het toelaatbare opereert of er zelfs overheen gaat, wordt overtuigend neergezet. De dood in de ogen kijken doet Harry Hole heel vaak. En dat is altijd een bewuste keuze.

Aan de ene kant veel aandacht voor de zielenroerselen van Harry en het levensverhaal van Gusto, aan de andere kant minder sterk uitgewerkte plotwendingen en een open einde zo groot als de Grand Canyon maar al met al toch een zeer onderhoudende en goed geschreven misdaadroman. Ik ben benieuwd welke draai Nesbø aan dat open einde zal geven. Ik kijk er naar uit. En dan is er nog die rat die voor haar kroost wil zorgen. ( )
  eagleye50 | Apr 28, 2012 |
De focus op Hole zelf drijft de spanning ongenadig op. Zijn persoonlijke relaties die alleen maar leiden tot zelfdestructie leveren de emotionele toets. Op 29 december 2011 mag het wel gezegd worden: De schim is dé thriller van 2011.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.com/2011/12/jo-nesb-de-schim.html ( )
  jebronse | Dec 29, 2011 |
Toon 3 van 3
There are some readers who will feel such prose itself amounts to a petty crime. But even many of them will be helpless in the face of Nesbo's brilliant, breakneck plotting, which sends Hole back and forth across Oslo, unraveling an intricate series of clues about the city's drug trade and its police force, which is as corrupt as ever.
toegevoegd door ozzer | bewerkLos Angeles Times, Jessica Garrison (Oct 28, 2012)
 
Three years have gone by since Harry Hole limped out of Oslo in a blur of drugs and booze. Now the ex-cop is back in town, clean and sober, and he’s on a mission. It seems that Oleg, the good kid of past Hole novels, has been nailed for a drug murder. Hole needs to clear the kid.

In the Oleg story, Nesbo expands even his generous concept of tangled narratives, and though it’s a matter of personal taste, the process of expansion seems to have produced more credible entertainment than the last couple of Hole books have presented.
toegevoegd door VivienneR | bewerkThe Toronto Star, Jack Batten (Jun 2, 2012)
 
Jo Nesbø viser i «Gjenferd» hvilken virtuos forteller han er innen en sjanger som det nærmest er gått inflasjon i. Når man lukker boka etter drøye 450 sider har man lest noe som enkelt sagt kan ligne på en gresk tragedie i triviallitterær forkledning.
toegevoegd door annek49 | bewerkDagsavisen, Turid Larsen (Jun 9, 2011)
 
Harry Hole har sin niende inkarnasjon vært edru i tre år, han er i bedre fysisk form enn på lenge, mens psyken er der den alltid har vært og litt til; gråslitt, selvoppgitt og ridd av melancholiaens Hole spesial. Men; har du først kjøpt og slukt Harry Hole med hud og hår, er det akkurat så sliten han må være nå etter all julingen han har fått siden «Flaggermusmannen» i 1997.
toegevoegd door annek49 | bewerkNRK, Leif Ekle (Jun 9, 2011)
 
«Gjenferd» er en kriminalroman som innfrir på alle nivåer. Den er skrevet med engasjement, av en forfatter som tror på sin egen fortelling. Og som behersker to ting bedre enn noen andre samtidskrimforfattere jeg kan komme på. Det første er å bygge opp ytre spenning.
Det andre er å villede leseren når det kommer til det evige spørsmålet om hvem som har gjort det. Du kan prøve, men du har ikke en sjanse
toegevoegd door annek49 | bewerkDagbladet, Torbjørn Lysebo Ekelund (Jun 7, 2011)
 

» Andere auteurs toevoegen (16 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Nesbø, Joprimaire auteuralle editiesbevestigd
Bartlett, DonVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Het geschreeuw riep haar.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Een voormalige Noorse politie-inspecteur gaat in het drugsmilieu van Oslo op zoek naar de moordenaar van een jonge junkie, volgens het reeds gesloten politiedossier de zoon van zijn ex-vriendin.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.91)
0.5
1 5
1.5 1
2 14
2.5 11
3 84
3.5 54
4 250
4.5 38
5 106

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,377,612 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar