StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De reiger (1978)

door Giorgio Bassani, Giorgio Bassani

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: The Novel of Ferrara (5)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1996136,042 (3.83)7
In the fifth book of the Romanzo di Ferrara, Bassani follows a day in the slipping life of Edgardo Limentani, a man of forty-five who sets out with a shooting party into the watery countryside surrounding Ferrara. As the day wears on, his malaise grows, seeping from his thoughts and feelings into the natural world around him, until it reaches an intolerable pitch. This taut depiction of one man's reckoning with his unfulfilling life evokes in cinematic detail how inescapable loneliness turns to despair.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 7 vermeldingen

Engels (3)  Nederlands (2)  Italiaans (1)  Alle talen (6)
Toon 2 van 2
De man gaat uit jagen, maar eigenlijk gaat het niet om de jacht maar om de man zelf. Zijn leven is voor hemzelf eigenlijk zinloos, en dat klinkt duidelijk in het verhaal door. Jammer dat de context af en toe wat wazig is. Maar dat hoort ook een beetje bij het verhaal dat geen echt einde kent. ( )
  Pieter_Goldhoorn | Nov 19, 2019 |
Joyce had Dublin Svevo Triëst; het leven en werk van de melancholieke traditionalist Giorgio Bassani is sterk verbonden met de Noord-Italiaanse stad Ferrara, waar hij tot 1943 woonde. Alle verhalen van zijn debuutbundel Binnen de muren (1956) spelen zich er af – bijvoorbeeld dat van de uit het kamp teruggekeerde jood die vergeefs probeert om zijn naam van de gedenkplaat aan de synagoge af te krijgen – maar ook de door Vittorio de Sica verfilmde roman De tuin van de Finzi-Contini’s (1962). Hierin vertelt een joodse jongen over de paradijselijke tijd die hij doorbracht op het landgoed van een oude professor nadat het gewone leven voor hem en zijn vrienden onmogelijk is geworden door de rassenwetten van de fascisten. De trauma’s van de jodenvervolging, waaraan Bassani zelf ontsnapte door in het verzet te gaan, spelen ook een rol in zijn laatste roman De reiger (1968), over een advocaat en grootgrondbezitter die tijdens een eendenjacht besluit om een einde aan zijn leven te maken. Bassani’s verzamelde werk is uitgegeven in de mooie band Het verhaal van Ferrara.
  leestgraag | Dec 16, 2010 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (6 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Giorgio Bassaniprimaire auteuralle editiesberekend
Bassani, Giorgioprimaire auteuralle editiesbevestigd
Weaver, WilliamVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
a Beppe Minerbi
Eerste woorden
Niet meteen, maar met enige moeite uit de bodemloze put van de bewusteloosheid omhoogkomend stak Edgardo Limentani zijn rechterhand uit naar het nachtkastje.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

In the fifth book of the Romanzo di Ferrara, Bassani follows a day in the slipping life of Edgardo Limentani, a man of forty-five who sets out with a shooting party into the watery countryside surrounding Ferrara. As the day wears on, his malaise grows, seeping from his thoughts and feelings into the natural world around him, until it reaches an intolerable pitch. This taut depiction of one man's reckoning with his unfulfilling life evokes in cinematic detail how inescapable loneliness turns to despair.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.83)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 4
3.5 3
4 10
4.5 2
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,401,881 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar