StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Getuige (2011)

door Lars Kepler

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Joona Linna (3)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
8373225,753 (3.83)17
In een internaat voor meisjes met destructief gedrag worden zeer gewelddadige moorden gepleegd.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 17 vermeldingen

Engels (18)  Nederlands (6)  Spaans (2)  Fins (2)  Frans (1)  Zweeds (1)  Duits (1)  Deens (1)  Alle talen (32)
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Mooi, goed geschreven boek. Zelfstandig te lezen deel uit de Joona Linna serie van Lars Kepler, toch is het aan te raden om eerst de vorige delen te lezen, omdat er wel regelmatig terug gegaan wordt naar voorvallen uit het verleden van Joona Linna. Vooral de delen waarin er naar de eerdere gebeurtenissen wordt verwezen zijn soms wel erg lang.

Korte hoofdstukken dus lekker snel leesbaar. Op een gegeven moment is de zaak al opgelost, maar het boek gaat nog een aantal hoofdstukken door.

Joona Linna is een Zweedse detective die momenteel geschorst en vrijgesteld is van actieve dienst, terwijl er een onderzoek naar hem wordt uitgevoerd door Interne Zaken van de politie. Hij wordt als 'waarnemer' ingedeeld bij het onderzoek naar gewelddadige moorden op Birgittagården, een tehuis voor meisjes.

De afsluitende hoofdstukken die verder in de achtergrond van Joona Linna duiken, zijn zo donker en dreigend dat het dit boek van mij gelijk 5 sterren krijgt, iets wat niet vaak voorkomt..

Dit was mijn eerste Kepler, maar ik zal zeker de andere boeken van dit schrijvers-duo proberen te vinden.
( )
  EdwinKort | Oct 18, 2019 |
...page turner... verslavend ( )
  emile11 | Sep 13, 2013 |
Een meisjesopvanghuis voor meisjes met destructief gedrag is de setting voor deze weer zeer spannende thriller. Zoals altijd gaat Linna Joona door terwijl de zaak al gesloten is en hij het onderzoek niet leidt. Door zijn gevoel te volgen bereikt hij mensen en gebeurtenissen die anders nooit aan de oppervlakte zouden komen. Spannend en verrassend. ( )
  zwaantje | Apr 6, 2013 |
Geen ik boek ( )
  ekelloj | Aug 23, 2012 |
Birgittagården is een tehuis voor jonge vrouwen met gedragsproblemen. Op een nacht wordt een van de patienten in de isoleercel vermoord. Zij wordt gevonden met de handen voor de ogen. In een van de bijgebouwen wordt de verpleegster die die nacht dienst had eveneens vermoord gevonden.

Commissaris Joona Linna is onderwerp van een intern onderzoek. Hij is niet op non-actief gesteld maar hangende het onderzoek wel beperkt in zijn taken. Hij mag bij dit moordonderzoek alleen als waarnemenr optreden. Alle sporen leiden naar een andere patiente,Vicky Bennett, als daderes van deze brute moorden. Joona Linna heeft echter ernstige twijfels over de juistheid van deze conclusie en begint tegen de wil van zijn superieuren een eigen onderzoek. Complicerende factor hierbij is, dat Vicky spoorloos verdwenen is.

Een vrouw belt de tiplijn van de politie. Zij zegt dat zij een medium is en informatie over de moorden en het moordwapen kan geven maar de politie neemt haar niet serieus. De vrouw geeft echter niet op en blijft bellen.

In meer dan 500 bladzijden verdeeld over 195 korte hoofdstukken krijgt de lezer een uiterst boeiend verhaal voorgschoteld. Je verliest het besef van tijd op het moment dat je begint te lezen. Zo pakkend en snel is het geschreven. De spanning is enorm, er zijn onverwachte wendingen en subplots en het verhaal zakt nergens in. Het gebruik van de tegenwoordige tijd maar het verhaal ook nog eens krachtiger. Er komen in het verhaal heel veel personages voor en de meeste zijn goed uitgewerkt. Jammer is dat deze uitwerking van de dader heel erg beknopt is en dat doet afbreuk aan een goed begrip voor de motieven van de persoon.

Joona Linna is een intrigerend mens en een bekwaam en eigengereid speurder. Hij maakt sinds zijn introductie een mooie ontwikkeling door. In het eerste boek van Lars Kepler, Hypnose, speelt hij eigenlijk een bijrol, een oppervlakkige kennismaking. In het tweede boek, Contract, is Loona een echte hoofdrolspeler en in Getuige worden een aantal feiten uit zijn leven beschreven waardoor het mysterieuze dat als een aureool om hem heen hangt, begint op te lossen maar niet geheel verdwijnt. Dit heeft veel te maken met zijn privé-leven en zorgt voor de emotionele en soms ontroerende toon in dit strakke verhaal.

Niet alle eindjes in het verhaal worden aan elkaar geknoopt. Ik bleef met een aantal vragen achter maar heb dat niet als storend ervaren. Getuige is een knap geconstrueerde en uiterst spannende en meeslepende misdaadroman. Het boek eindigt met een enorm open einde en dit einde heeft alle elementen in zich voor een spannend en misschien ook wel gruwelijk vervolg. Ik kijk er naar uit. ( )
  eagleye50 | May 30, 2012 |
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (52 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Lars Keplerprimaire auteuralle editiesberekend
Reichlin, SaulVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
'...en alle leugenaars:
hun deel is de poel, die brandt vn zuur en zwavel'

Openbaring 21:8
Opdracht
Eerste woorden
Elisabet Grim is eenenvijftig jaar en haar haar is grijzend.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

In een internaat voor meisjes met destructief gedrag worden zeer gewelddadige moorden gepleegd.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De Birgittagården is een internaat voor jonge vrouwen met destructief gedrag. Op een donkere herfstnacht wordt een van de opgenomen meisjes vermoord in de separeerkamer van het internaat. Ze wordt met beide handen voor haar gezicht gevonden op het bed. Niemand heeft iets gezien en een van de meisjes is spoorloos verdwenen.

Inspecteur Joona Linna reist af naar de Birgittagården en bevindt zich al snel midden in de meest raadselachtige moordzaak waarop hij ooit is gestuit. Als hij op zoek gaat naar de oplossing, worden er verwoestende krachten in werking gezet.

Er zijn geen getuigen, maar kort na de gewelddadige moord begint een vrouw in Stockholm de tiplijn van de politie te bellen met informatie. Eerst vraagt ze geld voor haar inlichtingen, maar later verzoekt ze hen alleen maar te luisteren, steeds wanhopiger.
Recensie(s)

In een internaat voor meisjes met destructief gedrag worden zeer gewelddadige moorden gepleegd. De politie wordt geholpen door inspecteur Joona Linna die tijdelijk geschorst is. Terwijl het onderzoek naar Joona gaande is, is hij degene die steeds verder komt met de zoektocht naar de moordenaar. Intussen belt een jonge vrouw steeds wanhopiger de politie met een vaag verhaal dat ze iets weet, maar ze wordt afgedaan als aandachttrekker. Het verhaal is buitengewoon spannend en wordt verteld in korte hoofdstukken die vol actie zitten. De politie is wel erg kortzichtig en lijkt alleen uit te zijn op persoonlijk aanzien, en na de ontknoping volgt een stukje over het leven van Joona dat niet echt relevant is. De ontknoping is echter bijzonder verrassend. Een zeer
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.83)
0.5 1
1 3
1.5
2 7
2.5 2
3 38
3.5 16
4 101
4.5 6
5 37

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 202,647,027 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar