StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.
Hide this

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

What Came Before He Shot Her door Elizabeth…
Bezig met laden...

What Came Before He Shot Her (origineel 2006; editie 2006)

door Elizabeth George

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,849546,657 (3.43)68
In North Kensington three orphaned mixed-race children are bounced from one home to another. The middle child Joel takes care of the youngest, Toby, who isn't quite right. When a local gang threatens Toby, Joel makes a pact with the devil that ends in the murder of Thomas Lynley's wife.
Lid:larswave
Titel:What Came Before He Shot Her
Auteurs:Elizabeth George
Info:HARPER COLLINS PUBLISHERS (date?), Hardcover
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Werkdetails

Een onafwendbaar einde door Elizabeth George (2006)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 68 vermeldingen

Engels (46)  Nederlands (4)  Duits (3)  Italiaans (1)  Alle talen (54)
Toon 4 van 4
"Joel Campbell was elf jaar oud toen hij met een busrit op het hellende pad naar moord terechtkwam.' Dit is de angstaanjagende openingszin van deze literaire thriller van Elizabeth George. Een beklemmend verhaal over kinderen die door het milieu waarin ze opgroeien van hun toekomst beroofd dreigen te worden.

Toby is zeven, Joel elf en Ness vijftien wanneer hun grootmoeder hen dumpt op de stoep van hun tante Kendra. Kendra Osborne, een mooie vrouw van veertig, heeft weinig omkijken naar de schuchtere Joel en de geestelijk gehandicapte Toby. Joel is op school een teruggetrokken eenling, die zich plichtsgetrouw over zijn broertje ontfermt. Hun zusje Ness daarentegen, daalt steeds verder af in een wereld van junks, dealers en geweld. Als Joel en Toby op een dag worden bedreigd, zoekt Joel bescherming bij een ex-vriendje van Ness. Maar deze crimineel vraagt daar wel iets voor terug en Joel slaat daarmee een pad in dat regelrecht naar een desastreuze ontknoping leidt.
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
ik verwachtte een spannend Linley/Havers verhaal maar ik kreeg een zeer verontrustend verhaal over 3 jonge kinderen die door hun oma, aan wie ze zijn toevertrouwd na de dood van hun vader en opname in een tehuis van hun moeder, bij hun tante worden gedumpt. Tante Kendra snapt niet veel van kinderen en zeker niet van kinderen met zo'n achtergrond. Het gaat dan ook al gauw mis met het meisje Ness (15) en ook Joel (11) loopt tegen allerlei moeilijkheden aan. Niet alleen heeft hij zorg voor zijn geestelijk gehandicapte broertje Toby (7) maar hij krijgt ook te maken met een aantal criminelen die hem dwingen om dingen te doen om zijn broertje te beschermen. Dingen die hij eigenlijk niet wil doen. Aan het einde is er nog wel een link met Linley en Havers. ( )
  connie53 | May 7, 2020 |
Dit boek heb ik in 2007 gelezen. Het was mijn eerste boek van Elizabeth George en waarschijnlijk was dat niet echt handig. Haar schrijfstijl leest erg prettig. Inhoudelijk was het boek wat langdradig. Het had echt een stuk ingekort mogen zijn wat mij betreft. ( )
  Carolien70 | Feb 3, 2010 |
Toby is zeven, Joel elf en Ness vijftien wanneer hun grootmoeder hen dumpt op de stoep van hun tante Kendra en ze niet zoals beloofd meeneemt naar Jamaica. Nog maanden later staan hun koffers klaar om oma te volgen. Kendra, heeft weinig omkijken naar de schuchtere Joel en de geestelijk achtergebleven Toby. Joel is op school een vaak gepeste eenling, die zich plichtsgetrouw over zijn broertje ontfermt. Hun zusje Ness daarentegen pubert stevig en daalt steeds verder af in een wereld van junks, dealers, diefstal en geweld.
Als Joel en Toby op een dag in elkaar worden geslagen, zoekt Joel bescherming bij een ex-vriendje van Ness. Maar deze crimineel vraagt daar wel iets voor terug en Joel slaat daarmee een pad in dat regelrecht naar een onontkoombaar dramatische ontknoping leidt.
Een geweldige beschrijving van een hopeloze omgeving waar het vrijwel onmogelijk lijkt als jongere een behoorlijke toekomst op te bouwen. laustrofobisch en consequent door de ogen van Joel beschreven. Geen "gewone" thriller maar een uitermate knap en spannend geschreven drama over jongeren die door hun sociale omstandigheden onontkoombaar zwaar in de problemen terecht komen. ( )
  Petry | May 26, 2008 |
Toon 4 van 4
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (26 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Elizabeth Georgeprimaire auteuralle editiesberekend
Blankestijn, MargaVertalerSecondaire auteursommige editiesbevestigd
Cervin, JanArtiest omslagafbeeldingSecondaire auteursommige editiesbevestigd
Danielsson, UllaVertalerSecondaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Prijzen en eretitels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Better authentic mammon than a bogus god.
Louis MacNeice, Autumn Journal
Opdracht
Voor Grace Tsukiyama

politiek liberaal
creatieve geest
moeder
Eerste woorden
Joe Campbell was elf jaar toen hij met een busrit op het hellende pad naar moord terechtkwam.
Citaten
Beter een echte mammon dan een valse god
Louis MacNeice, Autumn Journal
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

In North Kensington three orphaned mixed-race children are bounced from one home to another. The middle child Joel takes care of the youngest, Toby, who isn't quite right. When a local gang threatens Toby, Joel makes a pact with the devil that ends in the murder of Thomas Lynley's wife.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Toby is zeven, Joel elf en Ness vijftien wanneer hun grootmoeder hen dumpt op de stoep van hun tante Kendra. Kendra Osborne, een mooie vrouw van veertig, heeft weinig omkijken naar de schuchtere Joel en de geestelijk gehandicapte Toby. Joel is op school een vaak gepeste eenling, die zich plichtsgetrouw over zijn broertje ontfermt. Hun zusje Ness daarentegen daalt steeds verder af in een wereld van junks, dealers en geweld. Als Joel en Toby op een dag in elkaar worden geslagen, zoekt Joel bescherming bij een ex-vriendje van Ness. Maar deze crimineel vraagt daar wel iets voor terug en Joel slaat daarmee een pad in dat regelrecht naar een desastreuze ontknoping leidt ...
Haiku samenvatting

Snelkoppelingen

Populaire omslagen

Waardering

Gemiddelde: (3.43)
0.5 3
1 28
1.5 2
2 46
2.5 13
3 78
3.5 19
4 98
4.5 19
5 73

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 156,960,494 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar