StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Perfectie (2011)

door Peter James

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3831666,403 (3.69)12
Na de dood van hun zieke zoontje kiest een Amerikaans echtpaar voor een wonderdokter die hen een modelkind belooft.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 12 vermeldingen

Engels (12)  Nederlands (3)  Duits (1)  Alle talen (16)
Toon 3 van 3
Andere ideeën/besprekingen:

Boeken.blogo.nl: http://boeken.blogo.nl/2012/12/18/recensie-peter-james-perfectie/
  Nadyne03 | Dec 21, 2012 |
Een erg spannend boek met een heel erg onverwacht einde. Dat had ik echt niet zien aankomen. ( )
  connie53 | Dec 10, 2012 |
Halley, het zoontje van John en Naomi Klaesson overlijdt aan een ernstige ziekte als hij vier jaar oud is. De ouders zijn beide drager van het gen dat deze ziekte veroorzaakt en het ligt voor de hand dat een volgende baby hetzelfde lot als Halley te wachten staat. Dan komen John en Naomi in contact met Leo Dettore, een arts die een methode heeft ontwikkeld om het gen uit te schakelen waardoor John en Naomi een gezonde baby kunnen krijgen. Na de behandeling door dr. Dettore is Naomi inderdaad in verwachting van een zoontje maar bij terugkeer thuis en na de eerste controle van een gyneacoloog blijkt er iets helemaal fout te zijn. Het leven van John en Naomi verandert van de ene seconde op de andere in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Peter James is vooral bekend van de boeken over inspecteur Roy Grace waarmee hij wereldwijd heel veel succes heeft geoogst. Perfectie is een op zichzelf staand boek. Het onderwerp dat Peter James in dit boek behandelt, genetische manipulatie, is uitermate interessant en intrigerend. De schrijfstijl van Peter James is prima. Hij zet de ingewikkelde wetenschappelijke materie van "designer babies" helder en begrijpelijk uiteen. Hij gebruikt korte hoofdstukken die snelheid aan het verhaal geven. De personages worden goed en beeldend uitgewerkt en de interactie tussen de leden van het kersverse gezinnetje Klaesson is fascinerend en tegelijkertijd beangstigend . Het toekomstbeeld dat Peter James schetst is verontrustend.

Het boek is op de markt gekomen als een thriller maar in mijn beleving is het eerder een sci-fi/fantasie-achtig boek. Vooral van het tweede deel van het boek zou een uitstekende sci-fi film gemaakt kunnen worden. Het boek kent spanning en een aantal plotwendingen maar niet in die mate die je van een goede thriller mag verwachten.

John Klaesson is zelf een bekende wetenschapper maar de manier waarop hij de discussie aangaat met Leo Dettore komt nogal naief over en dat doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van het verhaal. Hetzelfde geldt voor de onderlinge communicatie van tussen John en Naomi. Ik kreeg soms het idee dat een ingrijpend besluit om met dr. Dettore in zee te gaan niet weloverwogen was genomen. Ook de verhaallijn over het christelijke fundamentalisme overtuigt niet echt. Inzichten en vragen over de ethische implicaties van genetische manipulatie komen nauwelijks aan bod en de opvattingen van religies krijgen weinig aandacht. Dat zijn gemiste kansen.

Perfectie is een goed boek voor wie van sci-fi/fantasy houdt maar voor de liefhebbers van misdaadromans zal het een teleurstelling zijn. ( )
  eagleye50 | Nov 10, 2012 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Iedereen wil een volmaakt kind, maar tegen welke prijs...
Opdracht
Eerste woorden
Laat op een middag in april, dertig mijl ten oosten van Cape Cod, staat een jong stel met hun bagage op het helikopterdek van een omgebouwd cruiseschip.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Na de dood van hun zieke zoontje kiest een Amerikaans echtpaar voor een wonderdokter die hen een modelkind belooft.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Nadat John en Naomi hun zoontje verloren aan een genetische ziekte, blijken ze beiden drager te zijn. De kans dat een nieuw kind de ziekte ook zal hebben is zeer groot. Dan horen ze over een arts die een methode ontwikkelde die het gendefect uitsluit. Het lijkt een droomkans. Aan de lijst met mogelijkheden hadden ze wellicht moeten zien dat er iets niet klopte; kleur ogen, kleur haar, intelligentieniveau... Maar nu is het te laat, Naomi is zwanger en al direct is er iets gruwelijk mis
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.69)
0.5
1 1
1.5
2 5
2.5 1
3 17
3.5 9
4 29
4.5 1
5 12

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,407,522 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar