StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het ongrijpbare gelijk van John Winkle

door Michiel Mulder

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
117,723,807 (3.5)1
Onlangs toegevoegd doormartinvanelp

Geen trefwoorden

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Het ongrijpbare gelijk van John Winkle doet soms denken aan Hersenschimmen, naar mijn smaak zelfs wat te vroeg. Tussen de neurowetenschappelijke terminologie en verwarring is het soms even zoeken naar de rode draad. Die rode draad leidt de lezer wel in een spannend verhaal langs verschillende actuele maatschappelijke thema's zoals het menselijk brein, maatschappelijke onvrede, het digitale leven en terrorisme waarbij alles met elkaar in verband staat. ( )
  martinvanelp | Dec 10, 2011 |
Een wetenschapper die langzaam maar zeker doordraait. Dat is altijd spannend om te volgen, zoals in het boek ‘Het ongrijpbare gelijk van John Winkle’, door Michiel Mulder, zijn debuutroman. -John Winkle onderzoekt samen met zijn team waar de moraal in de hersenen zich bevindt. De resultaten zijn veelbelovend en ook de AIVD toont interesse. De geheime dienst stelt hem voor een belangrijk dilemma. Winkle heeft een duidelijk antwoord klaar, totdat zijn dochter door een terroristische groepering wordt gegijzeld.
 
Michiel Mulder is gemeenteraadslid in Amsterdam. Hij heeft al een aantal artikelen en essays over maatschappelijke vraagstukken gepubliceerd. Het ongrijpbare gelijk van John Winkle is zijn eerste literaire roman.

Het verhaal John Winkle is bezig met een baanbrekend onderzoek. Zijn onderzoek moet uitwijzen waar in de menselijke hersenen zich precies de moraal bevindt. Als de onderzoeksresultaten gunstig zijn, kunnen met deze resultaten potentiele criminelen al heel vroeg in hun leven opgespoord en bijgestuurd worden. In het begin loopt het onderzoek heel goed, maar al gauw krijgt John Winkle tegenslag na tegenslag te verduren. Deze tegenslagen hebben niet alleen met zijn werk, maar ook met zijn priveleven te maken. Zo krijgt hij te maken met een boze proefpersoon die nadelige gevolgen van het onderzoek heeft ondervonden, begint een groep milieuactivisten een protest tegen zijn gebruik van proefdieren, komt zijn dochter ernstig in de problemen en wordt de druk op het presenteren van gunstige resultaten wel heel hoog. John Winkle kan al deze problemen niet meer aan en er dienen zich steeds ernstiger psychische problemen aan.
toegevoegd door martinvanelp | bewerkDrukinkt
 
Een wetenschapper denkt de oorsprong van de moraal, van goed en kwaad, ontdekt te hebben in de hersenen. Dat opent grootse perspectieven.

Misdaad en ander amoreel gedrag kan worden voorspeld en uitgebannen. Maar wetenschapper John Winkle, een Amerikaan in Nederland, loopt tegen problemen aan voordat hij zijn idee op een of andere manier tot nut kan maken. Die hebben te maken met zijn dochter, die een verhouding begint met een allochtoon, actievoerders die zijn onderzoeksmethoden bestrijden en menselijke proefkonijnen die hem bedreigen. De inlichtingendienst is zeer geïnteresseerd in zijn bevindingen en zit hem op de hielen…
 
Politicus, wetenschapper en auteur Michiel Mulder schreef reeds als kleine jongen een boekje over de avonturen van zijn parkiet. Onlangs debuteerde hij met een roman over de duistere krochten van het menselijk brein. De frontale cortex als bron van alle kwaad.
toegevoegd door martinvanelp | bewerkMUG
 
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,379,050 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar