StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

iDisorder: Understanding Our Obsession with…
Bezig met laden...

iDisorder: Understanding Our Obsession with Technology and Overcoming Its Hold on Us (editie 2012)

door Larry D. Rosen

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
9616283,596 (3.74)6
Hoe ons digitaal gedrag ons leven bepaalt. Deskundigen voorspellen dat tegen 2015 zo'n 80 procent van de wereldbevolking een smartphone, tablet-pc of laptop zal hebben. Meer dan een op twee inwoners van West-Europa en Noord-Amerika maakt er nu al dagelijks gebruik van. Dat wil meteen ook zeggen dat zij elke dag 24 uur op 24 online zijn. Dr. Larry D. Rosen argumenteert dat de overvloed aan informatie waar wij dagelijks mee worden geconfronteerd niet gezond is voor ons geestelijk welzijn. Zo vertoont het gedrag van smartphonejunks en pati©±nten met een obsessief-compulsieve stoornis veel gelijkenissen. Tieners posten hun doen en laten op Facebook, veertigers speuren het internet af op zoek naar tekst en uitleg over huidvlekken, ook al kregen ze van hun dermatoloog te horen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Het zijn maar enkele voorbeelden. Gelukkig hoeft technologie ons leven niet te bepalen. De auteur drukt ons met de neus op de feiten, maar toont ons ook hoe we opnieuw een evenwicht kunnen bereiken tussen het gebruik van digitale media en menswaardig gedrag.… (meer)
Lid:kfemal
Titel:iDisorder: Understanding Our Obsession with Technology and Overcoming Its Hold on Us
Auteurs:Larry D. Rosen
Info:Palgrave Macmillan (2012), Edition: 1st, Hardcover, 256 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:isolation, ocd, information overload

Informatie over het werk

iDentity. Hoe ons digitaal gedrag ons leven bepaalt door Larry D. Rosen

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 6 vermeldingen

Engels (15)  Nederlands (1)  Alle talen (16)
De Amerikaanse psycholoog en technologie-expert Larry Rosen belicht de invloed van nieuwe digitale technologieën op ons gedrag en beschrijft de gevolgen hiervan voor onze geestelijke gezondheid. Zo heeft hij het onder meer over Facebook-depressies, ons compulsief gedrag als we met moderne communicatiemiddelen in de weer zijn en diverse stoornissen als gevolg van de verdringing van echte gesprekken door onlinecommunicatie. Tientallen jaren van onderzoek en expertise gingen aan deze vaststellingen vooraf en deden Rosen besluiten dat onze huidige techno-overdrive, die volgens zijn bevindingen niet gek maakt, latent aanwezige psychische stoornissen aanwakkert. ( )
  VVGG | Jan 10, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Hoe ons digitaal gedrag ons leven bepaalt. Deskundigen voorspellen dat tegen 2015 zo'n 80 procent van de wereldbevolking een smartphone, tablet-pc of laptop zal hebben. Meer dan een op twee inwoners van West-Europa en Noord-Amerika maakt er nu al dagelijks gebruik van. Dat wil meteen ook zeggen dat zij elke dag 24 uur op 24 online zijn. Dr. Larry D. Rosen argumenteert dat de overvloed aan informatie waar wij dagelijks mee worden geconfronteerd niet gezond is voor ons geestelijk welzijn. Zo vertoont het gedrag van smartphonejunks en pati©±nten met een obsessief-compulsieve stoornis veel gelijkenissen. Tieners posten hun doen en laten op Facebook, veertigers speuren het internet af op zoek naar tekst en uitleg over huidvlekken, ook al kregen ze van hun dermatoloog te horen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Het zijn maar enkele voorbeelden. Gelukkig hoeft technologie ons leven niet te bepalen. De auteur drukt ons met de neus op de feiten, maar toont ons ook hoe we opnieuw een evenwicht kunnen bereiken tussen het gebruik van digitale media en menswaardig gedrag.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Larry D. Rosen's boek iDisorder: Understanding Our Obsession with Technology and Overcoming Its Hold on Us was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.74)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 5
3.5 2
4 8
4.5
5 3

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 207,208,549 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar